پس از ماه ها تلاش ساسکیا بریکمون، نماینده بلژیکی پارلمان اروپا، سرانجام دولت بلژیک پذیرفت تا کودکان اعضای داعش که در اردوگاه های سوریه، خصوصا اردوگاه الهول گرفتار هستند به بلژیک بازگردند.الکساندر دوکرو، نخست وزیر بلژیک در حمایت از این طرح پارلمان اروپا گفت: «این کودکان اگر در شرایط فاجعه بار این کمپ ها رشد کنند، به تروریست های فردا تبدیل خواهند شد.»
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، شورای امنیت بلژیک با درخواست دولت مبنی بر انتقال این کودکان به کشور موافقت کرده است. دولت می گوید بین ۳۰ تا ۵۰ کودک که پدرومادرهای بلژیکی شان عضو داعش هستند ماه ها پس از شکست داعش در عراق و سوریه، همچنان در کمپها مستقر هستند.
ساسکیا بریکمون نزدیک به سه سال است تلاش می کند این کودکان و هم چنین برخی از مادران آنها بتوانند دوباره به اروپا بازگردند.
بریکمون دلیل اصلی انتقال این کودکان به اروپا را به بهانه «عدم انتخاب آنها برای زندگی در شرایط موجود»، یک حق انسانی می داند. این عضو احزاب سبز پارلمان اروپا معتقد است که کشورهای دیگر اتحادیه اروپا از جمله فرانسه و هلند نیز باید همچون بلژیک انتقال کودکان داعشی به اروپا را هر چه سریعتر در دستور کار قرار دهند. یورونیوز با این نماینده پارلمان اروپا گفتگو کرده است.
ساسکیا بریکمون درباره دلیل اصلی تلاش هایش در سالهای اخیر برای انتقال و اعزام کودکان و احتمالا برخی از مادران آنها، اگر بی گناهی شان ثابت شود، می گوید «احترام به حق کودکان» باید در اولویت برنامه های پارلمان اروپا باشد. به نظر این نماینده پارلمان اروپا «این کودکان اروپایی هستند و نمی توان آنها را به حال خود رها کرد. خصوصا کودکانی که در شرایط فاجعه باری بزرگ شده اند و همچنان از شرایط موجود رنج می برند. چه از نظر بهداشتی و چه از نگاه انسانی وضعیت غم باری دارند. از یاد نبرید که در حال حاضر بسیاری از این کودکان از سوءتغذیه و بیماریهای واگیردار رنج می برند. همچنین بسیاری از روانشناسان بلژیکی که با این کودکان از راه ویدیو کنفرانس در تماس هستند می گویند وضعیت روانی آنها نگران کننده است. روانشناسان بلژیکی بارها زنگ خطر در قبال این کودکان را به صدا درآورده اند.»
در ماه های اخیر خبرهای مبنی بر افزایش نفوذ برخی از اعضای داعش بر اردوگاه های نگاهداری و حفاظت از کودکان و زنان در سوریه منتشر شده است. به گفته این نماینده سبزهای پارلمان اروپا «نگرانی های امنیتی فراوانی نسبت به سوء استفاده افراطگرایان اسلامی از کودکان وجود دارد.»
خانم بریکمون می گوید قدرت گرفتن دوباره نیروهای داعشی یک زنگ خطر برای تمام گروه های حقوق بشری و دولتی مستقر در عراق و سوریه است. به گفته او عدم بازگشت کودکان به اروپا می تواند از آنها «تروریست های آینده اروپایی» بسازد.
این نماینده سبزهای پارلمان اروپا در همین زمینه به یورونیوز می گوید: «مدتهاست که در این زمینه نگرانی های زیادی وجود دارد. اردوگاه های محل نگاه داری کودکان در هفته های اخیر با تهدیدهای گروه های اسلام گرای افراطی از جمله داعش روبروست. در اردوگاه الهول بطور خاص کردها کنترل را از دست داده اند. زنان (مادران) زیادی دوباره به افراط گرایی اسلام و داعش روی آورده اند. بی تردید نمی توان کودکان و مادران آنها را در چنین شرایطی به حال خود رها کرد تا دوباره به داعش بپیوندند. برای حفظ امنیت آنها باید به سرزمین های اروپایی بازگردند.»
بسیاری از کارشناسان امورتربیتی در بلژیک می گویند چالش اصلی دولت بلژیک در بازگشت این کودکان « روند ادغام» آنها در یک جامعه اروپایی است.
خصوصا اینکه برخی از آنها ناگزیر باید توسط سرویس های دولتی مورد حمایت قرار بگیرند چرا که خویشاوندی جز پدرومادرشان ندارند که آنها را به فرزندی قبول کند.
ساسکیا بریکمون می گوید در این زمینه دولت بلژیک سال هاست که تمهیدات اساسی را فراهم کرده است. وی تاکید می کند: « کودکان بلژیکی در اولین فرصت توسط سرویس دولتی کمک به نوجوانان مورد حمایت قرار می گیرند. بلافاصله پزشکان و روانپزشکان وضعیت سلامت فیزیکی و روانی آنها را بررسی و مورد مطالعه قرارخواهند داد. بی تردید دوران ادغام این کودکان بسیار سخت و وقت گیر خواهد بود. چرا که این کودکان همانطور که می دانیم در شرایطی بزرگ شده اند که حتی نمی توانیم تصورش را بکنیم. بدون آب آشامیدنی و بدون تغذیه کامل و درست. کودکانی که مدتهاست در کنار بزرگسالانی بار آمده اند که خود بدلیل رفتارهای افراطی در جامعه منزوی هستند. کودکانی که در شرایط جنگی بزرگ شده اند. اما خوشبختانه در بلژیک مدتهاست، چند سال است، که سرویس های ویژه کمک به کودکان آماده بکار هستند چه در منطقه فلماند و والونی بلژیک.»
این نماینده بلژیکی پارلمان اروپا در پایان گفتگوی خود با یورونیوز تصریح کرد که «بی تردید ما تمام خانواده ها در بلژیک را تشویق می کنیم که به محض ورود کودکان در صورت امکان از آنها استقبال کنند.»