به گزارش ردنا(ادیان نیوز)، مولانا محمد رحمان شاهین قاسمی، رییس سازمان صلح جهانی به همراه چارام شین، یکی از رهبران مذهبی سیک هند و هیأت همراه از آکادمی سیک شهر بریلی با حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلینو با محمدعلی ربانی، رایزن فرهنگی کشورمان دیدار و در خصوص تعاملات و گفتوگوهای اسلام و سیک گفتگو و تبادل نظر کردند.
تأکید بر ترویج فرهنگ همزیستی و صلح در هند
قاسمی در سخنانی، هدف اصلی این سازمان را توسعه و ترویج فرهنگ همزیستی و صلح در هند و کاهش افراطگرایی و منازعات مذهبی خواند و با اشاره به سهم ایران در گفتوگوهای دینی و فرهنگی خواستار افزایش هرچه بیشتر سهم ایران در تعاملات و گفتوگوهای دینی مسلمانان هند با پیروان هندوئیسم، سیک و سایر ادیان در هند شد.
چارام شین از رهبران سیک هند نیز در این دیدار، به قرابتها و مشترکات اسلام و سیک اشاره کرد و گفت: سیکها همانند مسلمانان به اولویت و حقیقت واحد اعتقاد داشته وگورو نانک بنیانگذار سیک که تحت تعلیم و تأثیر مسلمانان قرار داشت و به مکه نیز سفر کرده بود، این آئین را براساس حقیقت واحد، متصل کردن زندگی روحی و مادی و پرهیز از کثرتگرایی در پرستش بنیان نهاد.
وی در ادامه، افزود: سیکیسم دینی یکتاپرستانه و در بین ادیان اصلی جهان و از تازهترین آنهاست که در سده پانزدهم میلادی در دوره گورکانیان در منطقه پنجاب از شبهقاره هند بنیان نهاده شد. باورهای بنیادین دین سیکی نیز بر اعتقاد و مراقبه به نام یک خالق، یگانگی و برابری همهٔ نوع بشر، خدمت عاری از خودپرستی، تلاش برای عدالت اجتماعی برای منفعت و شکوفایی برای همه و رفتار و زندگی صادقانه و زیست یک حیات خانوادگی است. این آیین با بیش از ۲۵ میلیون پیرو، پنجمین دین سازمانیافته جهان است.
چارام شین با اشاره به قرابتها و شباهتهای اسلام و سیک خواستار راه اندازی گفتوگوهای دینی میان رهبران آن شده و ابراز امیدواری کرد بتواند میزبانی اولین دور از این گفتوگوها را در آینده نزدیک بر عهده گیرد.
وی همچنین از رایزن فرهنگی ایران در دهلینو دعوت کرد تا در اولین فرصت ممکن از مرکز آموزشی و معابد سیک در بریلی دیدن کند.
ضرورت گفتوگوهای دینی بین ایران و هند
ربانی نیز در این دیدار با تشریح سیاستها و رویکردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه گفتوگوهای دینی خاطرنشان کرد: ایران اسلامی همواره مهد همزیستی و تعامل ادیان و فرهنگها بوده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز گفتوگوی ادیان یک رویکرد مهم در تعاملات فرهنگی و دینی ایران محسوب گشته و طی چهل سال گذشته جمهوری اسلامی ایران هم در حوزه داخل و هم خارج از کشور کارنامه درخشانی از گفتوگوهای دینی دارد.
رایزن فرهنگی کشورمان در دهلینو با اشاره به راهاندازی چند دور گفتوگوهای دینی ایران و هند در قالب اسلام و هندوئیسم، ملحق شدن سیک به این گفتوگوها را نیز در قالب همکاریهای فرهنگی و دوجانبه ایران و هند قابل بررسی دانست.
وی در پایان، ابراز امیدواری کرد با همکاری و مشارکت نهادهای فرهنگی و دینی هند، رهبران سیک نیز به گفتوگوهای دینی دو کشور ملحق شوند.
پایان