رئیس گروه مذاهب دانشگاه ادیان گفت: جهانی کردن تقریب یکی از راههای رفع اختلافات است بنابراین بحث تقریب باید از حیطه یک کشور و حتی میان مسلمانان خارج شود و با سایر ادیان نیز تقریب صورت بپذیرد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، نشست علمی کارگروه مذاهب اسلامی با عنوان «تصور نادرست شیعه و سنی از یکدیگر و نگاه تهدید محور به اهل سنت» همزمان با هفته وحدت و با حضور حجت الاسلام مصطفی سلطانی، رئیس گروه مذاهب دانشگاه ادیان به همت مجمع فعالان فرق، ادیان، اقوام و مذاهب کشور برگزار شد.
سلطانی عامل اصلی تفرقه میان شیعه و اهل سنت را عدم شناخت از یکدیگر بیان نمود و آنچه که موجب این عدم شناخت شده است را جهل عنوان کرد و گفت: در بیان سایر علل تفرقه میان این دو گروه، میتوان به مواردی چون پیشفرضهای غلط، فهم غلط از آموزههای یکدیگر، لجبازی، اهانت و متأثر شدن از بیگانگان را اشاره کرد.
رئیس گروه مذاهب دانشگاه ادیان راههای برون رفت از این مشکل را دعوت به وحدت عنوان و اظهار داشت: متأسفانه نگاه به وحدت، مصلحتی است درحالیکه وحدت یک امر ضروری است و ضرورت آن هم ذاتی است. تقسیم نمودن اسلام به شیعه و سنی، حربه دشمن است که باید توسط اندیشمندان اصلاح شود.
وی راهکار دیگر در برون رفت از این مشکل را تربیت یک مصلح اجتماعی دانست و ابراز کرد: کسی که نسبت به وحدت اعتقاد قلبی داشته باشد و به واسطه ارتباط با اجتماع، ضرورت وحدت را دریافته باشد.
سلطانی ادامه داد: راهکار دیگر، ایجاد مدارس مشترک که شیعه و اهل سنت در کنار یکدیگر درس بخوانند و از عقاید و فقه یکدیگر مطلع شوند. علاوه بر ارتباط میان جامعه نخبگانی، باید همزیستی مسالمتآمیز در میان عامه مردم شیعه و اهل سنت نیز رواج پیدا کند.
رئیس گروه مذاهب دانشگاه ادیان در پایان خاطرنشان کرد: آخرین راهکار در این زمینه را جهانی کردن تقریب است و اینکه بحث تقریب باید از حیطه یک کشور و حتی میان مسلمانان خارج شود و با سایر ادیان نیز تقریب ایجاد شود. جهان اسلام باید در سازمانهای بینالمللی، در مورد تقریب میان ادیان و مذاهب دیپلماسی کنند.