حادثه ۱۱ سپتامبر اگر چه باعث بروز احساسات ضداسلام گرایی شد و اسلام هراسی را گسترش داد اما میراثی دیگر از خود به جای گذاشت. این حادثه باعث پیشرفت همکاری ها بین ادیان مختلف در ایالات متحده آمریکا شد.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز)، ده ها سال پیش در ایالات متحده، محافل دینی تنها بر محور پیروان پروتستان ها، کاتولیک ها و یهودیان میچرخید. موارد نادری از مشارکت فراتر از این ادیان وجود داشت. بعد از ۱۱ سپتامبر، زمینه برای ورود ادیان دیگری در مشارکت این محافل باز شد تا به حال که حتی زرتشتیان هم در این مجامع شرکت میکنند.
حادثه ۱۱ سپتامبر اگر چه باعث بروز احساسات ضداسلام گرایی شد و اسلام هراسی را گسترش داد اما میراثی دیگر از خود به جای گذاشت. این حادثه باعث پیشرفت همکاری ها بین ادیان مختلف در ایالات متحده آمریکا شد.
در سپتامبر سال ۲۰۰۱، امام نعیم بیگ، دبیر کل محافل اسلامی آمریکای شمالی بود که سال قبل در کویینز، نیویورک کار خود را آغاز کرده بود. او میگوید پس از فاجعه ماه سپتامبر، مردم از او سوال میکردند که آیا باید دفتر را تعطیل کنیم یا خیر؟ با وجود تمام احتمالات برای خطرات تروریستی، او دفتر را و محل نمازخانه را باز نگه داشت.
او میگوید: در آن زمان تماس هایی با اسقف اعظم داشتم و ایشان بسیار صمیمانه برخورد و خود برای کمک رسانی اعلام آماده کرد. این سخنان بسیار عالی و تحسین برانگیز بود. اگر چه احساسات ضداسلامی پس از آن حادثه در حال گسترش بود، اما ارتباطی که بین ادیان در حال برقراری بود، بسیار جالب بود.
ورود اسلام به محافل دینی آمریکا
رودین مقاله نویس RNS، می گوید: “امروز در ایالات متحده، بدون در نظر گرفتن جوامع اسلامی، نمی توانید روابط جدی بین ادیان داشته باشید. شما نمی توانید این کار را بدون پایگاه گسترده ای، از همه مردم از همه ادیان و مذاهب در آمریکا انجام دهید. ”
هرچند بیشتر فعالیت محافل ادیان، به صورت غیر دولتی و مستقل دنبال شده است، اما دولت ایالات متحده آمریکا در زمان جرج بوش، با ایجاد دفتری در کاخ سفید به نام دفتر ایمان، به صورت رسمی به دنبال تقویت مشارکت و همکاری بین ادیان بوده است. او از چهره های مشهور مسلمان در این دفتر استفاده کرد. رییس جمهور شش روز بعد از حادثه، برای ادای احترام به مسلمانان به یکی از مساجد آنها رفت. جیمی تاوی میگوید: رییس جمهور خیلی واضح میخواست با تمام بزرگان و مراکز اسلامی ارتباط برقرار کنیم. ما تلاش های بسیاری کردیم که مردم از جامعه مسلمانان آمریکا، هراس داشته باشند و متنفر باشند.
پس از حادثه ۱۱ سپتامبر، محافل ادیان، شکل تازه ای به خود گرفت. هم اکنون پس از گذشت ۲۰ سال از آن اتفاق، قدم های بسیار مثبتی در نزدیک شدن گروه های مذهبی به یکدیگر برداشته شده است. حالا این مجامع، به همراه پارلمان ادیان جهان فعالیت هایی همچون حمایت از پناهجویان مسلمان افغان را انجام میدهند. به عنوان مثال، مرکز اسلامی دارالحجره در کلیسای فالز تاسیس شده است و پناهجویان را مدیریت میکند.
بیست سال پیش، تونی کیروپولوس، دبیر کل شورای ملی کلیساها، از امام نعیم بیگ دعوت کرد تا در مراسم یادبود ۱۱ سپتامبر شرکت و سخنرانی کند این مراسم را رهبر ارتدوکس یونان به عنوان مدیر اجرایی ادیان برای صلح ایالات متحده برگزار کرد. نمایندگان مذاهب یهودی، سیک، بودایی و هندو نیز در کلیسای کاتولیک روم سنت پیتر، حضور داشتند.
کیروپولوس با عمدی شدن روابط بین ادیان، اذعان کرد که این دوستی های پایدار جنبه سوزناک و غم انگیزی دارد. آنها اغلب در سخت ترین زمانها برای کمک یکدیگر در دسترس هستند، مانند تیراندازی در تأسیسات FedEx در ایندیانا یا معبدی در نزدیکی دریاچه میشیگان، که هر دو با مجروح شدن مذهبی ها پایان یافت.
مترجم: سامان روزبهانی