کتاب «کلیساهای ارامنه ایران» نوشته شرلی آوتیان در محل سازمان اجتماعی فرهنگی و خیریه «صلیب همبستگی ارمنیان» شهر اچمیادزین ارمنستان رونمایی شد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، مراسم رونمایی از کتاب «کلیساهای ارامنه ایران» تألیف خانم شرلی آودیان، رئیس مرکز کلیساهای تاریخی ایران و عضو کمیته ملی سازمان بینالمللی اماکن دیدنی و آثار باستانی بنیاد مطالعات معماری ارمنستان با حضور جمعی از شخصیتهای فرهنگی و دینی ارمنستان در محل سازمان اجتماعی فرهنگی و خیریه «صلیب همبستگی ارمنیان» (خانه ما چانِنتس) واقع در شهر اچمیادزین جمهوری ارمنستان برگزار شد.
در این مراسم که آرتاشس تومانیان، سفیر جمهوری ارمنستان در ایران، سیدحسین طباطبایی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان، گاگیک گئورجیان، رئیس کمیته ملی اماکن دیدنی و آثار باستانی بنیاد مطالعات معماری ارمنستان «ایکوموس ارمنستان» و جمعی دیگر از فعالان فرهنگی و اجتماعی به ویژه شخصیتهای مطرح جامعه ارمنی ایرانی مقیم ارمنستان حضور داشتند، سخنرانان به بیان نکات مهمی در خصوص مناسبات دیرین تاریخی و فرهنگی ایرانیان و ارامنه و جایگاه جامعه ارمنی در ایران پرداختند.
طباطبایی در سخنانی، با مهم و ارزشمند خواندن کار بزرگی که خانم شرلی آوتیان در تدوین کتاب کلیساهای ارامنه ایران انجام داده است، رابطه ایرانیان و ارامنه را در سالیان دراز و طولانی همزیستی خود در قلمرو ایران رابطهای سرشار از خدمات متقابل خواند.
وی افزود: اگر امروز شاهد بالاترین حد از توجه به آثار تاریخی ارامنه در ایران هستیم که به گواهی اهالی فن در نوع خود در جهان کم نظیر است، حاصل نگاه قدرشناسانه ملتی است که علاوه بر آموزههای دینی خود در احترام به پیروان ادیان الهی، در پارهای از عرصههای فرهنگی و هنری از قبیل سینما، تئاتر، نقاشی مدرن و … وام دار هموطنان ارمنی خود است.
رایزن فرهنگی ایران در ارمنستان زیست همراه با احترام و علاقه جامعه ارمنی ایران را الگویی کم نظیر برای همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان مختلف خواند که به ویژه در جهان امروز که بدخواهان ملتهای بزرگ و اصیل بر طبل جدائی و اختلاف بین اقوام و ادیان میکوبند، میتواند شیوه و راهکاری جدید و موثر را برای تعامل ملت ها معرفی کند.
آرتاشس تومانیان، سفیر ارمنستان در ایران نیز در سخنان خود روابط جامعه مسلمان ایرانی با هموطنان ارمنی و پیروان دیگر ادیان و مذاهب را چنان سرشار از مهر و همدلی و تفاهم دانست که جز با درک از نزدیک آن و زیستن در میان این جامعه آنگونه که شایسته است، قابل درک نیست.
دیگر شخصیتهای حاضر در این نشست از جمله گاگیک گئورجیان رئیس «ایکوموس ارمنستان»، نماینده کلیسای اچمیادزین و اما آبراهامیان مدیر بنیاد مطالعات معماری ارمنستان در سخنان خود با تمجید از تلاش شرلی آوتیان در تألیف این اثر ارزشمند، توجه دولت جمهوری اسلامی ایران به آثار تاریخی و معماری ارمنی در این کشور را شایان توجه و تقدیر دانستند.
همچنین، در بخشی از برنامه، پیام اسقف نشان توریان رئیس خلیفهگری ارامنه شمال و آذربایجان ایران قرائت شد.
شرلی آوتیان، مؤلف کتاب کلیساهای ارامنه ایران ضمن ارائه شرحی مختصر از روند تألیف این کتاب که بیش از ده سال به طول انجامیده است، با تشکر از مجموعه همکارانی که در پدید آمدن این اثر با وی همکاری داشتهاند، آن را آئینه تمامنمای زیست خلاقانه و سرشار از آرامش جامعه ارمنی در ایران دانست.
بنابر اعلام این خبر، کتاب «کلیساهای ارمنی ایران» که توسط انتشارات زانگاک در ارمنستان چاپ شده است، به دو زبان ارمنی و انگلیسی به معرفی مصور کلیه کلیساها، صومعه ها و مراکز مذهبی ارمنیان ایران در طی قرنهای متمادی پرداخته است.
شرلی آوتیان مؤلف کتاب، رئیس مرکز کلیساهای تاریخی ایران در وزارت گردشگری و میراث فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و عضو کمیته ملی سازمان بینالمللی اماکن دیدنی و آثار باستانی بنیاد مطالعات معماری ارمنستان است.