خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

برگزاری مراسم نفرین برای از بین رفتن رقیب نتانیاهو

تعدادی از تندرو‌های صهیونیست حامی نتانیاهو روز جمعه ۹ ژوئن، در فراخوانی از برگزاری مراسم «بولسا دینورا» برای نفرین و مرگ «نفتالی بنت» رقیب نتانیاهو و نخست‌وزیر احتمالی رژیم صهیونیستی خبر دادند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، «بولسا دینورا» نام مراسمی است که خاخام‌های یهودی به ندرت علیه شخصی که خواهان مرگ وی هستند برگزار می‌شود. جادوی سیاهی یا دعایی که برگزار کنندگان مراسم عقیده دارند با خواندن بخش‌هایی از «تلمود بابلی» (از کتاب‌های اصلی یهودیت ربانی) مانع دعای فرشتگان در حق فرد مورد نظر می‌شوند و در نهایت او را به کام مرگ می‌فرستند.

عبارت «بولسا دینورا» یک نام «آرامی» است که از کلمه لاتین «بولسا» به معنی «ضربه» و «نورا» کلمه آرامی به معنای «آتش» تشکیل یافته است. بنابراین می‌توان گفت معنای «بولسا دینورا» به معنای «ضربه آتش» است.

برگزاری این مراسم تا قبل از قرن بیستم در منابع معتبر ذکر نشده و عمدتا در صد سال اخیر بوده که برخی صهیونیست‌های تندرو علیه برخی شخصیت‌های سیاسی چنین مراسمی را برگزار کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به برگزاری مراسم «بولسا دینورا» علیه «اسحاق رابین» نخست‌وزیر رژیم صهیوینستی در سال‌های ۱۹۹۲-۱۹۹۵ اشاره کرد. صهیونیست‌های تندرو که از عقد پیمان «اسلو» با فلسطینی‌ها خشمگین بودند اقدام به برگزاری مراسم نفرین «بولسار دینورا» علیه اسحاق رابین کردند و یک ماه بعد نیز او به ضرب گلوله یک صهیونیست تندرو کشته شد.

در ژوئیه ۲۰۰۵ نیز رسانه‌های اسرائیلی از برگزاری چنین مراسمی در مقبره قدیمی «روش بینایطلب» علیه «آریل شارون» خبر دادند. صهیونیست‌ها از اینکه شارون دستور به خروج نیروهای ارتش صهیوینستی از غزه را صادر کرده عصبانی بودند. پس از گذشت شش ماه از آن مراسم «آریل شارون» سکته کرد و به کما رفت تا اینکه در ۱۱ ژانویه ۲۰۱۴ جان داد. هرچند پزشکان با قاطعیت هرگونه ارتباطی میان برگزاری این مراسم و مرگ مغذی شارون را رد می‌کنند و آن را مرتبط با سن وی (۷۷ سال) و شرایط جسمی‌اش می‌دانند.

در خصوص این مراسم نیز بسیاری از کارشناسان و خاخام‌های یهودی اصالتی برای آن قائل نیستند. به عنوان مثال دکتر «دوو شوارتز» از دانشگاه «برایلان» و خاخام حریدی «موشیه بلاو» معتقدند که مراسم «بولسا دینارو» هیچ اصالتی در تاریخ یهودیت ندارد.

منبع گفتگوی ادیان
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.