موج افشاگریها علیه اذیت و آزارهای جنسی در میان یهودیان بنیادگرای حریدی در اسرائیل واکنشهای زیادی را در این کشور برانگیخته است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، این موج پس از انتشار گزارشی در روزنامه هاآرتص علیه حییم والدر، نویسنده حریدی آغاز شد. او در این گزارش متهم به اذیت و آزار جنسی حدود ۲۰ نفر از جمله کودکان شده بود.
حییم والدر روز ۲۷ دسامبر در سن ۵۳ سالگی خودکشی کرد. انتشار گزارش هاآرتص و پیامدهای پس از آن باعث شد تا شماری از قربانیان اذیت و آزارهای جنسی در میان حریدیها دست به افشاگری بزنند. رویدادی که حالا با الهام از موج جنبش «من هم» (me too) در جهان به موج «من هم» در میان یهودیان حریدی اسرائیل معروف شده است.
اکثر یهودیان حریدی که حدود ۱۲ درصد از جمعیت اسرائیل را تشکیل میدهند در محلهها و شهرکهای حریدی نشین زندگی میکنند تا بتوانند محدودیتهای سختگیرانه مذهبی خود را اجرا کنند. نام حریدی نیز به معنای «خدا هراس» است.
صدها هزار نسخه از کتابهای حییم والدر برای کودکان در اسرائیل به فروش رسیده است. برای بسیاری از شهروندان این کشور ادعاهای مطرحشده علیه او بهتآور بود.
یکی دیگر از چهرههای سرشناس یهودیان حریدی نیز طی روزهای گذشته پس از آنکه دریافت قرار است ادعاهای جدیدی مبنی بر اذیت و آزار جنسی علیه وی منتشر شود تلاش کرد تا خود را دار بزند. از سوی دیگر یکی از مجریان رادیویی یهودیان حریدی نیز از سوی سه زن متهم به ارتکاب جرائم جنسی شده است.
دیوید لئا، خاخام ارشد اسرائیل پس از آنکه به دلیل مراجعه به منزل حییم والدر برای عرض تسلیت به خانوادهاش مورد انتقاد قرار گرفت در بیانیهای تاکید کرد که همواره «در کنار قربانیان» خواهد بود. وی افزود که «فریاد قربانیان» باید شنیده شود.