استاد دانشگاه المصطفی(ص) با بیان اینکه شیعه در طول تاریخ نشان داده است در تنگناها رشد می کند، گفت: برای هماهنگی بهتر جهان تشیع، در محرم امسال باید تهدید کرونا را به فرصت تبدیل کرد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، شرایط متفاوت برگزاری ایام عزاداری محرم امسال دغدغه های جدیدی را برای عزادارن حسینی در گوشه و کنار جهان به وجود آورده است که امید می رود تبدیل به فرصتی نو برای هماهنگی و همگرایی و هم صدایی شیعه در گستره جهان اسلام شود اما تبدیل این چالش به فرصت نیازمند تأملات بیشتر است. در این باره پای صحبت سرکار خانم مریم وفادار، عضو هیئت علمی دانشگاه جهانی المصطفی(ص) نشسته ایم؛
مراسم عزاداری نماد هویت شیعیان در جهان و آبروی محبان اهل بیت(ع) در کشورهای مختلف است ودر این شرایط عربستان توانست مناسک حج را بدون حاشیه به پایان ببرد و اکنون نگاه ها به جوامع شیعه است. از هند تا لبنان عزاداری های مفصلی هر ساله برپا می شود اما امسال به خاطر کرونا نگرانی هایی وجود دارد، پیش بینی شما در این رابطه چیست؟
به نظر من نگرانی از شیعیان پیرو ولایت نباید وجود داشته باشد شیعیان درس ولایت را از خانم فاطمه زهرا(س) آموخته اند و در تمام شئون زندگی به فرمان ولی امر مسلمین هستند آنچه که رهبری از مردم خواستند رعایت پروتکل های بهداشتی در رابطه با برگزاری آیین و مراسم عزاداری است. در واقع شیعه هیچ وقت حربهای به دشمن نمی دهد که بتواند سوء استفاده کند واز آب گل آلودی که خودش ایجاد کرده است ماهی بگیرد.
آیا این وضعیت نسبت به شیعیان و محبان اهل بیت(ع) در دیگر نقاط جهان هم قابل صدق است؟
به نظرم در کشورهای دیگر هم به همین ترتیب شیعه ولایی با بصیرت است و ابزاری برای رسیدن دشمن به اهداف پلیدش نخواهد شد؛ فقط می توانیم بگوییم نگرانی ما از کسانی است که اسمشان شیعه است و در عمل پیروی انگلیس و آمریکا هستند (تشیع انگلیسی) که امیدواریم با بصیرت مسلمانان نقشه های آنها هم برآب رود.
لذا بنده فکر میکنم عزاداری در محرم و صفر که از شعائر ماست و هویت مذهبی ما را نشان میدهد با رعایت همه موارد بهداشتی به بهترین نحو انجام خواهد شد و این ویروس نمی تواند شیعیان را به طور کلی ازعزاداری باز دارد البته این محدویت ها، خاص امروز نیست گاهی در طول تاریخ به نحوی برای برگزاری این مراسم محدودیت های پیش می آمده ولی شیعیان مدیریت کرده وعزاداری را باهمان محدویت ها بر پا می کنند.
آیا در این مسیر پیشینه و تجاربی هم در گذشته در فضای داخلی یا خارجی داریم؟
ببینید پس از قاجار و با به تخت نشستن رضا خان، دوره رکود دسته جات و هیئت های عزاداری شروع می شود و در این دوره تکیهها بسته و عزاداری ممنوع می شود ولی شیعیان این محدویت را با مدیریت صحیح خود به جایی می رسانند که نحوه دیگری از عزاداری در قالب هیئتهای عزاداری خانگی رشد بیشتر کرده و این جلسات به صورت هفتگی یا ماهانه برگزار می گردد. بنابراین به امید خدا با برگزاری عزاداری که هم بزرگداشت این ایام باشد و هم از شیوع این بیماری جلوگیری شود محرم و صفر را زنده نگاه خواهیم داشت.
چه پیشنهاداتی برای هماهنگی بهتر جهان تشیع در محرم امسال دارید؟
برای هماهنگی بهتر جهان تشیع در محرم امسال باید این تهدید بیماری و ویروس کرونا را به فرصت تبدیل کرد شیعه در طول تاریخ نشان داده است در تنگناها رشد می کند و تسلیم سختی ها و این نوع محدودیت ها نخواهد شد و در رفع تزاحم بهترین راه را انتخاب می کند.
امسال هم که قرار است مراسم عزاداری با محدودیت انجام شود شیعه آن را به فرصت تبدیل خواهد کردازجمله موارد که بیان خواهد شد در فضای مجازی می توان به زبان های روز دنیا نشر داد که شامل شناساندن صحیح شخصیت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت ایشان و حتی نشر کلمات زیبا و کاربردی حضرت به جهانیان است بیاناهداف امام حسین علیه السلام و علت قیام حضرت و … در فضای مجازی درقالب نشستها، کارگاه ها و گفتگو و پرسش و پاسخ و میز گرد در جهان اسلام به چند زبان و ظرفیت سازی فضای مجازی جهت عزاداری های مشترک با شیعیان جهان از جمله دیگر فرصت ها است.
آماده سازی و اجازه استفاده اینترنتی از کتابهایی که در زمینه بیان اهداف و علل قیام حضرت است به زبان های روز دنیا خصوصا برای کودکان و نوجوانان، برگزاری شبیه خوانی در فضای مجازی و معرفی سایت های معتبر پاسخگویی به شبهات با زبان های مختلف را می توان از جمله دیگر فرصت هایی برای عزاداری های محرم امسال در شرایط کرونائی عنوان کرد.
منبع: خبرگزاری رضوی