خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

در این بخش به معرفی قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا و زندگی بسیاری از یهودی ها در کشورهای مختلف قاره آسیا می پردازیم.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در این مطلب سعی داریم به بررسی قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا بپردازیم :

لبنان

کنیسه سیدونیکی از قدیمی‌ترین کنیسه‌های جهان است. این کنیسه در شهر قدیمی سیدون (سعیده، لبنان) در محله یهودیان که به زبان محاوره Harat-al-hayud معروف است، قرار دارد. این کنیسه در سال ۸۳۳ میلادی ساخته شده، و اعتقاد بر این است که بنای کنیسه‌ی سیدون در مکانی بنا شده است که قبلا کنیسه‌ای قدیمی قرار داشته که به قبل از تخریب معبد دوم بیت‌المقدس در سال ۶۶ میلادی باز می‌گردد. گفته می‌شود که حضرت مسیح در آن موعظه می‌کرده است. اگرچه از نظر اندازه بزرگ نیست، اما یکی از کنیسه‌های اصلی در لبنان به حساب می‌آید. بسیاری از یهودیان لبنانی پس از آغاز جنگ داخلی لبنان در سال ۱۹۷۵، سیدون را ترک کردند و همین امر باعث شرایط نامساعد این کنیسه گردید.

Sidon synagogue

گرجستان

کنیسه اونی در اونی در جمهوری گرجستان، در منطقه راچا واقع شده است. کنیسه اونی در سال ۱۸۹۵ ساخته شده است و قدیمی‌ترین کنیسه‌ی دارای فعالیت در جمهوری گرجستان است.

این سومین کنیسه‌ی بزرگ گرجستان پس از کنیسه‌های بزرگ تفلیس و کوتاویسی است. در جریان زلزله سال ۱۹۹۱، کنیسه به شدت آسیب دید. چهار سال بعد، این کنیسه با حمایت دولت و کمیته توزیع مشترک یهودیان آمریکا نوسازی شد. رئیس‌جمهور وقت گرجستان در آن زمان، ادوارد شوارد نازه، در مراسم بازگشایی مجدد حضور داشت.

در سپتامبر ۲۰۱۵ مراسمی برای جشن ۱۲۰ سالگی این کنیسه برگزار گردید، نخست‌وزیر وقت گرجستان (ایراکلی گاریببش ویلی) نیز در آن زمان، در این مراسم شرکت کرد.

کشور گرجستان سابقاً ۲۵۰ هزار یهودی داشت، که متعلق به یک جامعه باستانی بود و قدمت آن به هزاران سال قبل می‌رسد. آنها آداب و رسوم محلی از جمله سبک مخصوص دعا را داشتند. در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰، اکثریت جمعیت یهودی به خارج از کشور مهاجرت کردند.
در سال ۱۹۷۲، کنیسه حدود ۳ هزار نفر جماعت داشت اما تا سال ۲۰۱۵ این تعداد به ۱۶ نفر کاهش یافت.

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

Oni synagogue

 

افغانستان

کنیسه‌ی یوآوه در محله مماندا در شهر قدیمی هرات افغانستان واقع شده است. این منطقه زمانی با نام Mahalla-yiMusiyah یا «محله یهودیان» شناخته می‌شد. این تنها کنیسه در هرات است که با بیشتر خصوصیات اصلی خود حفظ شده است، اگرچه در حال حاضر دیگر کنیسه‌ای نیست و بقایای بنا در ضلع‌های شرقی، شمالی و جنوبی این صحن اکنون به عنوان مسکن خانوادگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اتاقی در زیرزمین سازه در ضلع غربی حیاط به عنوان مسکن توسط یکی از کارمندان اداره حفاظت از آثار تاریخی هرات استفاده می-شود و باقیمانده ساختمان در وضعیت نامناسبی است.

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

Yu Aw Synagogue

پاکستان

کنیسه‌ی ماگن شالوم سنگ بنای یک جامعه یهودی قدیمی در کراچی پاکستان بود. این کنیسه توسط سلیمان دیوید عمردرکار در سال ۱۸۹۳ ساخته شد. کنیسه در سال ۱۹۱۲ توسط دو پسرش گرشون سلیمان امیردکار و رحیمیم سلیمان امیردکار گسترش یافت. یک سالن اجتماعات به نام «تالار شگلبای» توسط ابراهیم روبن کامردکار به یاد شگلابای سلیمان عمردکار ساخته شد. در سال ۱۹۱۶ جامعه یهودیان کراچی یک مدرسه عبری را در محوطه کنیسه افتتاح کردند و در سال ۱۹۱۸ تالار ناتان ابراهیم را ساختند. در کنیسه یک تابلو وجود داشت که بر روی آن خوانده می-شد: «انجمن بنی اسرائیلیان پاکستان» و همچنین مواردی مانند: «فقط یهودیان مجاز به ورود به این مکان هستند.»

کنیسه به زودی به مرکز اجتماع کوچک یهودیان اما پرتحرک تبدیل شد، یکی از رهبران آن، ابراهیم روبن، در سال ۱۹۳۶ به عنوان مشاور در شورای شهر منصوب شد. در ۱۷ ژوئیه ۱۹۸۸، کنیسه ماگن شالوم ویران شد تا راهی برای مرکز خرید در محله رانچور لاینز کراچی شود.

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

Magain Shalome Synagogue

عراق

کنیسه‌ی بزرگ بغداد، با نام Shafve’Yativ نیز شناخته می‌شود. به طور سنتی اعتقاد بر این است که محل کنیسه توسط پادشاه یهود، که از سرزمین اسرائیل به بابل تبعید شده بود، در سال۵۹۷ پیش از میلاد ساخته شده است. گفته می‌شود از مصالحی که از خرابه‌های معبد اورشلیم جمع‌آوری شده، در ساخت آن استفاده شده است. این ساختمان اکنون به عنوان موزه‌ای که کنیسه در آن ساخته شده است مورد بازدید قرار می‌گیرد.

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

Shafve’Yativ Synagogue

هند

کنیسه‌ی پاراوور با نام مستعار پارور یکی از بزرگ‌ترین و کامل‌ترین کنیسه‌های یهودی در کرالا واقع در شمال پاراوور (پارور) هند می‌باشد. این بنا هم اکنون به عنوان کنیسه و برای عبادت استفاده نمی‌شود، با این حال اخیراً توسط دولت کرالا مرمت شده و اکنون به عنوان موزه تاریخ یهودیان کرالا برای بازدیدهای عمومی باز می‌باشد.

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا

قدیمی ترین کنیسه های یهودیان در قاره آسیا
یهودیان مالابار از هزاره اول قبل از میلاد برای تجارت وارد کرالا می‌شدند و جوامع آنها اکثراً در منطقه امروز کودنگولار (که در آن زمان یک بندر تجاری رومی به نام موزیریس بود) مستقر شده بودند. آنها از پادشاهان محلی چریا مانند چرامان پرومال حمایت و حقوق ویژه‌ای دریافت می‌کردند و کنیسه‌ها را در شهرک‌های مربوطه خود برای عبادت عمومی تأسیس کردند.

کنیسه‌ی پاراوور یکی از قدیمی‌ترین کنیسه‌هایی است که هنوز در کرالا وجود دارد و همچنین یکی از بزرگترین کنیسه‌های موجود در هند می‌باشد. کنیسه‌ی کنونی در سال ۱۶۱۵ میلادی در خیابان یهودیان پاراوور و بسیار نزدیک به بازار پاراوور ساخته شده است که جامعه یهودی در آنجا مستقر بوده و به عنوان بازرگان کار می‌کردند. در روایات سنتی به میراث بسیار قدیمی‌تری اشاره می‌شود و نشان می‌دهد که این بنا در بالای ویرانه‌های یک کنیسه‌ی قدیمی به تاریخ ۱۱۶۵ میلادی بنا شده است.

منابع
https://www.bh.org.il

https://www.reuters.com

http://archive.diarna.org

منبع انجمن کلیمیان تهران
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.