خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

الهیات واکسن| آیا جوامع مذهبی اطمینان بیشتری به اثرگذاری واکسن دارند؟

بنابر تحقیقات جدید، شهروندان کشورهای مذهبی اطمینان بیشتری به تأثیرگذاری واکسن و ایمنی آن دارند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، بنابر گزارش احتمالا مبتنی بر شهود برخی از ناظران درباره جامعه ایران، انگاری مردم مذهبی کمتر به واکسیناسیون اعتماد دارند و باتوجه به توجیهات بیشتر متکی به باورهای سنتی و مذهبی معتقدند که برای مقابله با کرونا باید به سراغ طب سنتی رفت یا آنکه پشت پرده ماجرای کرونا را انبوهی از توهم توطئه می‌دانند که دشمنان علیه ملت‌ها به راه انداخته‌اند. آیا این شهود در جامعه مذهبی ما به دیگر جوامع مذهبی نیز سرایت‌پذیر است؟ مردم در دیگر جوامع مذهبی درباره اثرگذاری واکسن ها چه باوری دارند؟

بنابر تحقیقات جدید، شهروندان کشورهای مذهبی اطمینان بیشتری به تأثیرگذاری واکسن و ایمنی آن دارند. محقق اصلی این پروژه تحقیقاتی که همیشه به تفاوت‌های فرهنگی و تأثیرات آن در جوامع مختلف علاقه‌مند بوده تصمیم می‌گیرد که بر روی متغیر دینداری و تأثیر آن بر میزان اطمینان شهروندان به واکسن تحقیق کند.

گروه تحقیقاتی وی داده‌های گردآوری شده از ۱۴۷ کشور را تحلیل و بررسی کردند که نشان می‌دهد ساکنان کشورهای مذهبی‌تر (در مقایسه با کشورهای غیرمذهبی) با این گزاره‌ها بیشتر موافق بودند: “به نظر من واکسن‌ها امن هستند”، “به نظرم تزریق واکسن برای کودکان ضروری است”، “به نظرم واکسن در جلوگیری از بیماری مؤثر است”.

این داده‌ها به وضوح نشان می‌دهند که میزان اطمینان از اثرگذاری واکسن در کشورهای مذهبی بیشتر است. اهمیت چنین یافته‌ای در این است که خلاف شهود اکثر مردم است. محققان در این پژوهش با استفاده از داده‌های برنامه توسعه سازمان ملل، امید به زندگی، تحصیلات و استاندارد زندگی را از نظر آماری کنترل کردند.

سؤال مهم این است که علت همبستگی میان دین‌داری و اطمینان به اثرگذاری واکسن چیست.

به نظر نمی‌رسد متغیر سومی در این میان دخالت داشته باشد. به عنوان مثال، طبق تحقیقات، متغیر بدیهی و مهمی مثل توسعه انسانی در این همبستگی نقشی ندارد. فرضیه پژوهشگران پروژه این است که کم شدن اطمینان به اثرگذاری واکسن نه معلول باورهای دینی و نه معلول باورهای علمی است.

به گفته محققان، داده‌های مورد استفاده در پژوهش فوق در سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ یعنی پیش از همه‌گیری کرونا جمع‌آوری شده است. به طور خاص، سنجش اطمینان به اثرگذاری واکسن‌های کووید ۱۹ احتمالاً بستگی به متغیرهای خاص و متعددی دارد و هنوز نمی توان ادعا کرد که پژوهش فوق تا چه حد در دوران کرونا قابل تعمیم است.

 

منبع دین آنلاین
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.