مطالعات خاور نزدیک واشنگتن نوشت، ۸۰ درصد مردم عربستان عادیسازی روابط با اسرائیل را رد میکنند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، سعید العنزی در توییتی با استناد به موسسه مطالعات خاور نزدیک واشنگتن نوشت، ۸۰ درصد مردم عربستان عادیسازی روابط با اسرائیل را رد میکنند. بنسلمان هر چقدر هم که میلیونها خرج کند و مگسها[ی الکترونیکی بسیاری] داشته باشد، موفق نخواهد شد مردم سرزمین حرمین شریفین را متقاعد به عادیسازی کند.
اکانت مفتاح نیز در توییتی نوشت: موسسه مطالعات هوور در دانشگاه استنفورد اعلام کرده ۷۰ درصد از مردم عربستان مخالف عادیسازی با اسرائیل هستند که ۲۰ درصد از آنها به شدت با این توافق مخالف هستند و ۲ درصد نیز ممکن است مایل به بسیج سیاسی برعلیه توافق باشند و شاید حتی در برابر آن مقاومت کنند.
در همین راستا، سایت ریسپانسیبل استیتکرفت نوشت، بنسلمان معتقد است که اعلام عادیسازی با اسرائیل در حال حاضر از نظر سیاسی بیفایده است، به خصوص که روابط تجاری، امنیتی و دیپلماتیک بین دو کشور بدون سر و صدای عادیسازی رشد قابل توجهی داشته است. ریسپانسیبل استیتکرفت نوشت، بنسلمان معتقد است که خطرات اعلام عادیسازی نه تنها شامل خشم مردم پادشاهی و جهان اسلام است، بلکه ممکن است با تهران با مشکلاتی روبرو شود، که ممکن است چنین اقدامی را تسلیم شدن ریاض در برابر فشارهای آمریکا و پیوستن مجدد به اردوگاه ضد ایران تلقی کند.
در همین رابطه نشریه فارن پالیسی در مقالهای با عنوان «صلح با اسرائیل یعنی جنگ با ایران» با اشاره به اینکه ایران به روابط عربستان و امریکا عادت کرده، اما موضوع اسرائیل کاملا متفاوت است، نوشت، اگر سعودی یا هر یک از کشورهای عربی خلیج فارس بیش از حد به اسرائیل نزدیک شود و به عنوان مثال، دسترسیهای اطلاعاتی و نظامی مهمی را برای آن فراهم کند، ایران به احتمال زیاد به آنها حمله خواهد کرد؛ دقیقا مانند همان چیزی که برای سعودیها در سال ۲۰۱۹ اتفاق افتاد، زمانی که ایران به زیرساختهای نفتی سعودی به دلیل حمایت آنها از کمپین فشار حداکثری ترامپ حمله کرد.
فارن پالیسی میافزاید، به دلیل موقعیت، نقش و اقتدار عربستان در جهان اسلام، خطرات عادیسازی عربستان بسیار بیشتر از امارات، بحرین یا هر کشور مسلمان عرب دیگری است. پادشاه سعودی که در حال حاضر لقب خادم حرمین شریفین را دارد، نه تنها مسئولیت حفاظت و نگهداری از دو مکان مقدس اسلام در مکه و مدینه را بر عهده دارد، بلکه همچنین مسئولیت دارد که سرنوشت اورشلیم (بیتالمقدس) به طور عادلانه بین اسرائیلیها و فلسطینیها مذاکره شود.
اگر عربستان سعودی فلسطینیها را رها کند، ایران کمپین فشار سیاسی شدیدی را علیه آلسعود آغاز خواهد کرد. و این اولین باری نیست که رهبران ایران مشروعیت و اقتدار رهبری سعودی را به چالش میکشند. آیت الله علی خامنهای، سالهاست از جهان اسلام خواسته است که خاندان سلطنتی سعودی را به عنوان خادم حرمین شریفین رد کنند، زیرا این «درختی نفرینشده» است که اسرائیل در آن نفوذ کرده است.
از همین روست که سعودیها نمیتوانند یک توافق عادیسازی با اسرائیل مانند امارات و بحرین را بپذیرند که صرفاً الحاق شهرکهای یهودی و دره اردن در کرانه باختری را به حالت تعلیق درآورد یا متوقف کند. سعودیها به چیزی معنادارتر نیاز دارند، زیرا شهرت، مشروعیت، اقتدار و حتی امنیت آنها در خطر است. البته با وجود خواستههای امنیتی سعودی از امریکا، رهبران سعودی ممکن است به این فکر کنند که ایران همان کاری را که همیشه انجام میدهد، انجام خواهد داد، یعنی سعودی را به چالش بکشد و تهدید کند، اما با وجود سپر دفاعی ایالات متحده برای محافظت از آنها، سعودیها ممکن است خوش شانس باشند.