کعبه قبلهگاه اول مسلمانان است و افراد زیادی هر ساله برای انجام مناسک حج و قرب الهی، به سمت مکه روانه میشوند و در دین اسلام، جایگاه و منزلت خاصی دارد. به دلیل همین جایگاه و منزلت خاص است که از همان ابتدا، پیامبران، امامان و خلفای زیادی نسبت به بازسازی و یا زیبا سازی کعبه اقدام کردهاند و از همتایان قبلی خود پیشی گرفتهاند.
به گزارش سرویس ترجمه ردنا (ادیان نیوز) به نقل از darhaya، باب التوبه یا باب توبه که تحت عنوان باب الرحمه (در رحمت) شناخته میشود، دری در ضلع شمالی و سمت راست کعبه است که راهی برای رسیدن به پلکان چوبی و رسیدن به بام کعبه بود و حتی سابقه ساخت آن به ۵ سال قبل از بعثت پیامبر میباشد. اما بحث امروز ما نه درباره باب توبه، بلکه پرده مشرف به باب التوبه است که در سپتامبر ۲۰۱۹، وبسایت «دار الحیاه» ریاض تصویری تاریخی از آن منتشر کرد.
پرده مشرف به باب توبه و دستور ساخت آن در دین اسلام
دستور ساخت پرده مشرف به باب التوبه توسط سلطان عثمانی، عبدالحمید ثانی به وزیر آن وقت عباس حلمی دوم، در حدود ۱۲۰ سال پیش اعطا شد. سلطان عبدالحمید ثانی، از حاکمان اسلامی بودند که با ایجاد تغییرات مختلف از جمله راهآهن برای پیشرفت عثمانی تلاش فراوانی داشتهاند.
عبدالحمید دوم همچنین از حامیان قدس و مساجد تاریخی هستند و قدس و فلسطین را پاره تن مسلمانان دانستهاند.
پردهای که به دستور عبدالحمید دوم و به عنوان خلیفه مسلمین آن زمان ساخته شد، همانند پردهای که قبلا در مصر ساخته، از چهار قطعه تشکیل میشد؛ ولی در سالهای اخیر تغییراتی در آن انجام و قطعه پنجمی نیز به آن اضافه شده است.
این تغییرات توسط کشور عربستان صورت گرفته و بر روی قطعه پنجم نیز آیات قرآن و متنهای مشابه نوشته شده است.
اما در رابطه با پرده کعبه نیز باید اشاره کرد که کعبه در طول زمان و از همان ابتدا با پارچههای مختلف زینت داده میشد و حتی در تاریخ، از پارچهای به نام «دیبا» سیاه و سفید نام برده شده است که در ایران و احتمالا در شوشتر ساخته میشد.
اما قبل از آنکه برای ساخت پرده کعبه، مکانی نزدیک مسجدالحرام ساخته شود و ساخت این پرده در خود کشور عربستان انجام شود، پرده کعبه، همراه با زائران مصری کعبه که برای انجام فرائض دینی به سمت عربستان روانه میشدند، ارسال میشد و پس از انجام مراسمات خاص، نصب میگردید.
مترجم: سجاد نیسی