کشورهای جهان خوار همیشه در طی دو قرن گذشته در پی این ایده شیطانی بوده اند تا در کشورهای دارای تنوع قومی یا مذهبی، دو دیدگاه را حاکم کنند و هدف آن نزاع و اختلاف بود. استکبار هم در ایران، و هم در کشورهای دیگر، برای آتش افروزی مذهبی و قومی، نوعی تفکر اقتدارگرایانه را تبلیغ و مرکزیت داده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، دکتر ایرانی، قائم مقام جمعیت مستقل جهادی کشور علی مخیر ایرانی در همایش وحدت به بیان ریشه های قرآنی اتحاد اقوام و فرق پرداخت که مشروح آن از نظر می گذرد؛
خیرمقدم عرض میکنم به همه شما عزیزان و سروران ارجمند خصوصاً نمایندگان محترم خانوادههای معظم شهدا و عزیزان ایثارگروجانبازان همیشه سرافرازعلما ومراجع شیعی بزرگان وعلما اهل سنت کشور)مولوی های شرق کشوروماموستاهای غرب کشور(نخبگان وفرهیختگان، اساتید حوزه ودانشگاه، جمعی از سرداران سپاه وچهره های برجسته نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.
فرمان خداوند در قرآن کریم چنگ زدن مسلمانان به حبل الله و پرهیز از تفرقه گرایی و اختلاف افکنی و به یادآوردن نعمت الهی و الفت قلوب و مهربانی و برادری است تا نجات یابند.
وَاعْتَصِمُوْا بِ حَبْ لِ ا للهِ جَ مِیْعًا وَ لَ تَفَرََّقُوْا وَاذْکُرُوْا نِعْمَ هَ ا للهِ عَ لَ یْکُ مْ إِ ذْ کُنْتُ مْ أَعْدَا ءً فَأَلََّ فَ بَیْ نَ
قُلُوْبِکُ مْ فَأَصْبَحْتُ مْ بِنِعْمَتِ هِ إِخْوَانًا
فرمان وحدت میان مسلمانان در این آیه شریفه چنان شفاف است که هر گونه تلاش برای اختلاف افکنی نافرمانی خدا و جزای آن بی تردید عذاب دنیوی و اخروی است.
میلاد با سعادت پیامبر عظیم الشأن اسلام طبق روایت راویان اهل سنت و برخی از علمای شیعه در روز ۲۱ ماه ربیعالمولود می باشد. این مولود واسطه فیض الهی برای مسلمانان و رحمت برای جمیع مردم عالم است به نص قرآن کریم. میلاد با شکوه و با سعادت نور عالم تاب،گوهر خلقت، اشرف مخلوقات بر همه مسلمانان و مردم جهان مبارک باد. تردیدی نیست که پیامبر عظیم الشان وبزرگواراسوه و الگوی همه مسلمانان و مردم است.
همیشه در طی دو قرن گذشته کشورهای جهان خوار در پی این ایده شیطانی بوده اند تا در کشورهای دارای تنوع قومی یا مذهبی، دو دیدگاه را حاکم کنند و هدف آن نزاع و اختلاف بود. استکبار هم در ایران، و هم در کشورهای دیگر، برای آتش افروزی مذهبی و قومی، نوعی تفکر اقتدارگرایانه را تبلیغ و مرکزیت داده است.
به بیان دیگر، این ایده تبلیغ و حمایت شده که اقوام و اقلیتهای مذهبی مشکل زا، خطر آفرین و نوعی تهدید دایمی می باشند. به همین دلیل ندای وحدت دینی و احترام به فرهنگهای بومی و متنوع اقوام و مذاهب را تضعیف و موضوع اقوام و مذاهب را به عنوان حوزه امنیتی تعریف می کردند. در واقع، مثل تفرقه بینداز و خود حکومت کن از حلقوم استعمار بیرون زده است.
اما در روزهای گذشته رئیس جمهور محبوب ملت، با انتصاب مشاور خود از میان روحانیون اهل سنت، فردی را از خود اهل سنت برای مشورت در امور ایشان انتخاب کردند تا بر وحدت اسلامی در عمل مهر تایید بزنند. این هدیه ای بزرگ به اهل سنت است و نشان از طلوع سازندگی در مناطق ایشان است.
تردیدی نیست که تبدیل حوزه اقوام و مذاهب به مشکل امنیتی، تبعات حکومتی و اجتماعی، سیاسی و اقتصادی آسیب رسان دارد. نصب رضا قزاق و تبدیل او به شاه، بهترین زمینه را برای تفرقه دینی و ملَّی فراهم آورد. چرا که دوره رضاخانی دوره حاکمیت استبدادی استوار بر این تفکر بود که ایران فقط یک قدرت برتر دارد و اقوام
دیگر و ساکنان مناطق مرزی باید سلط زور مدارانه و قهرآمیز دولت مرکزی را بپذیرند و حقوقی برای آنان قایل نبود.
این تفکر شوم ضربات اجتماعی، اقتصادی و سیاسی ای بر پیگر اقوام کشور وارد کرد. اما دستور الهی چنگ زدن به حبل الهی و تقویت وحدت دینی و قومی است. تردیدی نیست که اقوام و مذاهب کشور فرصت و مزیت مدیریتی و حکومتی است. فرصت همزیستی مسالمتآمیز مبنای عزَّت و رفاه ملت و بهره گیری از تمام توانمندیهای انسانی و مادی است.
و طبق اعتقاد رئیس جمهور محترم حضرت آیت الله سید ابراهیم رئیسی، مردم در اقلیت باید از حقوق شهروندی و فرصت رشد و پیشرفت مساوی با اکثریت مردم بهره مند باشند. و جمهوری اسلامی ایران همواره با توجه به شرایط مناسب در پی رعایت حقوق اقوام و مذاهب بوده است .
جمهوری اسلامی ایران تحت رهبری مقام عظمای ولیت امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه ای (دامه برکاته) همواره در چند دهه گذشته استراتژی برابری میان اکثریت واقلیت بوده است. البته در واقع امر اکثریت و اقلیتی وجود ندارد و به دلیل نقص زبان از این دو اصطلاح استفاده می شود. به بیان دیگر، اقوام و مذاهب، و فرهنگهای خرد ایرانی در لوای فرهنگ متعالی اسلامیت و ایرانیت به حیات خود ادامه داده اند.
امروزه، تقرب میان اهل سنت و شیعیان چنان زیاد است که علمای اهل سنت کردستان اذعان میدارندکه اگر جوامع اسلامی بتوانند شخصیت امام جعفر صادق(ع) را به عنوان الگوی خود قرار دهند، هیچ مشکلی در جامعه باقی نخواهد ماند . و تاکید دارند که امام جعفر صادق علیه السلام دارای شخصیتی علمی و جهانی است تا جایی که شخصیت امام صادق(ع) به اندازهای جامع و برجسته است که بسیاری از علمای اهل سنت برتری علمی و شخصیتی ایشان را ستودهاند . و نیز شورای برنامه ریزی مدارس علوم دینی اهل سنت کشور اظهار می کند که ارادت بزرگان اهل سنت به امام صادق(ع) تا آن جایی است که امام ابوحنیفه که دو سال در خدمت این امام همام تلمذ فرموده و او اگر من دو سال نزد امام جعفر صادق(ع) تلمذ نمیکردم، به لحاظ رشد علمی « میفرمایند
هلاک میشدم. باید قدر این توافق و تقرب را برای مشارکت در پیشرفت و رفاه مردم دانست.
این تنوع اسلامی و ایرانی براستی زیبا است و نه تنها نقص و تهدید نیست، یلکه فرصت و قوت تلقی می شود. و کشور و دولت و حاکمیت در پی این بوده تا پیشرفت و رشد ایرانی اسلامی مناطق مرزی و استانهای مرزی ، بدون توجه به اهل سنت یا شیعه بودن ساکنان آن، با قوت ادامه یابد.
گرچه به دلیل دو قرن استبداد شاهان و اهداف استعمارگران، متاسفانه مناطق مرزی در مقایسه با مرکزیت استبداد روند متعادل پیشرفت را طی نکرده است. و تردیدی نیست در دولت یار پیشرفت در همه نقاط کشور متعادل خواهد شد.
به همین دلیل، ریاست جمهور محبوب بر طراحی و اجرای فوری طرحهای بزرگ عمرانی در کنار رشد فرهنگی و اقتصادی مناطق مرزی تاکید دارند. آیا تردیدی هست که همه مردم کشور از این طرحها نفع خواهد برد؟
واقعیت این است که به فضل الهی و لطف پروردگار ، امروزه ملت ایران به وحدت تمایل دارد. لطف الهی است که مسیر همگان اتحاد و همکاری و مشارکت. امت واحد امت پیروز است. مسلمانان با هر نوع گرایش و تفکر، ضمن حفظ مدار خود با مرکز مدار ولیت، لزم است یکدیگر را بپذیرند. اختلاف بی تردید منابع انسانی و مادی را تلف می کند و عدم رعایت مدار ولیت موجب گمراهی و سرگردانی می گردد. تالیف قلوب و مشارکت موجب یکپارچه شدن همه مسلمانان می شود.
تاکید مقام معظم رهبری )دام ظله العالی( همواره بر مشارکت حداکثری، اهمیت مشارکت مردم در شرایط امروز و مشکلات داخلی و بین المللی بوده، برآوردن مطالبات مناطق قومی و مذهبی و حل مشکلات این مناطق و نهایت توسعه زیرساختها، رفع فقر و محرومیت زدایی در دوره زمانی معقول، مشروط به پیروی از اندیشه حکمرانی معظم له است.
قصد و برنامه دولت یار و نیز جمعیت مستقل جهادی کشور نهایت بهره گیری از تنوع قومی و دینی برای شکوفایی، و غنیسازی فرهنگی کل کشور و همزیستی و گسترش آرامش است. فرهنگهای بلوچ ، کرد، ترکمن عرب آذری لرو.. با فرهنگ ایرانی اسلامی همگن وهمگرا هستند. این گرایشها هم چون رودهابه دریای واحدی می ریزند و با هم ترکیب یافته فرهنگ و آداب اقوام و مذاهب را غنی تر می سازند.
باید توجه کرد که اگر امروز هم مشکلاتی در زمینه اقتصاد و رفاه در کشور هست، کسی آن را به شیعه، سنی، یهودی و مسیحی نسبت نمی دهد، مشکلات ذات قومی و دینی ندارد. بلکه به رفتار همگان و محیط خصمانه بیرون ربط دارند. بیکاری، تورم و مهار تورم، کمبود آب و بحثمحیط زیست، همگان شیعه و سنی و مسیحی و مسلمان را آزار می دهند.
تروریسم و بی آبی شیعه و سنی نمی شناسد و به همه آسیب می رساند. آثار مثبت جذب سرمایه گزاری داخلی، همه را خوشحال می کند. سرمایه گزاری در سیستان و بلوچستان و کردستان و ترکمنصحرا در جنوب ایران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، در آذربایجان غربی موجب درآمدزایی و سودآوری برای همه ملت است. بنابراین، سرمایه گزاری سنی و شیعه معنا ندارد. و مخالفت احدی با سرمایه گزاری در مناطق سنی نشین دروغ است. چرا که سرمایه گزاری در هر نقطه برای همه نقاط سودمند است.
مسیری که دولت یار انتخاب کرده همان مسیر وحدت است که خداوند به آن فرمان داده است. و در این راستا شایستهسالری برای دولت اصل است و نه وابستگی به قوم و مذهب. و لذا دولت یار در پی دعوت از شایستگان است.
به همین دلیل در جمهوری اسلامی معاون وزیر، سفیر و فرماندار، زن و مرد، اهل سنت داشته ایم.مبنای دولت شایسته سالری است.
دعوت قرآن کریم به برادری، به معنای وحدت خانوادگی است و اینکه شیعیان و اهل سنت همه اعضای یک خانواده هستند .
به همین دلیل امروزه بر همه علما و جوانان، بزرگان و ریش سفیدان و سرداران اقوام و اهل سنت واجب شرعی و عقلی است که ضمن حفاظت از خود در برابر هجوم فرهنگی بیگانگان، بهویژه اهل تکفیر، نسبت به آگاهی دیگران اقدام کنند. آیا اهل تکفیر جز خسارت برای همه مسلمانان، شمشیر به رخ زیبای اسلام و قرآن فرود آورن، و آسیب زدن به چهره دین در جهان کار دیگری کردند و می کنند؟. جز خونریزی و کشتار، ویرانی و آوارگی ثمری داشته اند؟ وظیفه همه ما اهل سنت و شیعیان آگاه بودن و آگاهی دادن در مورد خط تکفیر در منطقه است. و مانع از گسترش این دروغ شوند که اهل تکفیر فقط شیعیان را می کشند.
اهل سنت و شیعیان ولیت مدار باید موجبات شناخت و درک درست از یکدیگر را فراهم آورند تا گزارش کاملی از وضعیت اهل سنت و شیعیان در دسترس باشد. فراموش نشود که اهل سنت هم گاهی اطلاعاتموثق در مورد وضعیت زندگی اهل سنت ایران ندارند.
شایسته ذکر است که به گزارشعلمای اهل سنت که به خارج از کشور سفر داشته اند، در مورد اوضاع و احوال اهل سنت کشور روایات غرضورزانهای به برون مرز انتقال داده می شود. تصور میکنند که اهل سنت ایران در محدودیت قرار دارند، منزوی هستند و از آزادیمذهبی برخوردار نیستند.
امروزه، برای ما صد دوست کم است، و یک دشمن زیاد است، هر چه شیعیان و اهل سنت متحد شوند، باز هم باید متحدتر شوند. قدرت مسلمانان باید واحد و یکپارچه شود. تردید ی نیست که اگر جایی حقوقی از اهل سنت و اقوام تضییع شود، شیعیان در صف اول باید دنبال احقاق حقوقآنان باشند.
از اینکه امروز در محضرخانوادهای معظم شهدا جانبازانوایثارگران سرافرازو بزرگان و متفکران، علمائ دینی مسولن عالی مقام نظام مقدس اسلامی مدیران و جوانان هستیم، بسیار خوشحالیم.
در خاتمه به استحضار میرساند درراستای اجرای منویات ریس جمهور محبوب مبنی برپیشگیری از تخلفات گسترش سازندگی وکمک به تامین معیشت مردم خاصه عزیزان اهل سنت وساکنان حواشی شهرها ونیز مدیریت امور کلی وجامع اقوام ومذاهب اهل سنت سه سازمان در سه حوزه دفتر بازرسی ریس جمهور محترم ایجاد سازمان جهاد سازندگی نوین ونمایندگی وایجاد معاونت امور اقوام ومذاهب کشور طراحی وبا ماموریت جدید وشیوه مدیریت استواربر علم ودانش با بهرهگیری از تکنولوژی های روز دنیا این جمعیت مستقل جهادی آغاز به کار وفعالیت خواهد نمود.
انشالله با مشارکت و همفکری و دوستی و برادری می توان مشکلات را شناسایی و رفع کرد.
امیدکه با اتکال خداوند متعال راه و سیره پیامبر عظیمالشأن اسلام حضرت محمدمصطفی(ص) راهنمای ما باشد.