چگونه با حضرت اباعبدالله علیه السلام و جریان کربلا پیوند بخوریم؟
یادداشتی از حجتالاسلام والمسلمین حاج شیخ جعفر ناصری؛
چیزی که انسان را خیلی به خدای متعال نزدیک می کند پیوند خوردن با جریان کربلاست . آنچه که مانع انسان برای همه توفیقات است ؛ در مورد توفیق پیوند خوردن با جریان کربلا هم مطرح است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، طبیعتا جریان کربلا هم یکی از توفیقاتی است که موانع طبیعی می تواند داشته باشد . آن چه که انسان را از توجه به قرآن ، عبادات و عمل صالح دور می کند همان ها مانع استفاده از جریان کربلا هم است؛ مثل گناه یا تشتت که در این زاویه هم واقعا مانع می شوند ؛ که باید از این موانع پرهیز کرد.
ولی اگر خدای متعال به کسی توفیق داد که «بخواهد» و اول در او «خواست» به سمت گره خوردن با جریان کربلا حرکت کند ، چند کار است که باید در طول مدت مراعات کند:
یکی مطالعه کردن در مورد جریان عاشورا و امام حسین علیه السلام و اصحاب ایشان است. سیر جریان کربلا را باید خواند و کارکرد و مطالعه کرد ؛ گاهی این مطالعه حتی از خواندن زیارات اثرش بیشتر است.
لازم است انسان نکات و دقائقی که در جریان کربلا است با دقت مورد مطالعه قرار دهد. این مطالعه ای که انسان در مورد زندگی حضرات می کند، صرف یک مطالعه نیست بلکه مطالبی که در این زمینه می خواند به جان انسان نقش می بندد.
دیده شده کسانی که در زمینه یکی از الگوها و موضوعات کربلا مثلا حضرت ابالفضل علیه السلام کار علمی کرده تأثیرش در ظاهر و باطنش محسوس است.
در کنار مطالعه ، توجهات، توسلات و روضه جای خودش را دارد. طبیعی است که گریه و توسل مداوم حال می خواهد و باید انسان سوخته شود که این سوختگی بعد از مدتی حاصل می شود. گریه ، کاری نیست که انسان به نفس خودش تحمیل کند . اگر تحمیل شد دل را خسته می کند. در کل عبادات باید انسان به این سمت برود که با نشاط عبادت را انجام دهد.
در بخش توسلات خواندن زیارتنامه حضرت اباعبدالله علیه السلام و توسل به ایشان و التزام به آن لازم است که باعث می شود آرام آرام پیوند با آقا برقرار شود . انسان اوقاتی را برای این بگذارد که ملتزم به زیارت حضرت اباعبدالله علیه السلام باشد . این غیر از شرکت در روضه است.
در جریان روضه ها گاهی صحنه هائی پیش می آید که خیلی روح انسان را سبک می کند و ارتقاء می دهد . وقتی که در جمع ، مصائب حضرات گفته می شد خیلی برکات دارد. باید گذشت از حرف های بعضی افراد نادان که مطرح می کنند گریه نمی خواهد.
ائمه راه را شفاف کرده اند و چقدر توصیه به این گریه نموده اند . این تحرکات باطنی گریه آور ، مبتنی است بر قواعدی محکم از اعتقادات و این ها با هم در ارتباط هستند و انسان را نسبت به رسیدن به حقیقت کربلا محکم می کند. اینکه بعضی می گویند باید خندید ، این ها صحیح نیست، همین روشی که امام سجاد علیه السلام داشته اند و القا کرده اند، درست است. اگر انسان در این زمینه به حالت بکاء برسد خیلی برکات نصیب انسان می شود و نفس زلال می شود و نباید دیگر این حال را رها کرد منتها یک اشتباهی که در این زمینه گاهی پیش می آید این است که ما اگر امشب یک ساعت گریه کردیم می خواهیم با همین یک ساعت گریه به اوج سعادت برسیم و هیچ فکر شیطانی هم سراغ ما نیاید؛ درحالی که این طور نیست؛ اولا خیلی باید گریه کرد و ثانیا شیطان هم به این زودی دست بردار نیست . انسان باید کار خودش را بکند.