فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز: ما زرتشتیان پیوسته به نیکی و نیکاندیشی و به دادودهش سفارش شدهایم و روانشاد منوچهر فرخ فرخی یکی از نیکاندیشان هازمان زرتشتی بود
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، سیاُمین سالگرد درگذشت دهشمند بزرگ زرتشتیان شیراز روانشاد منوچهر فرخ فرخی به کوشش کمیسیون دینی انجمن زرتشتیان شیراز با رعایت شیوهنامههای بهداشتی در تالار روانشاد یزدانی برگزار شد.
سیاُمین سالگرد درگذشت زندهیاد منوچهر فرخ فرخی با حالوهوایی برازندهی آن بزرگمرد و باشندگی شماری از زرتشتیان شنبه ششم آذرماه ۱۴۰۰ خورشیدی در تالار روانشاد یزدانی شیراز برگزار و همزمان به گونهی مجازی و برخط برای دیگر همکیشان پخش شد.
آیین اوستاخوانی با آوای موبد خدامراد جمشیدی از ساعت ۱۵:۳۰ آغاز شد. برپایهی مصوبهی واپسین نشست انجمنها و نهادهای زرتشتی سراسر کشور، کارت واکسیناسیون باشندگان در آیین، همان هنگام ورود از سوی خسرو قدس، فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز با دقت کنترل میشد.
از سوی انجمن زرتشتیان شیراز به پاس سیاُمین سالگرد درگذشت آن دهشمند بزرگ به هرکدام از خانوادههای زرتشتی شیراز یک سینی مس که این مناسبت بر آن نقش بسته بود، پیشکش شد.
فرنشین انجمن زرتشتیان شیراز نیز در پایان این آیین با اشاره به خدمات ارزندهی آن روانشاد گفت: «ما زرتشتیان پیوسته به نیکی و نیکاندیشی و به دادودهش سفارش شدهایم و روانشاد منوچهر فرخ فرخی یکی از نیکاندیشان هازمان زرتشتی بود».
روانشاد منوچهر فرخ فرخی در سال ۱۲۷۵ در کرمان زاده شد. وی از دهشمندان و دلسوزان هازمان زرتشتی در زمان خود بود.
وی سالها در تهران زندگی میکرد و دارای دو فرزند دختر است، پس از درگذشت همسر و مادر مهربانش به شیراز مهاجرت کرد.
به گفتهی زرتشتیان قدیمی این شهر، از وقتی وی به شیراز آمد برای بهبود اوضاع آرامگاه و باغ وقفی بسیار کوشش کرد، از جمله اینکه آدریان ساخته شده بود، ولی هنوز آتش آدریان از تهران به شیراز آورده نشده بود، اردشیر موبد با کوششهای فراوان آتش را به شیراز آورد و این روانشاد منوچهر فرخی بود که هماهنگی آیین بر تخت نشاندن آتش را بر دوش داشت؛ وی حلقههای گل زیبایی فراهم و آیین جشنخوانی و پذیرایی را هم تدارک دیده بود.
آن روانشاد سرپرستی ساخت تالار آرامگاه که هزینهاش را نیکاندیش رستم خدابخش ماونداد پرداخت کرده بود را در مدت یکسالونیم ( کمابیش سال ۱۳۴۵) بردوش داشت و همچنین در ساخت سردر آرامگاه زرتشتیان شیراز مشارکت داشت و در زمینهی آبرسانی به درختان آرامگاه نیز بسیار کوشش کرد.
روانشاد منوچهر فرخی در همان آغاز ورود به شیراز به هموندی انجمن درآمد و پس از مدتی به فرنشینی هیات امنا برگزیده شد که از فعالیتهای ایشان در هر دو سمت به نیکی یاد میشود.
از دیگر خدمات وی، سرپرستی ساخت سالن روانشاد یزدانی، تجدید قرارداد و اضافه کردن اجاره دبیرستان رضاشاه کبیر در سال ۱۳۴۶، بهسازی آرامگاه در سال ۱۳۵۵، فرشکردن خیابان باغ وقفی را میتوان برشمرد.
آن روانشاد با وقف خانه دو طبقهی شخصی خود و تمامی وسایل موجود در آن برای دهشمندیها و خدمات ارزندهی خود پایانی نیکو برجا گذاشت.
روانشاد فرخی ششم آذرماه ۱۳۷۰ چشم از جهان فروبست اما به پاس نیکاندیشی و دهشمندی و کارهای نیکش، یادش جاودانه خواهد ماند.