خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

حضور همه‌جانبه داعش خراسان در افغانستان

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان با ارائه گزارشی به شورای امنیت اعلام کرد جنگجویان داعش خراسان تقریبا در همه ۳۴ ولایت افغانستان پخش شده اند و طالبان نتوانسته است جلوی این گروه را بگیرد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، دبورا لیونز، نماینده ویژه سازمان ملل در گزارش خود نسبت به رویکرد فراقضایی طالبان در مبارزه با داعش خراسان هشدار داد و اعلام کرد امارت اسلامی متهمان به همکاری با داعش را بدون برگزاری دادگاه بازداشت و اعدام می‌کند. خانم لیونز خواستار توجه بیشتر جامعه جهانی به این مشکل شد.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در میانه تابستان امسال، عملیات داعش علیه اهداف عمدتا غیرنظامی و به‌ویژه شیعیان هزاره دوچندان شده است. با این که طالبان وعده تامین امنیت و حمایت از تمام شهروندان افغانستان را می‌دهند، به نظر می‌رسد این گروه، دست‌کم در کوتاه مدت از عملی کردن این وعده‌ها ناتوان بوده است.

جنگجویان شاخه خراسان داعش که اواخر سال ۲۰۱۴ اعلام موجودیت کردند، در سال‌های گذشته عمدتا در مناطق شرقی افغانستان و به‌ویژه ولایت ننگرهار فعال بودند. نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان در گزارش خود به شورای امنیت گفت شمار حملات داعش از ۶۰ مورد در سال ۲۰۲۰ به ۳۳۴ مورد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

خانم لیونز همچنین گفت طالبان در حالی که به شدت تلاش می‌کنند خود را به‌عنوان یک دولت [متعارف] نشان دهند، ما گزارش‌های پرشماری را از بازداشت و اعدام فراقانونی و بدون محاکمه نیروهای امنیتی حکومت سابق دریافت می‌کنیم.

نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان در بخش دیگری از گزارش خود به شورای امنیت نسبت به بروز فاجعه انسانی در افغانستان در آستانه زمستان هشدار داد و از جامعه جهانی خواست تا راهی برای پرداخت حقوق کارکنان بخش سلامت، معلمان و کارکنان سازمان‌های امدادی پیدا کند.

خانم لیونز گفت: «فروپاشی اقتصادی تجارت مواد مخدر، اسلحه، قاچاق انسان و بازار سیاه ارز را تشدید می‌کند. این وضعیت تنها به تقویت تروریسم کمک خواهد کرد. وضعیت بیمارگونه کنونی، نخست دامن افغانستان را می‌گیرد و پس از آن به دیگر کشورهای منطقه سرایت خواهد کرد.»

در سه ماه گذشته و همزمان با قطع یا محدود شدن کمک‌های مالی جامعه جهانی به افغانستان، طالبان بارها از نهادهای بین‌المللی و به‌ویژه ایالات متحده آمریکا خواسته است تا دارایی‌های بلوکه شده این کشور را در اختیار کابل قرار دهند.

منبع دین آنلاین
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.