خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

تکنیک جدید دانشمندان برای شناسایی رد پای انسان‌های نخستین

به گزارش ادیان نیوز(ردنا)؛ این تکنیک‌های ردیابی جدید برای بررسی حرکات انسان‌ها، حیوانات و حتی دایناسورها در زمان‌های قدیم مورد استفاده قرار می‌گیرند. این ردپاهای ناشناس که توسط رادار توسط دانشمندان کشف شده، به گفته محققین دانشگاه معتبر کرنل آمریکا ممکن است برای کشف و بررسی سنگ‌واره‌ رد پاهای انسان‌، ماموت‌ و تنبل‌های غول‌پیکری که در محوطه یادبود ملی وایت سندز در نیو مکزیکو پیدا شده‌اند، مفید باشد. محققین دانشگاه معتبر کرنل آمریکا گفته‌اند این رد پاهای باستانی منابع ارزشمندی هستند و اطلاعات ارزشمندی در مورد انسان‌ها و حیوانات ۱۲ هزار سال پیش در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد.

منابع خبری در این زمینه گفته‌اند که با استفاده از این روش می‌توان نوع گذران وقت انسان‌های نخستین را متوجه شد- که در زمانی که در اردوگاه‌ها یا شکارگاه‌هایشان نبوده‌اند چه می‌کردند.

توماس اوربان محقق دانشگاه کرنل و یکی از نویسندگان این تحقیق می‌گوید که «تاکنون هرگز فکر نکرده بودیم که می‌توان زیر رد پاها را هم بررسی کرد. اما این دریافت جدید که رسوبات حافظه‌ای دارند که اثر وزن و تکانه را به خوبی ثبت می‌کنند، امکانات خوبی برای درک نوع حرکت گونه‌های جانوری منقرض‌شده که پیش‌تر آگاهی چندانی در موردشان نداشتیم، در اختیارمان قرار می‌دهند».

گفته می‌شود دانشمندان با استفاده از این سیستم مبتنی بر رادار تکلیف ۹۶ درصد از رد پاهای باقی مانده بشر در منطقه مورد مطالعه را روشن کرده‌اند.

توماس اوربان هم‌چنین می‌گوید که «البته دستاوردهای این مطالعه بیش‌ از صرفا درک نوع حرکت موجودات عصر یخ است و شاید بتوان از آن برای بررسی فسیل‌های رد پاهایی استفاده کرد که در نقاط مختلف جهان کشف شده‌اند. دانشمندان در پی تحقیق روی ردپاهای احتمالی دایناسورها هستند؛ و تحقیق روی این ردپاها تاکنون در محوطه وایت سندز با موفقیت مورد امتحان قرار گرفته است.»

پژوهشگران در نشریه گزارش‌های علمی درباره تکنیک جدید بررسی این ردپاها گفته‌اند که این روش مبتنی بر رادار می‌تواند دانشمندان را از حفاری بی‌نیاز کند. شیوه کار هم بدین‌شکل است که وقتی این حسگر بر سطح زمین حرکت می‌کند، با ارسال امواج رادیویی به داخل زمین و تحلیل بازتابش امواج تصویری از عمق زمین می‌سازد.

استرت منینگ استاد باستان‌شناسی و یکی از همکاران این پژوهش با اشاره به این‌که «پس از باران یا در شرایط بسیار مناسب، شاید فقط برای مدت بسیار کوتاهی بتوان رد پاهای پنهان شده را دید» می‌گوید که حسن این تکنیک جدید این است که ردپاها را به صورت سه‌بعدی ثبت و ضبط می‌کند و این به دانشمندان این امکان را می‌دهد آن‌ها را ردیابی و بررسی کرده و تعاملات، تاریخچه و مکانیک حرکتی انسان‌ها و حیوانات عصر یخ را به شیوه حقیقتاً هیجان‌انگیزی درک کنند».

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.