خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

افزایش فعالیت سیاسی مسلمانان آمریکا پس از جنگ غزه

یک فعال مسلمان آمریکا می‌گوید که پس از جنگ غزه مسلمانان این کشور اتحاد بیشتری پیدا کرده و در رسانه‌های عمومی نظرات خود را با شجاعت بیشتری ابراز می‌کنند. به گفته وی رویکرد عموم مردم این کشور و رسانه‌ها نسبت به مسلمانان در حال تغییر مثبت است.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، به دنبال تجاوز اسرائیل به غزه، فعالیت‌های مسلمانان آمریکا در جهت افزایش آگاهی و حمایت از آرمان فلسطین افزایش قابل توجهی داشته است.
درگیری‌ها در جنگ غزه باعث ایجاد اتحاد در میان مسلمانان شده است و در نتیجه صدای آنها به طور فزاینده‌ای شنیده می‌شود که باعث تقویت جامعه شده است. این امر در نمایش همبستگی عموم مردم آمریکا با مسلمانان در حمایت از ملت فلسطین نیز مشهود است.

این موضوع در نشستی با عنوان «غزه، نظم جهانی نوظهور و سیاست آمریکا» توسط زاهد بخاری، تحلیلگر سیاسی پاکستانی آمریکایی و مدیر سابق برنامه مطالعات مسلمانان آمریکا در دانشگاه جورج تاون واشنگتن دی سی مطرح شد. این جلسه به میزبانی مؤسسه مطالعات سیاست(IPS) و با حضور چند تن از فعالان مسلمان برگزار شد.

بخاری در این نشست گفت که افزایش فعالیت‌ها ادامه تلاش‌های جامعه آمریکایی ـ مسلمان برای بیان دیدگاه‌های خود در سال‌های پس از حوادث ۱۱ سپتامبر است. با این حال، آنچه قابل توجه بوده این است که جنبش کنونی تنها به جمعیت مسلمان محدود نمی‌شود و حمایت گسترده مردم آمریکا را به دست آورده است که به طور فزاینده‌ای با مردم غزه همدلی می‌کنند.

او گفت در حالی که نسل قدیمی‌تر، به‌ویژه آنهایی که به حزب جمهوری‌خواه وابسته هستند، ممکن است به حمایت از اسرائیل تمایل داشته باشند، در میان نسل جوان، از جمله برخی از دموکرات‌ها، که برداشت‌هایشان در مورد مسئله فلسطین تغییر کرده، تغییر محسوسی در دیدگاه‌ها رخ داده است.

علاوه بر این، رسانه‌ها تغییر محسوسی در موضع خود در قبال مسلمانان و مسئله اسرائیل و فلسطین نشان می‌دهند. در این رابطه، بخاری در مورد تغییر دیدگاه رسانه‌‌های خاص توضیح داد که پوشش خود را به شکلی نامحسوس تغییر داده‌اند تا روایت فلسطینی را نیز در بر بگیرد، چیزی که در گذشته غیرقابل تصور بود.

بخاری گفت که این تغییر نه تنها در فضای رسانه‌ای بلکه در وضعیت نظم جهانی نیز رخ می‌دهد که دستخوش دگرگونی‌های اساسی است. او بر این باور رایج تأکید کرد که با وجود قدرت نرم قابل توجه آمریکا، کاهش نفوذ قدرت سخت آن مشهود است. بحث فزاینده‌ای در مورد اینکه آیا نقش مسلط آمریکا ادامه خواهد داشت یا کشورهای دیگری از آن سبقت می‌گیرند وجود دارد.

وی خاطرنشان کرد که چین و سایر کشورها به طور پیوسته در حال افزایش قدرت و نفوذ خود هستند و به عنوان رقبای بالقوه آمریکا ظاهر می‌شوند.

بخاری گفت که این تغییرات، همراه با تضاد مداوم نظرات عموم مردم آمریکا و دولت، پتانسیل قابل توجهی برای تأثیرگذاری بر شرایط سیاسی ـ اجتماعی ایالات متحده دارد.

منبع ایکنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.