کتاب «خرقه های وارونه» در مورد جریانشناسی و آسیبشناسی تصوف و فرقههای دراویش در دو نسخه چاپی و الکترونیکی در دسترس می باشد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، بحث پیرامون فرقههای صوفیه از دو جهت دارای حساسیت و اهمیت ویژهای است :
۱- نخست آنکه، این فرقهها در جوامع اسلامی بسیار متنوع و تأثیرگذارند و به همین دلیل، داوری یکسانی نیز نمیتوان بر آنها داشت و لازم است با دقت و بدون پیشداوری آنها را گزارش و توصیف کرد و سپس به تجزیهوتحلیل آنها پرداخت.
۲- جهت دیگر اهمیت و حساسیت فرقههای صوفیه این است که فرقههای صوفیه موجود در جامعهی معاصر ایران، با پارهای از مبانی فکری جمهوری اسلامی، یعنی عقلانیت اسلامی که از اسلام ناب بهدست میآید در تعارض هستند.
ما افزون بر نقدهایی که بر متصوفهی معاصر داریم، نسبت به صوفیانی همچون «حسن بصری، جنید بغدادی و معروف کرخی» میتوانیم تحلیلهایی ارایه نماییم. حسن بصری، کسی است که امام علی(ع) تا امام باقر(ع) را درک کرده و نه تنها به آنها ایمان نیاورده بلکه در برابر آنها ایستاده و بر امیرالمؤمنین(علیهالسلام) جهت درگیری با اهل جمل، طعنه میزند و در نهایت قاضیِ «حجاج بن یوسف ثقفی» میشود.
پارهای از فرقههای معاصر تا آنجا پیش رفتند که در دوران دفاع مقدس و حملهی عراق برضد ایران، جوانان را از دفاع و حراست از مرزهای کشور باز میداشتند و در پنهانی با فراماسونرهای جاسوس و خیانت کار غرب گرا، ارتباط برقرار میکردند. نگارنده شاهد انحراف بسیاری از مردم، جوانان و حتی عدهای از طلبههای بیسواد بودهام که با وعدههای مادی و یا معنوی به چه بدبختی مبتلا شدند و زندگی آنها ویران گشت و به جدایی خانوادگی انجامید.
سخن ما در این است که تمامی فرقههای صوفیهای که در جامعهی معاصر ایران وجود دارد، گرفتار مشکلات اعتقادی و یا رفتاری هستند و به همین جهت، عرفان اصیل اسلامی از التقاط و انحراف فرقههای صوفیه به شدت رنج میبرد.
برخی از صوفیه به بهانهی طریقت، از شریعت و احکام شرعی فاصله میگیرند یا بهراحتی فتوای مراجع مبنی برحرمت ساختن خانقاه و حرمت رفتن در مجالس صوفیه را مردود میشمارند.
آنان مجالس لهو و لعب، رقص و سماع حرام را مرتکب میشوند و دستهای نیز به مواد مخدر و مصرف مسکرات رو میآورند و رفتارهای نامشروع مرتکب میشوند.
فرقههایی مثل ذهبیه و نعمت اللهیه گنابادیه که تقلید از مراجع تقلید را اظهار مینمایند، در مواردِ تعارض میان فتوای قُطب (عالیترین شخصیت و مقام فرقه) با مرجعیت، دیدگاه قطب را بر فقیه و مرجع تقلید مقدم میدارند.
کتاب حاضر با مروری بر خاستگاه فرقه صوفیه در اسلام، تمرکز خود را بر شناخت یکی از معروف ترین فرقه صوفیه حاضر در ایران یعنی فرقه نعمت اللهی گنابادی قرار داده است.
«عوامل پیدایش تصوف در اسلام»، «آیا تصوف در اسلام اصالت دارد؟»، «سلسله دراویش نعمت الهی و انحراف های آن»، «دلایل بطلان فرقه نعمت الله گنابادی»، «همکاری و همپیمانی دراویش نعمت اللهی با ظلمه و طواغیت»، «امکانات و شگردهای تبلیغی فرقه گنابادی» و «جمع بندی» عناوین فصول هفت گانه این کتاب هستند.