خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مراقبت از پوست در ۶۴ روایت دینی

به گزارش ادیان نیوز – ردنا – حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدحسن ضیائی، استاد و متخصص طب اسلامی، درخشندگی و با طراوت بودن سطحی‌ترین لایه بدن، تاثیری عمیق در بحث اعتماد به نفس و روحیه انسان دارد.

فواید روغن مالی در درمان امراض پوستی

وی، روغن مالی سطح بدن را در جلوگیری از بروز بیماری پوستی و درمان آن بسیار موثر دانست و گفت: ماسا‍ژ با روغن زیتون برای جلوگیری از ترک پوست شکم در زنان حامله مفید است و برای جلوگیری از خشکی و ترک خوردگی پوست در گرما و سرمای شدید، استفاده از روغن کنجد به صورت ماساژ و مصرف خوراکی عسل گون یک قاشق مرباخوری درمان‌کننده است.

وی افزود: برای افرادی که رماتیسم مفصلی دارد ماساژ با روغن گل بنفشه و برای افرادی که قلنج دارند، هر بار یک قسمت بدنشان دچار بادگرفتگی می‌شود، ماساژ با روغن سیاه‌دانه و مصرف خوراکی دم کرده سیاه‌دانه با عسل توصیه می‌شود.

ضیائی فعال کردن عملکرد عقل فعال کاربردی و جلوگیری از جنون ادواری را از خواص روغن گل بنفشه عنوان کرد و در ذکر روایتی از پیامبر اکرم(ص) گفت: ایشان به امام علی(ع) فرمودند: اگر مردم می‌دانستند چه فوایدی در روغن بنفشه خوراکی است، جرعه جرعه آن را می نوشیدند.

وی باز شدن منافذ پوست و جلوگیری از رسوب در زیرلایه‌های پوستی، جوش و دانه‌های سیاه را از فواید روغن مالی بدن قبل از استحمام عنوان کرد و گفت:‌ روغن مالی قبل از حمام چهره را باز و گلگون می‌کند.

وی با اشاره به خصال شیخ صدوق گفت:‌ این عمل سنت حضرت زهرا(س) است و ایشان قبل از استحمام حسنین(ع) در طفولیت، ایشان را روغن مالی می‌کردند.

مراقبت از پوست و مو با تغذیه مناسب

ضیائی در روایتی از پیامبر(ص)که فرمودند: از تشبه خود به بنی‌امیه، بنی‌عباس و یهود نصرانی و مجوس که سبیل‌ها را بلند و ریش‌ها را کوتاه می‌کنند، بپرهیزید، گفت: سبیل بلند باعث اختلال در دستگاه گوارش و سوء هاضمه می‌شود.

وی گفت: ‌کسی که دوست دارد پوستش شفاف و براق باشد، خربزه رسیده شیرین را بعد از غذا میل کند که در آن ۱۰ فایده است. یکی از آن شفاف‌شدن پوست است.

وی شستشو با گل ختمی را باعث شفاف‌شدن پوست و براقی مو عنوان کرد و گفت با مصرف پیاز در سبد غذایی خانوار سطحی‌ترین لایه پوست رنگ صاف و براق به خود می‌گیرد.

وی مصرف نان سفید و باگت با درصد شلتوک بسیار کم و قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید را از علل بروز کک و مک در چهره و ایجاد یبوست مزمن عنوان کرد و گفت: مصرف گندم ساییده با شلتوک یا جو ساییده با سبوس مخلوط با روغن زیتون، استخوان‌بندی را محکم وگوشت بر بدن رویانده و پوکی استخوان و کمبود سلول تراکم استخوان را درمان و سطحی‌ترین لایه پوست از خشکی در می‌آورد.

وی آویشن شیرازی را دارای۱۱ فایده دانست و اظهار داشت: شفافیت و درخشندگی پوست در مصرف جوشانده این گیاه مناسب است و در درمان درد استخوان ناشی از سرد مزاجی نیز بسیار مفید است.

ضیائی برای درمان کسانی که غلظت خون و پوست خفه و مرده دارند، استفاده از هفت عدد گلنار وحشی صبح ناشتا با یک لیوان آب انار شیرین یا رب انار شیرین را توصیه کرد که مصرف آن تا یک سال بدن را از زیگیل، کورک و دمل حفظ می‌کند.

وی گفت:‌ ختنه کردن، تراشیدن موهای زیر بغل، کوتاه‌کردن ناخن از فطرت توحیدی است و ناخن بلند باعث چند بیماری است از جمله درد شدید استخوان می‌شود.

خوشبو شدن بدن با عناصر طبیعی

ضیائی گفت:‌ مصرف یک استکان گلاب طبیعی به همراه یک قاشق پودر گل محمدی و شیره توت، یبوست مزمن را درمان و عرق بدن را خوشبو می‌کند.

همچنین ماساژ بدن با حنای خشک قبل از خروج از حمام به مدت چند دقیقه و استفاده از پودر ضمه بعد از حمام، بدن را خوشبو می‌کند.

وی در روایتی از امام رضا(ع) گفت: سرور همه رنگ‌های طبیعی حناست که سطحی‌ترین لایه پوست را از رسوب چربی و زمختی پاکیزه می‌کند.

وی همچنین گفت:‌ مصرف کاهو بدون سس از بین برنده‌بوی سیر و موسیر از دهان می‌شود و استفاده از جوش‌شیرین در کفش‌ها بوی بد پا و عرق را ازبین برده و خضاب با حنا نور چشم را زیاد می‌کند و بدن را خوشبو می‌کند.

نمک درمانی

ایشان حذف نمک از غذای افراد مبتلا به فشار خون را اقدامی نادرست در درمان دانست و گفت:‌ در روایات شیعه گفته شده غذا را بی‌نمک درست کنید، اما در شروع و انتهای غذا کمی از نمک پودر سنگ یا نمک دریا که حدود ۱۹۰ املاح دارد، استفاده کنید.

وی گفت:‌ امام صادق(ع) فرمود: کسی که روی نخستین لقمه غذا مختصری از نمک بریزد از پوست و چهره او کک و مک می‌رود.

وی استفاده از نمک یددار بهداشتی در اول و آخر غذا و استفاده آن در سوپ ذرت را در افرادی که فقر ید و کم‌کاری تیروئید دارند، موثر دانست.

انتهای پیام/

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.