انقلابی جدید در «داووس صحرا» با کلاه یهودی | گام جدید برای عادیسازی روابط
روزنامه وال استریت ژورنال درخصوص پروژه داووس صحرا نوشت: مشارکت بازرگانان و تاجران اسرائیلی در «اجلاس آینده سرمایهگذاری» موسوم به «داووس صحرا» به میزبان عربستان «سیگنال و پالس آشکاری» بر «روابط تجاری شکوفا و پذیرش فزاینده اسرائیل در عربستان» علیرغم عدم عادیسازی رسمی روابط میان دو طرف به شمار میرود.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، داووس صحرا و انقلابی در عادیسازی روابط نشان میدهد بازرگانان اسرائیلی با کلاه یهودی (کیپا) که در هتل لوکس ریتز کارلتون، محل برگزاری اجلاس آینده سرمایهگذاری اقامت داشتند آشکارا با سعودیهایی که لباس سنتی عربی بر تن داشتند، دست میدادند و مشغول صحبت بودند؛ امری که نشانگر «تحولات و تغییرات در خاورمیانه» است.
این روزنامه امریکایی به نقل از «اسحاق یتز ابلباوم»، شهروند امریکایی که ۲۰ سال در حوزه سرمایهگذاری اسرائیل فعالیت داشته و اکنون مدیریت تلاشهای صندوق ثروت حاکمیتی عربستان را برعهده دارد، نوشت: سعودیها از طریق دعوت اسرائیلیها به داووس صحرا در حال آزمودن اوضاع بودند.
ریاض در تلاش برای استفاده از این اجلاس به عنوان شاخصی سالانه برای پیشبرد تغییرات اقتصادی و اجتماعی اعلام شده توسط «محمد بن سلمان» در سال ۲۰۱۶ میلادی است.
وال استریت ژورنال با بیان اینکه دستاندرکاران و مسئولان سعودی به درخواستها برای توضیح حضور بازرگانان اسرائیلی در اجلاس مذکور پاسخ ندادهاند، به نقل از ابلباوم که در این اجلاس سخنرانی کرد و توصیههایی به وزرای سعودی داشت، نوشت: هیچ کاری در این کشور به شکل تصادفی رخ نمی دهد.
وی گفت: پس از درز اخباری مبنی بر نشست سری بن سلمان با «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر وقت اسرائیل در سال ۲۰۲۰ میلادی، اکنون خیلی راحتتر میتوان درباره موضوعات مربوط به اسرائیل با مسئولان سعودی صحبت کرد.
وال استریت ژورنال ادامه داد: اسرائیلیهای دیگری از جمله برادر «نفتالی بنت»، نخستوزیر سابق اسرائیل که مدیریت شرکت کامیونهای برقی را برعهده دارد، در این اجلاس که صندوق ثروت حاکمیتی عربستان برگزارکننده آن بود، شرکت داشت.
در همین رابطه، «افراهام بیر کویتز»، شهروند امریکایی که درخصوص همکاری میان بخش خصوصی و دولتی به سعودیها مشورت میدهد، گفت: از این به بعد، دیدن یهودیان با کلاههای کیپا در عربستان امری طبیعی خواهد بود و آنها راحتی بیشتری در عربستان احساس خواهند کرد.
رئیس بانک «لئومی» اسرائیل که در این کنفرانس شرکت داشت، از فرصتهای «خیرهکنندهای» که اقتصاد عربستان عرضه میکند، تمجید کرد و گفت: همکاری تجاری میان دو طرف به تاسیس روابط دیپلماتیک منجر خواهد شد.
وال استریت ژورنال تصریح کرد: پس از سفر اخیر «جو بایدن»، رئیس جمهوری امریکا به عربستان و دیدار با بن سلمان، تاکنون گزارشهای بسیاری درباره آمادگی عربستان برای عادیسازی روابط با اسرائیل منتشر شده و در آن آمده است ولیعهد سعودی مانعی برای عادیسازی روابط با اسرائیل نمیبیند اما وجود پدرش «سلمان بن عبدالعزیز» مانعی اساسی در این مسیر است.
عربستان دارای روابط تجاری قابل توجه و همکاری امنیتی محرمانه با اسرائیل است اما تاکنون رسما برقراری روابط دیپلماتیک با تل آویو را اعلام نکرده است.