خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

عید شاووعوت یادگار بزرگترین روز تاریخ یهودیان

در میان یهودیان ایران «عید شاووعوت» ۵۰ روز پس از عید پسح برگزار می‌شود. بنابراین بسیاری از کلیمیان این عید را پنطیکاست (πεντηκοστή، روز پنجاهم) می‌شناسند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در میان جامعه کلیمیان عید شاووعوت یادگار بزرگترین روز تاریخ یهودیان و زندگی قوم یهود است.

یهودیان معتقد هستند در روز شاووعوت احکام اساسی دین یهودیت در قالب “فرامین دهگانه” به اجداد و نیاکان ما ابلاغ شده و شعارهای مهرورزی، انسان دوستی، عدالت و راستگویی و سایر صفات انسان متمدن چون هاله ای از نور راه زندگی قوم یهود را روشنی و طراوت بخشیده و شیوه های بهتر زیستن و عدالت را آشکار کرده است.

جامعه کلیمیان در باره عظمت روز شاووعوت میگویند: بعد از «پسح» که عید آزادی است، عید شاووعوت روز اعطای تورات بر کوه سینا فرا می‌‌رسد. روزهای «سِفیرا» (شمردن عومر) که از دومین روز عید پسح شروع و در شب قبل از عید شاووعوت پایان می‌‌یابد، این دو عید بزرگ را به هم مربوط می‌‌سازد. دانشمندان یهود گفته‌‌اند هنگامی که حضرت موسی به عنوان رهبر قوم از طرف خداوند برگزیده شد و هدایت فرزندان بنی‌‌اسرائیل از سرزمین مصر به او محول گردید به برادران اسیر خود که عازم جهان آزاد بودند یادآور شد که خد.اوند وعده داده است که پنجاه روز بعد از خروج آنها از مصر تورات مقدس را به آنها اعطا خواهد نمود.

مرسوم است که یهودیان در برخی از جوامع در روز شاووعوت از خوراکی‌‌های لبنی و عسل و شیرینی و امثال آن استفاده می‌‌کنند و این بدان جهت است که شریعت الهی و تورات به شیر و عسل قیاس شده است. در روز دوم شاووعوت کتاب «روت» را در کنیساها قرائت می‌‌کنند و این امر علل مختلفی دارد. همچنین در روز شاووعوت محیط کنیسا را با گُل و سبزه مزین نموده و به نحو جالبی آن را می‌‌آرایند.

در شب اول عید شاووعوت، کلیمیان در کنیساها گردهم می‌‌آیند و تا با خواندن این متون و انجام مراسمی خاص، به انتظار سپیده صبح می‌‌مانند تا همانند اجداد خود در بیابان سینا، با طلوع آفتاب ششم سیوان، تورات را دریافت کنند. به هنگام صبح و پس از تفیلا (نماز) سفر تورات با شادی از جایگاه خارج شده و تلاوت می‌‌گردد. در گذشته بین برخی یهودیان ایرانی به طور سنتی رایج بوده این است که از اوائل شب تورات مقدس از کنیسا به منزلی برده و کسانی که در منزل جمع می‌‌شوند تمام شب را به خواندن و تلاوت «تیقون لیل شاووعوت» می‌‌پردازند و سحرگاهان که هنوز ستارگان در آسمان دیده می‌‌شوند با مراسم خاصی تورات را در پوشش مزین خود غرق در گُل می‌‌نمایند و در میان شادی و شعف مردم برروی دست نمازگزاران به کنیسا باز می‌‌گردانند.

گفتنی است که فردا جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ روز نخست عید شاووعوت و شنبه دومین روز از این عید مقدس یهودیان محسوب می‌‌شود.

هیئت تحریریه ادیان نیوز نیز به نوبه خویش پیشاپیش موعد (عید) شاووعوت را به تمامی جامعه کلیمیان، تبریک و شادباش عرض می‌‌کند.

فرآوری: محمد پناه زاده

به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.