به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، شاید باورش سخت باشد اما حتی در جوامع پیشرفته دنیا، کشورهایی پیدا میشوند که مردمانش به فرقههایی اعتقاد دارند که پر از دستورات خرافی و بیمنطق است. فرقههایی کمتر شناختهشده که مردم بعضی کشورها به آنها پایبند هستند و بدون هیچ دلیل عقلی و منطقی به دستورات آنها عمل میکنند. به طور مثال در آمریکا صدها فرقه که عمدتاً در ظاهر از مسیحیت منشعب شدهاند، به رسمیت شناخته میشوند. بعضی از این فرقهها عقایدی عجیب و خوفناک دارند و بسیاری از آنها تنها در پی سودجویی بنیان گذارانشان به وجود آمدهاند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با تعدادی از این فرقههای مذهبی و اهداف و مناسک آنها آشنا کنیم.
شاید باورش سخت باشد اما حتی در جوامع پیشرفته دنیا، کشورهایی پیدا میشوند که مردمانش به فرقههایی اعتقاد دارند که پر از دستورات خرافی و بیمنطق است. فرقههایی کمتر شناختهشده که مردم بعضی کشورها به آنها پایبند هستند و بدون هیچ دلیل عقلی و منطقی به دستورات آنها عمل میکنند. به طور مثال در آمریکا صدها فرقه که عمدتاً در ظاهر از مسیحیت منشعب شدهاند، به رسمیت شناخته میشوند. بعضی از این فرقهها عقایدی عجیب و خوفناک دارند و بسیاری از آنها تنها در پی سودجویی بنیان گذارانشان به وجود آمدهاند. در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با تعدادی از این فرقههای مذهبی و اهداف و مناسک آنها آشنا کنیم.
ساینتولوژی| این تتان چی هست اصلا؟
«ال ران هابارد» نویسنده کتابهای علمی تخیلی در سال ۱۹۴۹ کتابی با نام «دیانتیک: دانش مدرن سلامت ذهن» منتشر کرد. این کتاب با فروش بسیار خوبی مواجه شد و این استقبال، نویسنده آمریکایی را بر آن داشت تا بنیادی را به همین منظور تأسیس کند.
با گذشت زمان، بنیاد او به لحاظ مالی ورشکسته شد و از همین رو هابارد با زیرکی، فرقهای جدید به نام ساینتولوژی را بنیان گذاری کرد! با تغییر نام این مرکز از بنیاد به مذهب، هابارد میتوانست در آمریکا از معافیتهای مالیاتی بهرهمند شود. سرانجام در ماه اکتبر سال ۱۹۹۳ دولت آمریکا ساینتولوژی را به عنوان مذهب پذیرفت و بدین طریق کلیه فعالیتهای اقتصادی این مرکز تحت پوشش آزادی مذهب در آمریکا قرار گرفت.
ساینتولوژی یا علم گرایی بر پایه سه اصل بنیاد نهاده شد: روح انسان فناناپذیر است، تجربههای انسان بیشتر از یک دوره محدود زندگی است و انسان موجودی است با توانمندیهای نامحدود. بر اساس تعالیم ساینتولوژی، عنصری نامیرا در وجود هر فرد به نام تتان قرار دارد. تتانها هستند که به اعضای بدن دستور میدهند و افکار و حرکات را در انسان کنترل میکنند، نه سیستم عصبی. طبق باور آنها، تتانها زندگیهای متعددی را در بدن انسانها یا سایر موجودات چه در کرهزمین و چه در دیگر سیارات از سر گذراندهاند. ساینتولوژی یک نظام سلسله مراتبی با گذراندن دورههای مختلف ایجاد میکند.
مؤسسان این فرقه مدعی هستند با طی کردن این مراحل افراد میتوانند بر تواناییهای خود واقف شوند و تسلط کامل بر زندگی، ماده، انرژی، فضا و مکان داشته باشند. طی کردن این دورهها هزینههای بسیاری را برای شرکتکنندگان در بر دارد و بسیاری از اعضا بدهیهای سنگین به کلیسای ساینتولوژی دارند.
از آن جا که شماری از سیاستمداران با نفوذ آمریکایی از این فرقه حمایت میکنند، با وجود مدارکی که افبیآی از جاسوسان ساینتولوژیست به دست آورده، هرگز مقابلهای با آنها صورت نگرفته است. چند سلبریتی آمریکایی مثل تام کروز از اعضای این فرقه عجیب هستند. مقر اصلی ساینتولوژی در ساختمانی به نام بیگ بلو در شهر لسآنجلس واقع شده است که اعضای ارشد و دستچین شده این فرقه در آن ساکن هستند.
این افراد یونیفرمهایی شبیه نیروی دریایی آمریکا به تن میکنند و تنها اجازه دارند با دیگر اعضا ازدواج کنند. اما اگر قصد بچهدار شدن داشته یا دارای فرزندی زیر شش سال باشند، باید این مرکز را ترک کنند و با شش ساله شدن فرزند مجاز به بازگشت به مرکز هستند. این کودکان در مدارس مخصوص ساینتولوژیستها آموزش میبینند و تنها در روزهای آخر هفته اجازه دارند به دیدار والدینشان بروند.
دو فرزند خوانده تام کروز هم عضو این فرقه هستند و در این مدارس تعلیم دیدهاند. تعداد اعضای کلیسای ساینتولوژی در آمریکا ۵۰ هزار نفر تخمین زده شده است.
هیولای اسپاگتی پرنده| موجودی شبیه کوفته قلقلی!
این نام فرقهای است که در کشورهای هلند و نیوزیلند بهعنوان مذهب به رسمیت شناخته شده است. در سال ۲۰۰۵، جوانی ۲۴ ساله به نام بابی هندرسون این مذهب را پایهگذاری کرد. او مدعی است جهان و هر چه در آن است توسط موجودی مافوق طبیعی شبیه کوفته قلقلی به نام هیولای اسپاگتی پرنده به وجود آمده است.
این هیولا نادیدنی و دست نیافتنی است و پس از بادهگساری فراوان تصمیم گرفته جهان را خلق کند و نواقصی که در دنیا وجود دارد در پی هوشیار نبودن کامل او در زمان آفرینش رخ داده است! حتی در نظر او شواهدی که تئوری تکامل یا فرگشت را تأیید میکنند به علت هوشمندی این موجود و به طور تصادفی بر سر راه دانشمندان قرار گرفته است. ادعاهای هندرسون در فضای اینترنت توجه بسیاری را به خود جلب کرد تا جایی که در سال ۲۰۰۷ کلیسای هیولای اسپاگتی در ایالت فلوریدای آمریکا تأسیس شد.
جالب است بدانید پیروان این فرقه بخشی از درآمد ماهانه خود را به این کلیسا میپردازند. غذاهایی مانند ماکارونی، نودل، اسپاگتی و هر پاستای دیگری از دید پیروان هیولای اسپاگتی پرنده غذاهای مقدس شمرده میشوند و آبکش به دلیل کاربردش در طبخ این غذاها وسیلهای مقدس و شایسته احترام است.
آنها معتقدند آبکش را باید روی سر گذاشت تا حجاب آبکش از فرد محافظت کند. حتی کریستوفر شفر، یکی از اعضای شورای شهر نیویورک که به این آیین گرویده، برای ادای سوگند به نشانه مصونیت از گناه و اشتباه آبکش روی سرش گذاشته بود. روز تعطیل برای آنها روز جمعه است و کتابشان انجیل هیولای اسپاگتی پرنده نام دارد!
آمیشها | فراری از برق و تلفن
فرقه «آمیش» توسط شخصی به نام یاکوب آمان در سال ۱۶۴۳ در سوئیس بنیان نهاده شد. پیروان این فرقه با گذشت زمان و به علت فقر و پذیرش نشدن توسط سایر مسیحیان در اوایل قرن هجدهم به آمریکای شمالی مهاجرت کردند.
بزرگترین مشخصه پیروان آمیش، دوری آنها از فناوری و همه ظواهر آن است. آمیشیهای سنتی از برق استفاده نمیکنند و منازل خود را با چراغهای نفتی روشن نگهمیدارند چراکه معتقدند ورود برق به خانهها ممکن است افراد را دچار زیادهخواهی کند. تلفن هم در منازل آمیشی جایی ندارد.
از دید آنها تلفن فضای بیرون را به داخل خانه میکشاند و آرامش مقدس خانواده را از بین میبرد. این افراد کلیسا ندارند و مناسک مذهبی را در منازل خود انجام میدهند. بسیاری از آمیشها به مشاغل سنتی همچون کشاورزی و دامداری میپردازند و برای این کار از ابزارهای ابتدایی بهره میبرند.
جلوگیری از بارداری در این مذهب قدغن است و یک خانواده آمیشی به طور متوسط هفت فرزند دارد. آمیشها به دلیل مخالفت با جنگ به ارتش نمیپیوندند و از بیمه و خدمات دولتی بهره نمیبرند، هر چند به عنوان شهروندان آمریکا موظف اند مالیات بپردازند.
مردم آمیش به لحاظ پوشش دارای سختگیریهای زیادی هستند. تمام لباسهایشان با دست دوخته میشود و لباس یک آمیش سنتی، فاقد دکمه است. زنها لباسهای بلند با رنگهای مات میپوشند. استفاده از هر نوع جواهر و زیورآلات برایشان ممنوع است بنابراین در هنگام ازدواج حلقه دریافت نمیکنند.
همچنین کودکان آمیشی تنها تا کلاس هشتم به مدرسه میروند چراکه از نظر والدینشان همین سطح از سواد برای یک سبک زندگی آمیشی کافی است. البته آمیشیهای جدید تا حدی قوانین را برای خود سادهتر کردهاند، مثلاً مجازند برای بعضی لباسها دکمه بهکار ببرند، بدون اینکه خود رانندگی کنند سوار خودرو و اتوبوس شوند یا در خارج از محیط داخلی منازل خود، روی بالکن یا حیاط، گوشی تلفن داشته باشند! جمعیت آمیشیها در آمریکا تا پایان سال ۲۰۱۸ حدود ۳۲۵ هزار نفر تخمین زده شده است.
کلیسای اوتانازی| خودکشی به نفع محیط زیست!
این فرقه در سال ۱۹۹۲، توسط ریورند کریس کُردا و پاستور رابرت کیمبرک در بوستون بنیان گذاری شد. از دید پیروان این کلیسا تنها راه مقابله با جمعیت مازاد، مشکلات زیست محیطی، برقراری تعادل بین منابع و تعداد مصرفکننده و همچنین حفظ نسبت جمعیت انسان به سایر موجودات، یک مرگ خودخواسته عظیم است. این فرقه مجموعه ای از دستورالعملهای ضدانسانی است که پایههای اصلی آن را خودکشی،
آدم خواری، سقط جنین و انحراف جنسی (بدون امکان تولید مثل) تشکیل میدهند. اعضای این کلیسا با برگزاری جشنها، راهپیمایی و اجراهای خیابانی توجه مردم را به خواستههای خود جلب میکنند.
در بسیاری از مراسم جمعی آمریکا نیز پلاکاردهایی با شعارهای «میخواهی زمین را نجات بدهی؟ خودت را بکش!» یا «محض رضای خدا جنین احمق خود را بخور» به چشم میخورد. در سال ۲۰۰۱ و پس از حملات ۱۱ سپتامبر وب سایت این کلیسا تصاویری از حمله هواپیماها به برج دوقلو را به همراه موزیکی به نام «میخواهم تماشا کنم» پخش کرد که این اقدام واکنشهای بسیاری را در سطح جامعه آمریکا برانگیخت.
از دیگر فعالیتهای این کلیسا ارائه راهحلهایی برای خودکشی است. در سال ۲۰۰۳ زنی ۵۲ ساله در میزوری آمریکا با بهکار بردن دستورالعمل این وب سایت و با استفاده از گاز هلیم خود را خفه کرد، پس از آن و با برخورد پلیس آمریکا قرار گرفتن این دستورالعملها روی وب سایت کلیسا با محدودیتهایی مواجه شد، هر چند سایر فعالیتهای این فرقه آزادانه در حال انجام است. آمار دقیقی از تعداد اعضای این کلیسا در دست نیست.
مورمونیزم | طرفداران چند همسری
«مورمونیزم» فرقهای منشعب از مسیحیت است که در سال ۱۸۲۰ توسط نوجوان ۱۵ سالهای اهل نیویورک به نام جوزف اسمیت بنیان گذاری شد. اسمیت در رویایی دید که دو هیبت با شکوه بر او ظاهر شدند و از او خواستند که به هیچ یک از کلیساهای موجود آیین مسیحیت نپیوندد چون همه آنها از فرمان خدا تخطی میکنند! سه سال بعد یعنی زمانی که اسمیت تنها ۱۸ سال داشت ادعا کرد که فرشتهای به نام مورمون از سوی خداوند بر او وحی نازل میکند.
پس از مرگ اسمیت و گرویدن پیروانش به بریگهایم یونگ، ایالت یوتا به عنوان خاستگاه این فرقه در جهان انتخاب شد. هم اکنون بیش از شش میلیون پیرو مورمونیزم از میان حدود ۱۶ میلیون مورمون جهان در آمریکا زندگی می کنند(تقریباً ۲ درصد از کل جمعیت این کشور). جالب است بدانید رهبر این کلیسا در سال ۲۰۱۱ به دلیل عقد همزمان دو دختربچه به حبس ابد محکوم شد و برادرش که رهبر فعلی این کلیساست به اتهام پول شویی تحت پیگرد قرار دارد. مورمونها موظف اند دو سال از عمر خود را(پسران پایان ۱۸ سالگی و دختران پایان ۱۹ سالگی) به عنوان پیامآور به ترویج مذهب خود بپردازند.
بسیاری از این جوانان زبانهای جدید میآموزند و به نقاط مختلف جهان اعزام میشوند. در نیمه دوم قرن نوزدهم بر اساس تعالیم مورمونی چند همسری چه برای مردان و چه برای زنان جایز شمرده می شد.
آنها معتقد بودند این کار به افزایش هر چه بیشتر جمعیتشان در میان سایر مذاهب آمریکا کمک خواهد کرد. در اواخر این قرن و با فشارهای حزب جمهوریخواه، گردانندگان کلیسا مجبور به نهی چندهمسری شدند، هرچند هرگز آن را حرام اعلام نکردند.
پایان پیام/ص