یک سال زندگی اقلیتهای دینی، مذهبی و قومی تحت حاکمیت طالبان
پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان، اقلیتهای دینی، قومی و مذهبی انتظار داشتند دیگر هدف حملات سازمان یافته قرار نگیرند؛اما وضع برای اقلیت ها تغییر نکرده و هنوز هم حملات ادامه دارد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حکومت پیشین افغانستان در گذشته طالبان را عامل اکثر حملات انفجاری و انتحاری بر اقلیتهای دینی، قومی و مذهبی می خواند. از زمانی که طالبان به قدرت رسیدهاند، داعش مسئولیت این حملات را به دوش میگیرد.
طالبان پس از تصرف کابل در سال گذشته اعلام کردند که امنیت سراسر افغانستان تامین شده و هیچ گروه تروریستی فعال در این کشور وجود ندارد. اما اکنون بعد از یک سال چنین به نظر میرسد که گروههای تروریستی از جمله گروه شاخه خراسان داعش و القاعده در افغانستان بیشتر از گذشته فعال شدهاند و اهداف خود را دنبال میکنند.
براساس گزارش سازمان ملل متحد و سازمانهای حقوق بشری، اقلیتهای دینی، مذهبی و قومی افغانستان هنوز هم به صورت سازمان یافته هدف قرار میگیرند. ملل متحد هفته گذشته گفته بود که در بمبگذاری و حملات پی در پی در فقط سه روز، دست کم ۱۲۰ تن در غرب کابل کشته و زخمی شدند. ساکان این منطقه از کابل، بیشتر هزارههای شیعه مذهب هستند.
طالبان در توافقنامهای که با آمریکا در دوحه امضا کرد، قول داده که امنیت تمام شهروندان را تامین و حقوق اقلیتها را تضمین نماید. اما جامعه تشیع و هزارههای افغانستان در یک سال حاکمیت طالبان چندین بار هدف حملات انفجاری و انتحاری گروه داعش قرار گرفتهاند.
در تازهترین مورد چند روز قبل عزاداران محرم در غرب کابل هدف چندین انفجار قرار گرفتند که چندین نفر به شمول اطفال و زنان کشته و زخمی شدند.