یک گروه کرد در اقلیم کردستان عراق آیین زرتشتی را با این اعتقاد که مناسبترین دین برای ریشههای ملی خود دین زرتشتی است، احیا کرده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، یافته درخصوص پیروان دین زرتشتی در جهان نشان می دهد، هند با حدود ۶۱۰۰۰ به اصطلاح «پارسیها» بیشترین زرتشتیان را در جهان دارد و پس از آن ایران با کمتر از نیمی از این تعداد در رتبه بعدی قرار دارد.
در این تحقیق اشارهای به حضور هیچ زرتشتی در عراق نشده است، اما با گسترش درگیریهای فرقهای و قومی در چند سال گذشته، یک گروه کرد در اقلیم کردستان عراق آیین زرتشتی را با این اعتقاد که مناسبترین دین برای ریشههای ملی خود است، احیا کرده است.
لقمان حاجی حکیم، رئیس شورای عالی دین زرتشتی اقلیم کردستان، در گزارشی که ۷ سال پیش توسط خبرنگار الجزیره تهیه شده بود، گفت که احیای این دین باعث افزایش اعتماد کردها به خود میشود. وی معتقد است که نبود این دین دلیلی بر نداشتن دولت مستقل کردها بوده است. او افزود که افزایش تعداد زرتشتیان کرد باعث شد تا اولین معبد خود را در ماه اوت ۲۰۱۵ افتتاح کنند.
در گزارش دیگری که سال گذشته خبرنگار الجزیره در کردستان تهیه کرده بود، روحانی زرتشتی، إسروان قادرؤک، اذعان داشت که پیروان این آیین از زمان سقوط امپراتوری ساسانی به طور مخفیانه در کردستان عراق به انجام آداب و رسوم خود میپرداختند. پس از اینکه دولت محلی مذهب آنها را به رسمیت شناخت، زرتشتیان در ملاء عام نیز اعمال دینی خود را انجام میدهند.
در پایان سال ۲۰۲۰، فَرسَت مرعی، محقق کرد مقالهای با عنوان «نخبگان کرد سکولار و تلاش برای احیای دین زرتشتی» منتشر کرد که در آن اشاره کرد که تلاشها برای پیوند ناسیونالیسم کرد با دین زرتشتی به دست برادران کرد جلادت و کامیران بدرخان از طریق مجله ملی «هاوار» که در سال ۱۹۳۲ در دمشق منتشر کردند، آغاز شده است.
این محقق همچنین خاطرنشان کرد که بسیاری از مورخان کرد و عرب وجود این پیوند قومی کردها با دین زرتشتی را انکار کردند؛ چرا که دین زرتشتی یک دین ایرانی است و بیشتر آتشکدههای آنها در ایران قرار دارند و تنها تعداد کمی در سرزمینهای کردنشین شرق کردستان حضور دارند.