خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مسیحیان و مسلمانان «با هم برای ساخت یک وطن در لبنان» به گفتگو پرداختند

سمینار گفتگو با عنوان «مسیحیان و مسلمانان با هم برای ساخت یک وطن» با حضور علمای شیعه و سنی و مسیحی در طرابلس لبنان برگزار شد.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، جمعیت «للخیر أنا و انت» سمینار گفتگویی با عنوان «مسیحیان و مسلمان با هم برای ساخت یک وطن» را با حضور «شیخ مالک الشعار» مفتی پیشین طرابلس، «شیخ احمد طالب» علمای شیعه جعفری و «جورج حبیقه» رئیس افتخاری دانشگاه روح القدس در سالن بزرگ کانون وکلای طرابلس برگزار کرد.

یاسمین غمراوی زیادی، رئیس این جمعیت گفت: گفتگو بین مسیحیان و مسلمانان یک گزینه نیست، بلکه یک ضرورت است. به همین دلیل باید از پل ارتباطی بین مسلمانان و مسیحیان تقویت و حمایت شود.

خروج از غارهای عصبیت

وی افزود: هدف از این گفتگو، خروج انسان از غارهای عصبیت است. وحدت و اتحاد جز در تنوع انجام نمی شود. درحالی که تعصب ناشی از جهل در دین است.

در همین حال، ماری ترز القوال، رئیس کانون وکلا در طرابلس گفت: ما باید همیشه از گذشته، خوب و بد را به عنوان درسی بگیریم تا بتوانیم از آنها برای ساخت فردایی زیبا استفاده کنیم.

القوال افزود: با هم بودن در سخن و کلام نیست که پرتاب شود و سپس فراموش شود، بلکه در رویکرد تربیت و زندگی معنوی است.

وی ادامه داد: اگر مسیحیان و مسلمانان لبنان متوجه شوند که یکی از آنها، بدون دیگر کامل نیست، صلح حاکم می شود و همکاری ریشه می گیرد و وطن حفظ می شود.

ضرورت تعمیق گفتگوی زندگی مسلمانان و مسیحیان

القوال تاکید کرد: ما در لبنان به ویژه و در مشرق عربی به طور کلی نیاز به تعمیق گفتگوی زندگی مسلمانان و مسیحیان داریم. این نوع از گفتگو بهترین نتیجه گفتگوهای فکری است که به هرحال لازم است. اما زندگی مشترک، همکاری و محبت است که امکان دستیابی به عالی ترین اهداف دینی، اجتماعی و انسانی را به ما می دهد.

رئیس کانون وکلا تاکید کرد: لبنان به همه ما نیاز دارد. بحران های پی درپی که برای آن رخ داده است، بین مسلمانان فقیر و مسیحی فرقی نمی گذارد.

در همیین حال، شیخ احمد طالبی گفت: هر ملتی که تعلقات وابستگی را نداشته باشد، فرزندان خود را در حالت خسران قرار می دهد.

طالبی تاکید کرد: ما باید وطن را امنیت و اقتصادش از طریق نهادهایش حکم فرما کنیم. باید انسان این وطن را بسازد. زیرا هر انسانی دغدغه مند است و نباید از زیربار مسئولیت شانه خالی کند. مشکل از ادیان نیست، آزادی باید در مرزهای شهروندی متوقف شود.

حبیقه نیز در این سمینار با تاکید بر اهمیت کلمه و نقش آن در همگرایی بین مسلمانان و مسیحیان گفت: مسلمانان و مسیحیان لبنان در در دامان تنوع متولد می شوند.

وی درباره منحصر به فرد بودن لبنان بین کشورهای عربی تاکید کرد: وابستگی و تعلق پایه انسان است. ما سرزمینی را ایجاد کرده ایم که یک کشور توافقی است.

منبع شبستان
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.