تبلیغ همجنسگرایی در جشنواره بینالمللی دریای سرخ عربستان
روزنامه انگلیسی فاش کرد که قرار است یک فیلم در جشنواره بینالمللی دریای سرخ عربستان اکران شود که این فیلم تبلیغ همجنسگرایی محسوب شده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، روزنامه انگلیسی «گاردین» فاش کرد که در جشنواره بینالمللی دریای سرخ در عربستان قرار است فیلمی در ترویج و تبلیغ همجنسگرایی اکران شود.
به گزارش این روزنامه، در جشنواره فیلم دریای سرخ عربستان قرار است یک فیلم که موضوع همجنسگرایی را ترویج میکند، اکران شود و این درحالی است که عربستان همجنسگرایی را جرم انگاری تلقی میکند.
بر اساس این گزارش، فیلم مغربی The Blue Caftan در جشنواره فیلم دریای سرخ در عربستان سعودی که از روز پنجشنبه برای دومین سال متوالی آغاز به کار کرد، اکران میشود.
این فیلم حول محور داستان یک خیاط همجنسگرای مغربی میچرخد.
در همین راستا «محمد الترکی» مدیر اجرایی جشنواره بین المللی دریای سرخ گفت که در زمینه انتقاد از برپایی این جشنواره در عربستان سعودی ما شاهد سیاست دورویی غربی هستیم. ما از میزبانی رویدادی در کشورمان هیجان زده هستیم ؛ جشنواره ای که برگزاری آن تا چند سال گذشته غیرممکن بود. فیلمها در این جشنواره سانسور ندارند.
در میان شرکت کنندگان،« لوکا گوادانینو» کارگردان برنده اسکار «مرا با نامت صدا کن» ، فیلمی در خصوص همجنسگرایی دارد که مطمئنا سانسور نخواهد شد.
«کلیم أفتاب» مدیر برنامههای بینالمللی جشنواره فیلم دریای سرخ گفت هیچ محدودیتی از سوی دولت عربستان برای انتخاب فیلمها وجود ندارد.
وی در گفتگو با «اسکرین اینترنشنال» تاکید کرد : کلی نگریستن به عربستان سعودی اشتباه بزرگی است ، مثل این است که من بگویم همه در انگلیس، سفیدپوست هستند. هرجامعه عیبهایی دارد.
تنها پنج سال پس از لغو ممنوعیت چند دههای سینماها توسط عربستان ، دومین دوره جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ در روز پنجشنبه آغاز شد و به مدت ۱۰ روز نمایش آن ادامه دارد.
این جشنواره امسال در مجموع ۱۳۱ فیلم کوتاه و بلند را از ۶۱ کشور و به ۴۱ زبان از سینماگران نوظهور و تثبیت شده به نمایش میگذارد.
منتقدان گفتهاند که عربستان سعودی از رویدادهای ورزشی و سرگرمی بزرگ برای سرپوش گذاشتن بر سابقه حقوق بشری ضعیف خود به ویژه پس از قتل «جمال خاشقجی » روزنامهنگار منتقد سعودی در سال ۲۰۱۸ استفاده می کند.
«مایکل بیگ» معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقا در سازمان دیده بان حقوق بشر، مقامات سعودی را متهم کرد که از جشنوارهها به عنوان ابزاری برای بهبود وجه خود استفاده میکنند، همانطور که از رویدادهای ورزشی و افراد مشهور برای سفید کردن چهره وحشتناک حقوق بشری خود استفاده کردند.»
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی همزمان که تلاش دارد یک تحول اجتماعی و اقتصادی در عربستان رقم بزند، بازداشت و سرکوب مخالفان نیز شدت یافته است. علاوه بر این، جنگ علیه یمن با بیش از صد هزار کشته در پرونده عربستان سعودی وجود دارد که حداقل یک سوم این کشته در نتیجه حملات هوایی ائتلاف متجاو ز سعودی است. اخیرا نیز گزارش اطلاعاتی دولت آمریکا از مشارکت مستقیم محمد بن سلمان در قتل جمال خاشقجی در سال ۲۰۱۸ پرده برداشت. بدین ترتیب برگزاری جشنواره پر زرق و برق دریای سرخ تنها میتواند تلاش عربستان برای بهبود چهره خود در سطح بین المللی باشد.
تغییر و تحولات در عربستان سعودی در راستای پیروی از کشورهای غربی و با غرب گرایی همراه بوده است. معارضان و مخالفان بارها این گونه جشنها را که با توجه خاص محمد بن سلمان در راستای اهداف چشم انداز ۲۰۳۰ برگزار میشود را ابزاری برای دین زدایی در کشوری دانستهاند که میزبان مهمترین اماکن مقدس اسلامی است و پادشاهش خود را خادم حرمین شریفین مینامد.
ماهیت این جشن و بسیاری از جشنهای دیگر موجب خشم و تعجب محافل دینی و مخالفان و منتقدان در عربستان سعودی شده است.