خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

برای نخستین‌بار در آلمان، امتحان دیپلم متوسطه در رشته “آموزش اسلامی“ برگزار شد

 

 

 

 

 

دانشجویان آلمانی برای اولین‌بار توانستند، امتحان فاخ آبیتور (گواهینامه پایان دوره متوسطه) را در رشته آموزش اسلامی سپری کنند. 

به گزارش سایت اسلامیک، در روزهای گذشته، در مجموع پنج دانش‌آموز در دبیرستان گلادبکر هایزنبرگ در ایالت نوردراین-وستفالن امتحان شفاهی دیپلم خود را در رشته آموزش اسلامی گذرانده‌اند. بدین‌ترتیب، ایالت نوردراین- وستفالن، اولین ایالت آلمان است که در آن، درس آموزش اسلامی برای گواهینامه پایان دوره متوسطه به دانش‌آموزان ارائه شده است.

پیتر هوگ‌ربه، مدیر دبیرستان گلادبکر هایزنبرگ در این باره گفت:«آموزش اسلامی برای مدارس و ادغام جامعه اهمیت زیادی دارد. افزایش آگاهی و درک میان پیروان ادیان مختلف از دغدغه‌های اصلی ما است.» به گفته هوگ‌ربه در دبیرستان گلادبکر هایزنبرگ، ارسلان یالچین و هولیا توکلو درس اسلام را از کلاس پنجم به دانش‌آموزان آموزش می‌دهند.

از سوی دیگر، ارزیابی‌های علمی پروفسور دکتر هاچی هالیل اوسلوکان، مدیر مرکز مطالعات ترکیه و تحقیقات در حوزه ادغام  در دانشگاه دویسبورگ-اسن نشان می‌دهد که آموزش اسلامی در ایالت نوردراین-وستفالن باید گسترش یابد. او در این باره گفت:«ارزیابی‌ها به وضوح نشان می‌دهد که آموزش اسلامی در ایالت نوردراین-وستفالن براساس خواسته‌های مسئولان دولت ایالتی به خوبی پیش رفته است. عموم مردم، دانش‌آموزان مسلمانان و خانواده‌های آنها از وضعیت آموزش اسلامی در این ایالت راضی هستند.»

آموزش اسلامی از سال ۲۰۱۲ به صورت پروژه‌ای آزمایشی در مدارس ابتدایی و متوسطه ایالت نوردراین-وستفالن آغاز شد. در حال حاضر، این مدل آموزشی برای ۱۹ هزار و ۴۰۰ دانش‌‌آموز در ۲۳۴ مدرسه ابتدایی و متوسطه در ایالت نوردراین-وستفالن اجرا می‌شود. همچنین ۲۱۵ معلم اجازه دارند که در مدارس این ایالت به آموزش اسلامی بپردازند. از سال ۲۰۱۲، شورای مشورتی، محتوای این دوره آموزشی را تعیین و پرسنل آموزشی را انتخاب می‌کند. نیمی از نمایندگان این شورا توسط وزارت آموزش انتخاب می‌شوند و نیمی دیگر نمایندگان انجمن‌های مسلمان هستند.

این در حالی است که بر اساس تصمیم فراکسیون‌های اتحادیه دمکرات مسیحی و حزب دمکرات آزاد آلمان در مجلس ایالتی، هیات مشورتی باید به زودی جای خود را به کمیسیون آموزشی دهد. دولت ائتلافی در نوردراین وستفالن تصمیم گرفته‌ است که مدل آزمایشی را با نظارت کمیسیون آموزشی تا سال ۲۰۲۵ ادامه دهد.

در عین حال، سازمان‌های اسلامی که زیر نظر شورای هماهنگی مسلمانان سازمان یافته‌اند، در بیانیه‌ای به ایجاد کمیسیون آموزشی انتقاد کرده‌اند. آنها از مسئولان آموزشی ایالت نوردراین-وستفالن خواسته‌اند که یکسال دیگر نیز مدل فعلی را تمدید کنند تا بتوانند در این مدت روش بهتری برای آموزش اسلامی پیدا کنند.

 

 

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.