خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

آیا جوانان دین گریز هستند؟

استاد حوزه علمیه تعلیم اعتقاد درست به فرزندان را یکی از وظایف ما نسبت به فرزندان دانست و گفت: نسل جوان ما دین گریز نیست بلکه از دین آگاهی درستی ندارد زیرا والدین به درستی دین را نشناخته‌اند و نتوانستند این شناخت را به فرزندان خود منتقل کنند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا صادقی واعظ در سخنرانی مراسم جشن همراهی حرم حضرت معصومه (س) با بیان اینکه سالروز ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) است، عنوان کرد: حضرت عبدالعظیم(ع) از نوادگان امام حسن مجتبی (ع) است و در زمان امام کاظم (ع) تا امام عسکری (ع) زندگی کرده است.

وی با اشاره به ویژگی‌هایی که در حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) وجود داشته است، گفت: اولین ویژگی اعتماد و توجهی است که امام معصوم به ایشان داشته‌اند و غیر از این، او منتسب به خاندان امامت است؛ اما به عنوان یک محدث، راوی و عالم مورد اعتماد بوده و ائمه (ع) شیعیان خود را به حضرت عبدالعظیم حسنی ارجاع می‌دادند.

استاد حوزه علمیه ویژگی دوم حضرت عبدالعظیم(ع) را مهاجرتشان از عراق به ایران و حضورشان در ری دانست و افزود: یکی از مقدس‌ترین امور در اسلام موضوع هجرت است و ما در اسلام برای حفظ دین دو هجرت مهم داشتیم که یکی هجرت مسلمانان به حبشه و یکی هم هجرت پیامبر از مکه به مدینه که عمار یاسر در هر دو هجرت حضور داشت.

وی با بیان اینکه خداوند فرموده اگر در مسیر هجرت برای حفظ دین کسی جانش را از دست بدهد پاداشش با خداوند است، ادامه داد: وقتی حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) در مسیر یاری دین خدا با خاندان بنی‌العباس مواجه شد امام هادی (ع) به حضرت دستور هجرت دادند و ایشان از عراق به سمت ایران هجرت کرد و در طول این مسیر با گفت و گو و ملاقات‌هایی که داشت شیعیان را از مشی امام آگاه کرد.

صادقی واعظ بیان کرد: اگرچه که حضرت عبدالعظیم مخفیانه در ری زندگی می‌کردند و کسی از نام و نشان ایشان خبر نداشت اما به صورت ناشناس آنچه از تعالیم الهی و معارف اهل بیت(ع) بود را به شیعیان منتقل کرد و وجودشان در ری به قدری اهمیت دارد که امام معصوم شیعیانشان را متوجه قبر ایشان می کنند.

وی گفت: امام هادی (ع) به شخصی از ری که به زیارت امام حسین (ع) مشرف شده بود فرمودند زیارت عبدالعظیم در ری مانند زیارت امام حسین (ع) در کربلا است؛ مانند این فرمایش را ما از علی بن موسی الرضا (ع) در حق حضرت معصومه (س) داریم که فرمودند هر کسی خواهرم فاطمه معصومه را در قم زیارت کند مانند این است که من را زیارت کرده است.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: نکته سوم در شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی مقید بودنشان برای قرار گرفتن در مسیر حق و رضایت خدا و پیروی از ائمه (ع) به صورت دائمی بوده است از این رو وقتی به محضر امام خود می‌رسد اعتقادات و باورهای خود را عرضه می‌کند تا ببیند که آیا اعتقادات و باورهایش صحیح است یا خیر وقتی عقاید خود را ارائه کرد حضرت فرموند این همان دینی‌ است که خدا بر آن رضایت دارد.

وی با بیان اینکه ما نیاز داریم که در دوران غیبت در محضر یک فقیه و دین شناس زانو بزنیم و عقایدمان را مرور کنیم، افزود: یکی از انواع هجرت، هجرت اعتقادی است که انسان از چیزی که باور دارد بتواند بگذرد و به اعتقاد درست برگردد.

صادقی واعظی با بیان اینکه هرجا آسیبی به اسلام رسیده از انحراف اعتقادی بوده است، گفت: پیامبر(ص) از یکی از کوچه‌های مدینه عبور می‌کردند و یک عده کودک هم بازی می‌کردند؛ پیامبر ایستادند و فرمودند وای به حال فرزندان آخر الزمان از دست والدین‌شان، گفتند مگر والدین در آخرالزمان مشرک هستند؟ ایشان فرمودند خیر مؤمن هستند ولی آنقدری که به فکر غذا، و پوشاک و مسائل دنیای فرزندانشان هستند به فکر آخرتشان نیستند.

وی تعلیم اعتقاد درست به فرزندان را یکی از وظایف ما نسبت به فرزندان دانست و گفت: نسل جوان ما دین گریز نیست بلکه از دین آگاهی درستی ندارد زیرا والدین به درستی دین را نشناخته‌اند و نتوانستند این شناخت را به فرزندان خود منتقل کنند.

منبع ایسنا
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.