بلای کرونا آسمانی است یا زمینی و بشری؟
به گزارش ردنا (ادیاننیوز)، آنچه در ادامه میآید یادداشت «آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد» است که در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و بسیاری از کشورهای جهان و تلخ و سیاه کردن زندگی بشر، اخیراً منتشر شده است:
صاحب این قلم میخواهد بگوید به یقین بشری است، چرا؟ برای اینکه: این بلا امروز دامن تقریباً کل جهان را فراگرفته و زندگی بشری را تلخ و سیاه کرده است. بشری که امروز مفتخر است که شتاب دانش را به عرش رسانده و تکنولوژی را چنان پیشرفت داده که امسال با پارسال قابل مقایسه نیست، به یقین توان مطالعه ما تقدم برای پیشگیری و دفع و رفع اینگونه بیماریها برای او نه امکان عقلی که امکان وقوعی داشته و دارد.
اما سؤال این است که چرا درمانده شده؟ پاسخ این سؤال زمانی روشن میشود که اشخاص آگاه بر آمار و ارقام بودجههای کشورهای بزرگ به مقایسه بنشینند و حداقل بودجه امور تحقیقاتی پزشکی کشورها را با بودجه نظامی و ساخت و خرید ادوات نظامی مقایسه کنند. من اطلاع دقیقی از آمار هزینهها و بودجههای جهانی ندارم ولی به طوری که از منابع خبری میشنوم بودجه ۱٫۴ تریلیون دلاری فدرال برای ۲۰۲۰ درلایحه بودجه آمریکا گوش دنیا را کر کرد. آیا برای مطالعه بر روی سلامت مردم چند صدم این بودجه تصویب شده است؟
بشری که نه مایل که عاشق دلباخته جنگ و خونریزی و آدمکشی است و علیالدوام هوای نفسانی و شیطانی خونخوار خود را به عناوین مختلف، گاه با عناوین قدسی، دینی و مذهبی و گاه با عناوین دروغین انساندوستانه توجیه میکند، آیا جزایش جز این است که یک موجود نامرئی به نام «کرونا ویروس» به دست و پایش بپیچد، حد و مرز نشناسد و به قوانین ویزا و مهاجرت توجهی نکند و به سرعت همه جا را درنوردد وحتی به اندرون کاخهای سفید و سرخ سران قدرت نیز وارد شود و چنان راه نفس را بر آنان تنگ کند که بقول قرآن مجید: «یَجْعَلْ صَدْرَهُ ضَیِّقاً حَرَجاً» (انعام ۱۲۵)
دعا به درگاه خداوند همیشه کامروا و مؤثر است به تعبیر قرآن مجید: «قُلْ ما یَعْبَؤُا بِکُمْ رَبِّی لَوْ لا دُعاؤُکُم» (فرقان۷۷ بگو: اگر دعاى شما نباشد پروردگارم به شما بهایى نمىدهد) ولی مادام که بشر در کل جهان خوی تجاوزگری خود را کنار ننهد و سلاح را بر زمین نگذارد و بجای آنکه دست در دست همنوعش گذاشته و یار و غمخوار دیگران شود و به جای آنکه بگوید ما و مرادش همه نوع انسانی باشد، فقط بگوید من و به جای درمان و آرامش دیگران با سلاح گرم و سرد با آنان مواجه شود، آیا دعا مستجاب میشود؟
در اخبار آمده بود که دراین شرائط در بسیاری از کشورهای بزرگ وسائل بهداشتی کمیاب شده است. آیا وقتی پولی که نعمت الهی است و خدا داده تا وسائل بیمارستانی را تهیه کند و مراکز درمانی را مجهز به آخرین وسائل روز نماید، همان پول را برای کارهای غیر ضروری مصرف کند تا به جایی که پرستاران، این فرشتگان مهربان با کمبود لباس و پوشش روبروشوند، چه مجازاتی باید در انتظارش بود؟ خدا درقرآن مجید فرموده: «ولا توتوالسفهاء اموالکم التی جعلالله لکم قیاما» ( نساء ۵) اموالتان را که مایه قوام شماست و نقش حیاتی برای شما دارد، به دست سفیهان وکم خردان ندهید.!! امروز جوامع بشری سرمایههای مالیشان را به دست قدرتمندان بی خرد دادهاند وآنها به نفع قدرت شخصی صرف میکنند و نه مصالح انسانی ملتها. شاهدش این است که وقتی در مقابل اینگونه مشکلات قرار میگیرند کمیتشان لنگ است ودر گل میمانند.
اسفا که ثروت عظیم بشری امروز در دست قدرتمندانی است که از ابعاد انسانی و معنوی دورند و جز کسب قدرت بیشتر به هر وسیله ممکن، هدف دیگری را دنبال نمیکنند، جهت دیگری که از آن رهگذر بلا منتسب به ما انسانها میگردد، عدم پیروی از دستورات کارشناسان بهداشتی است.
هر مجتهدی در هر مقام و منزلت فقهی، به یقین در مقابل دستورات بهداشتی مقلد است. هیچکس نمیتواند دراین مقام معلومات خود را در رشتههای دیگر پوششی برای نافرمانی در امور پزشکی و بهداشتی قرار دهد و نه تنها سلامت خود را به خطر اندازد ـ که گناهی بزرگی است ـ موجبات بیماری و هلاکت دیگران گردد. اضرار به دیگران اگر عمدی باشد حرام و اگرعمدی نباشد موجب ضمان و مسئولیت مدنی است.
دوستان و عزیزان! همه با هم برای رفع این بلیه دعا کنیم که به یقین در میان جمع دستان پاک و قلوب سلیمی وجوددارند که دعایشان مستجاب گردد. ولی اولین دعای ما این باشد که: خدایا این درنده خویی را از طبیعت ما بمیران تا همه عمر زنده باشیم به روان آدمیت. خدایا به جای دشمنان، دشمنی را از میان ما برانداز که رنج بیشمار آرد و درخت دوستی درمیان ما بنشان که کام دل ببارآرد! خداوندا به بیماران شفا، به داغداران و سوگواران صبر و اجر و به خدمتگزاران درمانی توفیق و سلامتی عنایت فرما.
آمین یا رب العالمین
پایان پیام/م