حاخام اورییل داویدی، پس از گذراندن عمری پربار در راه تورا، در بیست و دوم ماه عبری حشوان سال ۵۷۶۶ عبری (برابر با آذر ماه ۱۳۸۴ شمسی) به دیار محبوب شتافت
ردنا (ادیان نیوز) – سخنان حاخام اورییل داویدی، رهبر فقید مذهبی جامعه کلیمیان ایران تاثیری عمیق بر شنوندگانش مینهاد. بسیاری از شاگردان ایشان که اکنون خود به تحصیل و تدریس مشغول هستند، سلامت روح و روان و معنویت خویش را مدیون حضور در سخنرانی های استاد فقید خود میدانند که عشق به تورا(ت) و ترس از خدا را در دل شنوندگان خود میپروراند. او نه تنها به عنوان یک استاد، بلکه برای اطرافیان خود، پدری دلسوز و مهربان بود. حساسیت حاخام اورییل در مورد جامعه پیرامون خود، از ایشان شخصیتی برجسته ساخته بود. حاخام اورییل پاسخگوی همه سوالات بود، از پرسشهای راجع به هلاخا (قانون شرع) در زمینههای گوناگون گرفته، تا درخواستهای گوناگون و راهنماییهای مختلف در امور پرفراز و نشیب زندگی خانوادگی و اجتماعی.
او در ایران، برای ما همه چیز بود.
جناب حاخام اورییل داویدی (זצ”ל) در نهم تیشری (آدینه کیپور) سال ۵۶۸۵ عبری (برابر با پانزدهم مهر ماه ۱۳۰۳ شمسی) در خانوادهای مذهبی در شهرستان خوانسار متولد شدند. ایشان به عنوان یک حاخام، فتوادهنده، دَیان (قاضی شرع)، مُوهِل (میلاکننده)، شُوحِط (ذابح شرعی)، شالیح صیبور، خواننده سفر تورا، عاقد کِتوبا و طلاق و یک ناطق فصیح و بلیغ، سالها برای جامعه کلیمیان ایران زحمت کشیدند و در عین حال که یک رهبر مذهبی عالی بودند، یک عالم اجتماعی، و یک مردمشناس مسلم نیز قلمداد میشدند. صرفنظر از احساس مسئولیت خطیر نسبت به جامعه کلیمی، حاخام اوریل داویدی به دلیل شخصیت منحصر به فرد خود و احترامی که به نوع بشر مینهادند، مورد تحسین همه هموطنان ایرانی بودند. با این حال و علیرغم مقام عالیقدر خود، از شخصیتی بسیار فروتن و متواضع برخوردار بودند.»
جناب حاخام اورییل داویدی، رهبر فقید مذهبی جامعه کلیمیان ایران، سرانجام پس از گذراندن عمری پربار در راه تورا، در بیست و دوم ماه عبری حشوان سال ۵۷۶۶ عبری (برابر با آذر ماه ۱۳۸۴ شمسی) به دیار محبوب شتافتند.
بیتردید یاد، راه و تعالیم جاودانه ایشان تا به ابد در ذهن هر کلیمی ایرانی باقی خواهد ماند.