خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

گزارش رئیس سازمان بین‌المللی صلح در آمریکا از راهپیمایی اربعین

راهپیمایی اربعین به ندرت خبرساز می‌شود، اما زمانی می‌رسد که این حرکت عظیم بشریت را برای تحقق صلح جهانی امیدوار می‌کند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، دکتر مهدی علوی نویسنده ایرانی‌تباری که از سال ۱۹۶۵ مقیم آمریکاست، سال ۲۰۱۸ در سفری به عراق در راهپیمایی اربعین حسینی شرکت می‎‌کند. وی چندی پیش تجربیات خود از این سفر را طی گزارشی در سایت fairobserver منتشر کرد.

دکتر علوی که بنیانگذار و رئیس سازمان بین‌المللی صلح (یک سازمان خیریه غیر مذهبی و غیر حزبی در ایالات متحده) است در مورد آشنایی خود با راهپیمایی اربعین می‌نویسد: پس از خواندن مقاله سید محمد مدرسی در هافینگتون پست با عنوان «بزرگترین زیارت جهان اکنون در راه است و چرا تا به حال از آن نشنیده‌اید؟»، برایم سوال شد که چطور ما در آمریکا نمی‌توانیم بدون دردسر کنسرتی با چند هزار شرکت‌کننده داشته باشیم اما در گوشه‌ای از همین کره خاکی میلیون‌ها نفر اینقدر عاشقانه و مسالمت‌آمیز دور هم جمع می‌شوند؟ لذا تصمیم گرفتم که حتما به عراق سفر کنم و از نزدیک این مراسم را ببینم.

تجربه من در اربعین چشمانم را به احتمالات زیادی برای دستیابی به صلح جهانی باز کرد. هرگز در عمرم با چنین مهمان‌نوازی، عشق و سخاوتی روبرو نشده بودم.

یک گردهمایی چندفرهنگی

علوی با بیان اینکه سفر اربعین یکی از مناسک اختصاصی شیعه است می‌نویسد: با این حال من شاهد بودم که شرکت‌کنندگان نه تنها شیعیان، بلکه سنی‌ها، اباضی‌ها، مسیحیان، یهودیان، هندوها، ایزدی‌ها و زرتشتیان بودند.

وی که چهار سال قبل در مراسم حج نیز شرکت کرده در مقایسه بین سفر حج و اربعین می‌نویسد: در کربلا متوجه ازدحام بیشتری شدم. اربعین پنج برابر یا بیشتر از حج مردم را جذب می‌کند. در حالی که حج منحصراً متشکل از مسلمانان است، اربعین از موانع هویتی عبور می‌کند.

این نویسنده در ادامه گزارش خود به مهمان‌نوازی مردم عراق می‌پردازد و می‌نویسد: عراقی‌ها در سرتاسر مسیر زائران برای خدمت به آن‌ها حاضر بودند. درمانگاه‌ها و پزشکان برای درمان زائران در دسترس بودند. تمام امکانات، تا پوشک بچه، رایگان بود. تمامی خدمات، از جمله تدابیر شدید امنیتی، توسط داوطلبان ارائه می‌شد، نه دولت. عراقی‌ها نه تنها بابت خدمات پول نمی‌گرفتند بلکه به خاطر خدمت به زائرین بسیار خوشحال می‌شدند و افتخار می‌کردند. من در این سفر ۱۲ روزه هیچ پولی برای غذا و اسکان پرداخت نکردم.

استقبال بی‌نظیر با وجود تهدید داعش

علوی در بخش دیگری از گزارش خود در مورد تهدید داعش در عراق و استقبال مردم از راهپیمایی اربعین می‌نویسد: مقاله مدرسی را در سال ۲۰۱۵ خواندم و متوجه شدم که میلیون‌ها نفر از سراسر جهان برای شرکت در اربعین، تهدید داعش را نادیده گرفته‌اند. از آنجایی که داعش بخش زیادی از عراق را تحت کنترل داشت، خانواده من به شدت مخالف سفر من در خاورمیانه، به ویژه در داخل عراق بودند. به همین خاطر مجبور شدم سفرم را به تاخیر بیاندازم.

نقش شهید سلیمانی در امنیت زیارت اربعین

این نویسنده همچنین با اشاره به رشادت‌های شهدای مدافع حرم و به ویژه شهید سلیمانی در برقراری امنیت عراق می‌نویسد: به لطف (شهید) قاسم سلیمانی، ژنرال فقید ایران، اوضاع از آن زمان به بعد در منطقه تغییر کرده است. در اواسط سال ۲۰۱۸، عراق از ایران و روسیه برای بیرون راندن داعش از کشور کمک گرفت. نیروهای ویژه عراقی به رهبری (شهید) ژنرال سلیمانی و فرمانده شبه‌نظامیان عراقی (شهید) ابومهدی المهندس داعش را شکست دادند. آن اقدام شجاعانه به من فرصت داد تا خانواده‌ام را متقاعد کنم تا در اربعین شرکت کنم.

بهشت روی زمین

علوی حرکت عظیم اربعین را به بهشت روی زمین تعبیر می‌کند و می‌نویسد: دور هم جمع شدن آنی میلیون‌ها نفر از سراسر جهان در اربعین باید از الهامات بهشتی باشد.

علوی که در «سازمان بین‌المللی صلح» هرساله گزارشی مفصل را درباره ارزیابی عملکرد سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل منتشر می‌کند، در این یادداشت نوشت: به نظر من، اربعین نشان‌دهنده واقعی مشارکت و انسجام بین‌فرهنگی است، حتی بهتر از سازمان ملل متحد. سازمان ملل نیز مانند دیگر نهادهای سیاسی، مملو از جانبداری و فساد است. برخلاف سازمان ملل، در اربعین با همه مردم با احترام برابر رفتار می‌شود. در سفرم متوجه شدم که میلیون‌ها زائر پیاده از ایران، کویت، سوریه، لبنان، کشورهای عربی خلیج فارس و به ویژه شهرهایی از عراق به سمت کربلای معلی حرکت می‌کنند.

در تمام عمرم هرگز سخاوت را در این حد ندیده بودم. حتی فقیرترین عراقی‌ها هم برای رسیدن به آنجا روزها با پای پیاده سفر می‌کردند، فقط برای اینکه به زائران خرما بدهند.

مراسم اربعین نماد یک مناسبت مذهبی است که سالانه بیشترین تعداد مردم را از سراسر جهان به امید ترویج شفقت، عشق، هماهنگی و صلح گرد هم می‌آورد. رویای زندگی من برای اتحاد و صلح در سفرهایم محقق شد. من افرادی را تماشا کردم که نیازهای اولیه خود را با غریبه‌ها به اشتراک می‌گذارند. اربعین به ندرت خبرساز می‌شود، اما زمانی می‌رسد که این حرکت عظیم بشریت را برای تحقق صلح جهانی امیدوار می‌کند.

منبع سیاق
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.