خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

پیروان ادیان مختلف هندی عزادار امام حسین(ع) هستند

سوگواره ادبی «کشته اشک‌ها» با حضور جمعی از اهالی اندیشه و ادب کشورهای فارسی‌زبان میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، شامگاه جمعه ۲۲ تیر مصادف با ششم محرم‌الحرام و در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی سوگواره ادبی «کشته اشک‌ها» با حضور جمعی از اهالی اندیشه و ادب کشورهای ایران، افغانستان، پاکستان و هندوستان با مدیریت علیرضا قزوه و اجرای سید مسعود علوی‌تبار به میزبانی گروه بین‌المللی هندیران برگزار شد.

در ابتدای این نشست سید تصور مهدی شاعر پارسی‌زبان هند در رابطه با عزاداری ایام محرم در هند بیان داشت: در کشور ما هندوستان نیز همه‌جا چه در شهرها و چه در روستاها به گونه‌های مختلف مراسم عزاداری سیدالشهدا برگزار می‌شود.

استاد کالج اورینتال پتنا افزود: از نکات قابل توجه اینکه در هندوستان ایام عزاداری منحصر به دو ماه محرم و صفر نیست و یا در تاسوعا و عاشورا محدود نمی‌شود بلکه تا هشتم ربیع‌الاول یعنی دو ماه و ۸ روز ادامه دارد و در این مدت هر روز به گونه‌های مختلف مانند مرثیه، سخنرانی، روضه، نوحه، هیئت و راهپیمایی، مراسم برگزار می‌شود. شیعیان هند برای عزاداری و شعایر حسینی احترام بسیاری قائل هستند، اگر در حسینیه می‌روند و یا در راهپیمایی شرکت می‌کنند، چه در زمستان و چه در تابستان با پای برهنه راه می‌روند.

سید تصور مهدی ادامه داد: همان‌طور که مستحضر هستید هندوستان یک کشور ۷۲ ملت است، در ماه محرم نه‌فقط شیعیان بلکه اهل تسنن و هندوها نیز برای سیدالشهدا علیه‌السلام مراسم عزا برگزار می‌کنند و یا در این مراسم شرکت می‌کنند و به‌گونه‌ای اظهار ارادت دارند.

این شاعر ادامه داد: اهل تسنن هند مراسم محرم را با شور و حرارت فراوانی برگزار می‌کنند و برای این مراسم اهمیت زیادی قائل هستند. میان عامه مسلمانان هند، عید فطر و عید قربان اهمیت بسیار زیادی دارد ولی بعضی جاها من خودم دیدم کسانی که بیرون زندگی می‌کنند حتی در عید هم خانه‌شان نمی‌آیند ولی در دهه اول محرم حتماً برای شرکت در مراسم عزا می‌آیند و در امام بارگاه (حسینیه) به تعزیه می‌پردازند.

استاد کالج شرق‌شناسی در پتنا در رابطه با عزاداری هندوها در ایام محرم تصریح کرد: هندوها نیز برای ماه محرم احترام قائل هستند و ارادت و احترام ویژه‌ای نسبت به سرور آزادگان جهان آقا امام حسین علیه‌السلام دارند. در بعضی از نقاط هند هندوها در خانه‌هایشان برای امام حسین علیه‌السلام مراسم برگزار می‌کنند، علم ابوالفضل العباس علیه‌السلام را برپا و در مراسم هیئات عزاداری شرکت می‌کنند. در روستای زادگاه بنده یعنی روستای پیغمبر پور کلهوا که از توابع شهر مظفرپور در ایالت بیهار هند است، از دوران کودکی شاهد بودم که در روز عاشورا هر سال وقتی با هیئت راه می‌رویم بانوان هندو زیر پاهای عزاداران حسینی آب می‌ریزند تا از شدت آفتاب پا نسوزد، همچنین کنار شبیه تابوت امام حسین و علم ابوالفضل آب می‌ریزند و این دستور در نقاط مختلف هند دیده می‌شود. این یک نوع احترام به عزاداران امام حسین علیه‌السلام و به شعائر حسینی است.

مهدی در انتها اظهار داشت: نکته‌ای که در بعضی روستای هند دیده شده و خیلی تکان‌دهنده است و انسان را متأثر می‌کند این است که خانم‌هایی که به تازگی بچه‌دار شده‌اند در حسینیه روز عاشورا در کوزه‌ای شیر می‌آورند، وقتی از آنها پرسیده می‌شود این شیر برای چیست می‌گویند حسین بابا علیه‌السلام یک بچه شش ماهه داشت که خیلی تشنه بود سه روز شیر هم نخورده بود این شیر به نیت آن  طفل خردسال و تشنه‌لب امام حسین علیه‌السلام است.

در این سوگواره شاعران و هنرمندانی همچون علیرضا قزوه، رضا عبداللهی، ایرج قنبری، سید مسعود علوی تبار، محمدعلی یوسفی، نغمه مستشار نظامی، نجمه پور ملکی، فاطمه عارف نژاد، میترا ملک محمدی، صامره حبیبی، آمنه آل‌اسحاق، خدیجه دیلمی، ام‌البنین بهرامی، سمانه خلف‌زاده، سارا عبداللهی‌فر، آسیه مرادپور، سارا رمضانی، لیلی حضرتی، نیره جهانشاهی و صبا فیروزی حضور داشتند.

منبع ایکنا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.