موزه ملی افغانستان بار دیگر پذیرای بازدیدکنندگان شد و آثار باستانی دوران پیش از اسلام را به نمایش گذاشت.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، موزه ملی افغانستان بار دیگر پذیرای بازدیدکنندگان شد و آثار باستانی دوران پیش از اسلام را به نمایش گذاشت. این اقدام در تضاد با سیاستهای طالبان در دوره پیشین حضور در قدرت است. این گروه تندرو در آخرین دوره حضورشان در قدرت این مرکز را غارت و آن را تعطیل کرده بودند.
زحل دختران جوان افغان که با بستگانش به موزه ملی آمده میگوید: «همانطور که میبینید بچههای فامیل ما که اغلب کوچک هم هستند با انگیزه به همه چیز نگاه میکنند و در مورد همه چیز میپرسند.»
او البته پیش از ورود به موزه نگران بود که نیروهای طالبان به حجاب او گیر بدهند اما حالا به خبرگزاری فرانسه میگوید: «کمی وحشتناک است که مثلا بگویند چرا حجابت کامل نیست اما خوشحالم که آنها [درباره حجابم] چیزی نگفتند.»
خداداد سروری، دیگر شهروند افغان که برای بازدید از آثار موزه راهی اینجا شده نیز تاکید دارد: «با دیدن این ساختمان و آثار آن فهمیدم که کشور ما همیشه نیز درگیر جنگ نبوده است.»
آثار موزه را بر اساس دورههای تاریخی تقسیم بندی میکنیم
عینالدین صداقت، سرپرست ارشد موزه ملی افغانستان نیز درباره طبقهبندی آثار در این موزه میگوید: « تنها ۱۵ تا۲۰ درصد آثار موزه مرتبط به دوره اسلامی میشود ولی ما آثار را نظر به مذاهب تقسیم بندی نمیکنیم بلکه نظر به دورههای تاریخی آثار را تقسیم بندی میکنیم. [نیروهای طالبان] به ما شرایط خاصی را پیشنهاد نکردند و ما بر اساس برنامههای پیشین خود پیش رفتیم.»
از تخریب مجسمههای بودا تا بازگشایی موزه
طالبان در دوره نخست حضورشان در قدرت بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ مجسمههای موزه را تخریب کرده و هزاران اثر را به غارت بردند، آثاری که دیگر هرگز به دست نیامدند.
در آن دوره اسلام گرایان مجسمه های غول پیکر ۱۵۰۰ ساله بودا را نیز در دره مرکزی بامیان منفجر کردند.
نیم نگاه طالبان به کمکهای بینالمللی
بازگشایی موزه ملی افغانستان در حالی صورت میگیرد که اسلامگرایان تندرو در تلاشند تصویر معتدلتری از خود به جامعه جهانی ارائه دهند.
البته بازگشایی مسیر کمکهای میلیارد دلاری بینالمللی نیز در این تغییر سیاست بیتاثیر نبوده است. کمکهایی که از زمان سقوط دولت مورد حمایت غرب به حالت تعلیق درآمده است.