روحانی در جلسه هیئت دولت بی احترامی به پیامبر را محکوم کرد و گفت: بی احترامی به پیامبر (ص) هنر نیست بلکه تشویق به خشونت و امری ضد اخلاق است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجت السلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهوری در جلسه هیئت دولت اظهار کرد: اساس زندگی پیامبر اسلام (ص) تنها برای هدایت جامعه مسلمانان آن روز نبود بلکه پیامبر (ص) معلم بشریت و رحمت برای همه جهانیان بود.
رئیس جمهوری افزود: اینکه در دنیای امروز میبینیم علم تبدیل به امتیاز شده و عدالت و عدم تبعیض به عنوان ارزش مهم مورد نظر است و این که در جهان امروز بخشی بر مبنای پیمان است و در جوامع امروز افتخار میکنند به این که دنبال دموکراسی و مشورت مردم هستند، اینها ارزشهایی است که پیامبر عظیم الشان اسلام در آن روزگار برای بشریت آورد و بعد در مسیر هدایتهای ایشان قرار گرفتند.
روحانی ادامه داد: ما سخن از هفته وحدت به معنای وحدت شیعه و سنی میگوییم. ما مسلمانان و همه خانواده بزرگ اهل قبله در کنار هم هستیم و امامان بزرگ ما تاکید کردند که شیعیانشان نسبت به آنهایی که حتی به دلایلی مخالف اهل بیت و خاندان رسالت بودند، به آنان سفارش کردند. حتی نسبت به آنهایی که مسلمان هستند ولی افکار انحرافی دارند اگر کسی از آنها درگذشت، در تشییع جنازه آنان شرکت کنید. اگر کسی از آنها مریض شد به عیادت او بشتابید و حقوق و آبروی همه مردم را مورد احترام قرار دهید.
وی افزود: اساس دعوت پیامبر اسلام (ص) و ائمه هدی برمبنای برابری و اخوت میان همه مسلمانان بوده حتی آنان که در تفکرشان دچار انحراف بودند ولی مسلمان بودند به وحدت توصیه شده است و این درس بزرگی برای ماست.
رئیس جمهوری ادامه داد: از طرف دیگر در سراسر قرآن نوعی وحدت میان همه ادیان الهی را میبینیم. در قرآن مجید در آیات مختلف هم نام ادیان و هم نام انبیا برده شده است. مسلمان بودن به این نیست که نبوت پیامبر اسلام (ص) را بپذیریم و قبول داریم، بلکه نبوت عامه را نیز قبول داریم. همه انبیا را قبول داریم چه آنان که نامشان در قرآن است و چه آنان که نامشان در قرآن نیست همه آنان به عنوان پیامبران همه مسلمانان هستند.
روحانی یادآورشد: زمانی میتوان در کنار یکدیگر زندگی کرد و صلح و ثبات برقرار باشد که همه به همدیگر احترام کنیم. بی احترامی به یک پیامبر هنر نیست، این کار ضد ارزش بوده و تشویق به خشونت است. اینکه احساسات میلیونها نفر از مسلمان و غیرمسلمان را تحریک کنیم، هنر نیست. تعجب از کسانی است که ادعای هنر و دموکراسی دارند به نحوی ولو ناخواسته تشویق به خشونت میکنند.
وی ادامه داد: کجای آزادی آمده است که آزادی به معنای تعطیلی درس اخلاق است. آزادی زمانی میتواند برای جامعه مفید باشد که با احترام به همه ارزشها توام شود. مگر میشود اخلاق و ارزشها را کنار بگذاریم.
بیاحترامی به پیامبر توهین به همه مسلمانان است
رئیس جمهوری با بیان اینکه پیامبر (ص) به گردن تک تک اروپاییها و همه کسانی که در شرق و غرب زندگی میکنند، حق دارند، تصریح کرد: ایشان معلم بشریت است. تعجب از کسانی است که ادعای حقوق، اخلاق و فرهنگ دارند، دیگران را به توهین بزرگان تشویق کنند. غربیها بفهمند پیامبر(ص) مورد عشق سراسر مسلمانان و آزادیخواهان جهان است.
روحانی با تاکید بر اینکه توهین به پیامبر (ص) توهین به همه مسلمانان، انبیا (ع) و ارزشهای انسانی و زیر پا گذاشتن اخلاق است، خاطرنشان کرد: غرب اگر راست میگوید، اروپا و فرانسه اگر راست میگویند که به دنبال آن هستند در جامعه امروز بشری صلح، صفا و برادری حاکم شود، از دخالت در امور داخلی مسلمانان دست بردارند.
به گفته رئیسجمهور، تمامی مشکلاتی که ایجاد شده، تمامی کینههایی که در دل به وجود آمد، به خاطر ظلم، آزار و مداخله نابجای غربیها در امور مسلمانان است. در شرایط امروز دنیا آنها مسلمانان را تحت ستم قرار دهند که نمونه آشکار آن یمن است که مردم فقیر و گرفتار آنجا زیر بمبها و هواپیماهای غربیهاست.
روحانی ادامه داد: درس پیامبر، درس احترام به دیگران و اخلاق و آزادی است به معنای آنکه، اندیشههای صحیح انسانی و مفید و سازنده را تبادل کنیم.
رئیس جمهوری با بیان اینکه فحاشی و توهین کردن، سخن ناروا گفتن، کاریکاتور زشت کشیدن جزو اخلاق، دموکراسی و انسانیت نیست، افزود: بحمدالله دنیای اسلام عکسالعمل بسیار بهموقع و قاطعی را در برابر سخنان ناروای برخی از مسئولین برخی نشان داد و این نشان میدهد که دنیای اسلام همواره پیرو راهور بزرگش پیامبر عظیمالشان اسلام خواهد بود.
وی عنوان کرد: من امیدوارم اینهایی که در این مسیر اشتباه کردند، اشتباه خودشان را حتی هر چه زودتر جبران کنند و به مسیر عدالت و اخلاق برگردند و به عقاید همه ادیان آسمانی که در جهان امروز پیروانی دارند و آن ادیان مورد احترام انسانهاست، احترام بگذارند.
رئیس جمهوری با اشاره به جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا در محضر رهبر معظم انقلاب گفت: در این هفته ستاد ملی کرونا یک فرصت بسیار مغتنمی پیدا کرد تا در محضر رهبر انقلاب اسلامی باشد و ایشان بیانات بسیار مهمی را در این دیدار ایراد فرمودند که تقریبا همه بیانات ایشان، الهامگرفته از همین مکتب پیامبر و مکتب امام صادق (ع) و توصیههایی است که دین راجب سلامت مردم و راجب اخلاق و برادری با یکدیگر توصیه کرده است.
روحانی یادآور شد: ایشان در این جلسه نکات بسیار مهمی را برای تکمیل و تصحیح راهی که ستاد ملی کرونا طی میکند، بیان کردند.
وی خاطرنشان کرد: شما میدانید کار بسیار عظیمی در این ۸ ماه صورت گرفته و کار بزرگی هم پیش رو داریم. این کار بزرگ و سنگینی که بر دوش کادر درمان هست که در این مدت فداکاری کردند و با همه توان و دانش و تجربه به میدان آمدند و باعث حفظ جان دهها هزار جمعیت در میان جامعه شدند و ما از آنها سپاسگزاریم.
رئیس جمهوری بیان کرد: ما از همه دستگاههایی که تا امروز تلاش و کمک کردند برای اینکه بتوانیم راحتتر و سریعتر از این دوران سخت عبور کنیم و جامعه به شرایط عادی و معمولی خود برای هرگونه فعالیت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برگردد، قدردانی میکنیم.
روحانی خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری دستور دادند که قرارگاهی تشکیل شود که این قرارگاه همه مصوبات را به دقت دنبال کند. نقصی که وجود داشت، این بود ستاد مصوبات زیادی را میگذراند و آن را ابلاغ میکرد، برخی از این مصوبات بهصورت دقیق اجرا نمیشد و برخی از این مصوبات هم خیلی کم اجرا میشد و یا اجرا نمیشد.
وی تصریح کرد: بنابراین یک قرارگاهی به عنوان نگاهبان و ناظر دقیق که موظف باشد برای اینکه همه این مصوبات به دقت اجرا و عملیاتی شود و کار ستاد برای سلامت جامعه مثمرثمر باشد و حرف ستاد ملی کرونا یک زبان واحد داشته باشد.
مردم حرف مورد اعتماد را فقط از سخنگو بشوند
رئیس جمهوری گفت: گاهی سخنان مختلف در استانهای مختلف و افراد به مناسبتهای مختلف در مصاحبههای خود بیان میشود که مردم دچار یک سردرگمی میشوند که کدام حرف درست است. طبق نظر رهبر انقلاب اسلامی، ما سخنگویی را منصوب کردیم که مردم حرف مورد اعتماد را فقط از سخنگو بشوند. این سخنگوست که همه آنچه که جزو برنامهها و مصوبات ستاد است را برای مردم تشریح میکند و سخن او از این پس بهعنوان مرجع خواهد بود.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش اشاره به بیانات رهبر انقلاب در دیدار با اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا ابراز داشت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند، لجنپراکنی، فحاشی و آبروی همدیگر را بردن اخلاق آمریکاییها است. ما که پیرو آمریکا نیستیم بلکه ما پیرو پیامبر (ص) هستیم، همان پیامبری که قرآن میگوید به خاطر اخلاق نرم خود مردم را جذب کردی. پیامبر (ص) عفو و گذشت میکرد و حتی برای کسانی که پیامبر (ص) را آزرده میکردند، از خداوند برای آنها طلب عفو میکرد.
وی ضمن تشکر و قدردانی از مقام معظم رهبری به خاطر تفقد به دولت و رئیسجمهور در این شرایط، بیانکرد: بار مسئولیت ما توسط مقام معظم رهبری سنگینتر شد. وقتی رهبری از دولت و قوه مجریه حمایت میکنند، بار ما سنگینتر میشود. اگر مشکلی وجود دارد، آن را حل و گرهای اگر هست، آن را باز کنیم.
رئیسجمهوری با بیان اینکه از دو قوه دیگر، نیروهای مسلح نخبگان و کسانی که میتوانند نقش ارزشمندی داشته باشند میخواهم همدیگر را یاری کنیم، یادآور شد: مجلس نماینده مردم است، دولت هم نماینده مردم است. آنچه مهم است، منافع مردم، رفع گرفتاریها و مشکلات مردم است.
روحانی افزود: مردم این مسئولیت را بر دوش ما گذاشتند تا بتوانیم خدمت بیشتری به مردم کنیم. از مجلس تقاضا میکنیم ما را در این شرایط سخت یاری کنند، اولین یاری آنها هم تصویب لوایح ما است.
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه مجلس حتما دنبال رفع مشکلات مردم است، اظهار کرد: ما ۶۷ لایحه مهم تقدیم مجلس کردیم بزرگترین کمک به ما این است قانونی را برای ما تصویب کند و برای رفع مشکلات مردم همفکری کرده وهمدیگر را یاری کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولت دنبال رفع مشکلات مردم است، افزود: گاهی وقتها آدم برای این که خیری به مردم برسد اگر همه جوانب مدنظر قرار نگیرد خدای نکرده ممکن است مشکلی از طرف دیگر ایجاد شود درخواستم از قوه مقننه و قضاییه این است که همدیگر را یاری کنیم که سریعتر از این مشکلات را عبور کنیم و چهره دولت آنگونه هست به مردم معرفی شود.
روحانی ادامه داد: کانالهای ان طرف آب پول میگیرند که نظام را تضعیف کنند. ما باید در داخل به همدیگر کمک کنیم و دلسوزانه نسبت به کار یکدیگر همدیگر را یاری کنیم تا به مطلوب مردم دست یابیم. برای ما خیلی مهم است مجلس باید ما را یاری کند و اگر یاری کند ما بهتر میتوانیم مشکلات مردم را حل کنیم.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به جلسه هفته گذشته ستاد اقتصادی دولت گفت: ما هفته گذشته بحث مهمی را با اعضای ستاد اقتصادی دولت داشتیم که راحتتر از برخی از مسائلی که با آن مواجه هستیم، عبور و نیازهای کشور را تامین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: در سابق که شرایط تحریم نبود، اقتصاد ما عمدتا متکی به نفت بود. امروز اتکا بودجه به نفت ۵۰ درصد نیست بلکه ده درصد است. یکی از مشکلات ما این است که در مسیر عبور از اقتصاد نفتی به اقتصاد غیرنفتی هستیم که مسیر سختی است تحریم وکرونا هم هست و همه اینها کار ما را سخت کرده است که ما باید با تدبیر این کار را حل کنیم.
روحانی گفت: این که می بینید در سیاست خارجی موفق هستیم، آمریکا عصبانی میشود وزیر خارجه را تحریم می کند در فروش نفت موفق می شویم آمریکا عصبانی می شود وزیر نفت را تحریم می کند این نشان موفقیت ایران و استیصال آمریکا است در مناظرههایشان میبینید چه میگویند و در سیاست خارجی هیچ چیز ندارند و در روابط خارجی با دوستان خود هم دچار مشکل هستند.
به گزارش شمانیوز، رئیس جمهوری با بیان اینکه ما در جلسات هفته گذشته و در جلسه دیروز درباره هماهنگی بین وزارت صمت، وزارت نفت، بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی و دیگرانی که امروز مسئولیت و بار اصلی تامین مواد مورد نیاز جامعه و کالاهای اساسی را بر دوش دارند، به جمع بندی خوبی دست یافتیم، گفت: با این جمع بندی بانک مرکزی منابع ارزی اش عمدتا بر نفت میعانات و گاز پتروشیمی و فولاد بیشتر متکی میشود و وزارت صمت تلاش میکند در بقیه بخشها ارز را به کشور برگرداند و در موارد لازم تهاتر را انجام دهد و در مواردی که لازم هست صادرات و واردات را به هم وصل کند.