امروزه اطلاعات غلطی در مورد اسلام در اسپانیا وجود دارد و روزنامه ها، تلویزیون و انواع رسانه ها با مبارزات ضد اسلامی خود راه را برای افزایش تعصب ها علیه اسلام در این کشور هموار کرده اند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، امروزه اطلاعات غلطی در مورد اسلام در اسپانیا وجود دارد و روزنامه ها، تلویزیون و انواع رسانه ها با مبارزات ضد اسلامی خود راه را برای افزایش تعصب ها علیه اسلام در این کشور هموار کرده اند.
اقلیت مسلمان در اسپانیا می گویند این تصور که اسلام فقط دینی برای مهاجران است باید از بین برود.
عمر دل پوزو ، رئیس انجمن اسلامی اسپانیا به خبرگزاری آناتولی گفت که هر جمعه حداقل یک نفر در مسجد جامع «گرانادا» به دین اسلام روی می آورد و نزدیک به ۳۰۰۰ اسپانیایی مسلمان در گرانادا زندگی می کنند.
دل پوزو اظهار داشت که وی فرزند یک خانواده اسپانیایی است که به دین اسلام روی آورده است.
محمد جاویرالدین ،یک اسپانیایی که ۴۰ سال پیش به دین اسلام گرویده است در این باره گفت: امروزه اطلاعات غلطی در مورد اسلام وجود دارد و شما همیشه در روزنامه ها ، تلویزیون ها ، انواع رسانه ها با مبارزات ضد اسلامی روبرو می شوید. این بسیار غم انگیز است زیرا ناآگاهی زیادی در مورد اسلام و مسلمانان وجود دارد.
وی گفت که شکستن برخی تعصبات در مورد اسلام بسیار دشوار است و رویکرد مطبوعات تاثیر بسیار مهمی در این شرایط دارد.
حدود ۲.۱ میلیون مسلمان در اسپانیا زندگی می کنند. از این تعداد حدود ۸۸۰ هزار نفر شهروند اسپانیا و اکثریت قریب به اتفاق مهاجر هستند.
افزایش مهاجرت به اسپانیا باعث افزایش اخبار جعلی اسلام هراسانه شده است که برای بدنام کردن و به حاشیه راندن مهاجران و جوامع مسلمان به صورت آنلاین منتشر می شوند.
در حقیقت انتشار اخبار جعلی درباره مسلمانان همزمان با افزایش چشمگیر مهاجرت گسترش پیدا کرد.
در سال ۲۰۱۹ ، اسپانیا رکورددار ورود ۷۴۸ هزار و ۷۵۹ مهاجر به این کشور بود. کلمبیایی ها ، مراکشی ها و ونزوئلایی ها سه ملیت بزرگ مهاجر را در اسپانیا تشکیل می دهند.
اخبار جعلی درباره مسلمانان در اسپانیا ثابت است و ارتباط نزدیکی با اخبار جعلی درباره مهاجرت دارد. وقتی صحبت از اخبار جعلی درباره اسلام می شود، بیشترین موضوعات مربوط به آن است که مسلمانان را به خشونت و تروریسم پیوند می دهد.
از طریق ارائه اطلاعات غلط بیگانه کردن مسلمانان در اسپانیا تقویت می شود زیرا بیشتر اخبار جعلی درباره مسلمانان آنها را مستقیما با مهاجرت مرتبط می کند.
این دروغ ها با هدف روشن تغییر برداشت جامعه از گروه های مسلمان صورت می گیرد و استدلال های نادرستی را که مردم به آن باور دارند تقویت می کند.
در سالهای اخیر اسپانیا شاهد افزایش نفرت و اسلام هراسی بوده است که علت آن حملات تروریستی سال ۲۰۱۷ در بارسلونا و کمبریلز است که منجر به کشته شدن ۱۶ نفر شد.
بر اساس گزارش های منتشر شده از سوی وزارت کشور اسپانیا موارد نفرت و اسلام هراسی در اسپانیا بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹ حدود ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.
با این حال این وزارتخانه به دلیل عدم تعهد قابل درک برای مقابله با اسلام هراسی مورد انتقاد قرار گرفته است.
با راه اندازی برنامه عملیاتی خود برای مبارزه با جرایم نفرت در سال ۲۰۱۸ این وزارتخانه ترجیح داد اسلام هراسی را به عنوان یک جرم خاص ناشی از نفرت طبقه بندی نکند.
داده ها در مورد اسلام هراسی متفاوت است زیرا ارگان های دولتی و سازمان های غیر دولتی مستقل اغلب نتایج متفاوتی را ارائه می دهند.
سازمان مستقل « Citizen Platform against Islamophobi » ۵۴۶ مورد اسلام هراسی را در سال ۲۰۱۷ ثبت کرد که بیش از پنج برابر موارد گزارش شده توسط دولت است.