مدرسه راهبری «علم عمل» در راستای سلسله جلسات«دوره تابستانه وحدت» و به مناسبت هفته وحدت اسلامی در نشستی با حضور نخبگان و اندیشمندان اهل سنت روند تقریب مذاهب اسلامی در ایران را مورد نقد و بررسی قرار داد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، در نشست «روند تقریب مذاهب اسلامی در ایران» مصطفی ذوالفقار طلب استاد دانشگاه تهران، مولوی عبدالغنی موحد استاد حوزه علمیه سیستان و بلوچستان، ایوب شافعی پور نویسنده و استاد فقه شافعی در دانشگاه هرمزگان، دکتر ناصرقلی سارلی استاد دانشگاه و اهل سنت ترکمن صحرا، جمال اسماعیلی مسئول هیئت اجرایی جماعت دعوت و اصلاح و دکتر مجتبی قادری فعال اهل سنت خراسان سخنرانی کردند.
در این جلسه که در دو قسمت برگزار شد، در ابتدا مدعوین به معرفی استان خود و شهری که تراکم جمعیت اهل تسنن در آن بیشتر بود، پرداختند که البته غالب این شهرهای معرفی شده، از مناطق مهم سنی نشین کشور بود. آنان همچنین از معضلات، دغدغه ها، ویژگی ها و برنامه های این مناطق گفتند.
دکتر قادری از سخنرانان این جلسه بیان کرد: قطعا این اتفاق {اتحاد بین مذاهب} باید بیفتد و همه ما باید در مورد چگونگی این اتفاق از خودمان سوال بکنیم. یک جوانی که در یکی از همین مناطق تلفیقی، چه سنی و چه شیعه باشد چه اقدامی باید انجام دهد؟
یا وقتی یک جوان سنی یا شیعه در این مناطق ظواهری بر خلاف اصول اولیه را ملاحظه میکند این برایش یک ذهنیتی ایجاد میشود که این ذهینت قوی و قوی تر شده و در سن جوانی برخوردی با اجتماعات کند به انجام عملی، تحریک می شود.
در بخش دوم این نشست مدعوین، به بررسی آسیب شناسانه مسئله وحدت و پیگیری آن در دوران بعد از انقلاب پرداختند، در این راستا هر کدام به تجربیات و مشاهدات شخصی و همچنین اشکالات نظری در محورهای عملی برخورد فعلی حاکمیت با امر تقریب اشاره کردند؛ دکتر ناصرقلی سارلی به بیان خاطرهای از تجربه شخصیشان در مورد ابعاد بین المللی مسئله تقریب و لزوم تدبیر راهبرد بین المللی در این عرصه پرداخت.