خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

هبت‌الله آخندزاده و دونالد ترامپ در فهرست محدودکنندگان آزادی رسانه‌ها در سال ۲۰۲۶

سازمان گزارشگران بدون مرز خبر داد؛

سازمان گزارشگران بدون مرز (RSF) نام هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، را در فهرست ۳۳ فرد و نهادی قرار داده است که به گفته این سازمان، در سال ۲۰۲۶ آزادی رسانه‌ها را محدود کرده‌اند.

به گزارش ادیان‌نیوز؛ سازمان گزارشگران بدون مرز در گزارش سالانه خود از سیاست‌های طالبان در برابر رسانه‌های مستقل افغانستان و محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی دولت امریکا بر دسترسی خبرنگاران به نهادهای حکومتی و مراکز تصمیم‌گیری انتقاد کرده است.

این سازمان روز دوشنبه، دوم نوامبر، هم‌زمان با روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات جرایم علیه خبرنگاران، گزارش سال ۲۰۲۶ خود را با عنوان «فهرست محدودکنندگان آزادی رسانه‌ها» منتشر کرد.

در این گزارش، ۳۳ رهبر سیاسی، نهاد حکومتی، گروه تبهکار و شرکت فناوری در پنج بخش سیاسی، امنیتی، قضایی، اقتصادی و اجتماعی دسته‌بندی شده‌اند. این فهرست افرادی و نهادهایی را برجسته می‌کند که به ارزیابی این سازمان، با استفاده از ابزارهایی چون خشونت، فشار قضایی و اقتصادی، ارعاب و دست‌کاری اطلاعات، فعالیت رسانه‌های مستقل را محدود می‌کنند.

قرار گرفتن نام دونالد ترامپ در فهرست امسال از نکات برجسته گزارش است. گزارشگران بدون مرز می‌گوید اقدامات دولت او علیه رسانه‌ها، پس از آغاز دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، از حملات لفظی و موضع‌گیری‌های سیاسی فراتر رفته و محدودیت دسترسی خبرنگاران به نهادهای حکومتی و مراکز تصمیم‌گیری را نیز دربر گرفته است.

بر اساس شاخص جهانی آزادی رسانه‌های گزارشگران بدون مرز، امریکا در جایگاه شصت‌وچهارم قرار دارد.

تیبو بروتین، مدیرکل این سازمان، گفته است افراد و نهادهای معرفی‌شده در این فهرست با استفاده از خشونت فیزیکی و لفظی، فشارهای قضایی و اقتصادی و دست‌کاری اطلاعات، رسانه‌های مستقل را محدود می‌کنند و مانع دسترسی آزاد شهروندان به اطلاعات می‌شوند.

در بخش سیاسی این گزارش، نام هشت رهبر و چهره سیاسی آمده است که به گفته گزارشگران بدون مرز، از قدرت و موقعیت خود برای محدود کردن رسانه‌های مستقل و آزادی بیان استفاده می‌کنند.

هبت‌الله آخندزاده در کنار ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه؛ الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان؛ الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهور بلاروس؛ دانیل اورتگا و روزاریو موریو، رهبران نیکاراگوئه؛ موهوزی کاینروگابا، از مقام‌های اوگاندا؛ و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، در این بخش قرار گرفته‌اند.

گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.