خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

ایران، مهاجران و توطئه‌های خطرناک دشمنان مشترک

جمله مهم رهبری در خصوص برادری و وحدت میان ایران و افغانستان: بلندگوهایی سعی داشته اند و دارند که بین این دو ملت (ایران و افغانستان) جدایی بیاندازند؛ اما ما در سخت‌ترین شرایط هیچ مصلحتی را بر مصلحت دفاع از افغانستان غلبه ندادیم. اگر کسی بخواهد این وحدت را بشکند و در داخل ایجاد فتنه کند، با او احساس برادری نخواهیم کرد و او را دست شیطان به حساب خواهیم آورد.

به گزارش ردنا (ادیان‌نیوز)، دشمنان دو ملت مانند هر زمان دیگری در گذشته، از یک تیغ دولبه استفاده می کنند تا به هر دوطرف آسیب بزنند؛ اما با این ترفند شیطانی که هیچیک از دو طرف میزبان و میهمان نداند که این تیغ، لبه دیگری هم دارد که به خود او هم آسیب می زند؛ زیرا قرار نیست در نتیجه این توطئه بزرگ و خطرناک، ایرانیان و افغانستانی ها بدانند که دشمنان مشترک شان در پی وارد آوردن چه ضربات هولناکی هستند تا آنها را به جان هم بیاندازند و بدون آنکه خود، مستقیما درگیر شوند، دو ملت مسلمان، متمدن، همسایه، همکیش و همزبان را در برابر همدیگر قرار دهند.

اخیرا حسین امیرعبداللهیان؛ وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست اخیر وزرای امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان در چین گفت که ایران میزان پنج میلیون مهاجر افغانستانی است.

او کاملا درست گفت. جمهوری اسلامی ایران ده ها سال است که به تنهایی میلیون ها پناهجو و پناهنده افغانستانی را در خود جای داده است و تنها کشور همسایه است که بدون ایجاد بحران، همواره در بحبوحه بحران های بزرگ در کنار ملت ما بوده و در بدترین شرایط از هیچگونه یاری و دوستی دریغ نکرده است.

این در حالی بوده که خود ایران از سوی نظام سلطه و استکبار جهانی، همواره آماج بی رحمانه ترین تحریم ها و محدودیت های ویرانگر اقتصادی قرار داشته و در عین حال، توطئه های ضد امنیتی دشمنان اسلام و انقلاب نیز از بدو پیروزی انقلاب اسلامی ایران و استقرار جمهوری اسلامی تا امروز به انحای گوناگون ادامه داشته است.

با این حال، مرزهای ملی جمهوری اسلامی ایران همیشه به روی پناهجویان قانونی و غیر قانونی افغانستان باز بوده و جامعه میزان نیز با آغوش باز و رویی گشاده از میهمانان افغانستانی شان پذیرایی کرده اند.

در حال حاضر، میلیون ها مهاجر افغانستانی در ایران زندگی می کنند و به جز شرکت در انتخابات، تقریبا از تمامی حقوق و امتیازات یک شهروند ایرانی برخوردار اند و نسل های جدید مهاجران، کاملا بر بنیاد ارزش ها و آموزه ها و نظام اجتماعی و فرهنگی جامعه میزبان، پرورش می یابند و به ثمر می رسند.

این رویداد تاریخی یکبار پیوندهای مستحکم دو ملت متعلق به یک حوزه تمدنی بزرگ و پیرو یک دین آسمانی را تقویت می کند و جدایی میان آنان را غیرممکن می سازد؛ چیزی که بدون شک، هرگز برای دشمنان مشترک ایران و افغانستان، قابل تحمل نیست و به همین دلیل، اخیرا بار دیگر توطئه ها و دسیسه های خطرناکی به جریان افتاده تا فاصله و شکاف میان میزبان و میهمان، ایجاد شود و دو ملت مسلمان و برادر، در برابر همدیگر قرار بگیرند و به این ترتیب، هم وحدت و همپذیری مثال زدنی شان که مبتنی بر اصل اخوت اسلامی و یگانگی تاریخی و تمدنی است فروبپاشد و هم امنیت اجتماعی جامعه میزبان و مصونیت روانی مهاجران، به طرزی جبران ناپذیر، آسیب ببیند و مصدوم شود.

به این ترتیب، دشمنان دو ملت مانند هر زمان دیگری در گذشته، از یک تیغ دولبه استفاده می کنند تا به هر دوطرف آسیب بزنند؛ اما با این ترفند شیطانی که هیچیک از دو طرف میزبان و میهمان نداند که این تیغ، لبه دیگری هم دارد که به خود او هم آسیب می زند؛ زیرا قرار نیست در نتیجه این توطئه بزرگ و خطرناک، ایرانیان و افغانستانی ها بدانند که دشمنان مشترک شان در پی وارد آوردن چه ضربات هولناکی هستند تا آنها را به جان هم بیاندازند و بدون آنکه خود، مستقیما درگیر شوند، دو ملت مسلمان، متمدن، همسایه، همکیش و همزبان را در برابر همدیگر قرار دهند.

در این میان، بستر ناامن و فضای لجام گسیخته شبکه های اجتماعی که تمام قامت در اختیار دشمنان اسلام و ایران و افغانستان است به این موج کاذب و خصمانه کمک می کند و دشمنان با نشر بی پروای خبرهای جعلی، اشاعه شایعات بی بنیاد و برساخته، بازنشر ویدیوها و خبرهای مربوط به چندین سال پیش و حتی جعل اطلاعیه های منسوب به نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و یا جامعه مهاجر، تلاش می کنند جو را به گونه ای مسموم و متشنج کنند که پیش از هرگونه تصمیم گیری و اقدام دستگاه های مربوطه یا مشخص شدن صحت و سقم شایعات و خبرهای جعلی یا قدیمی، بازخوردهای مورد نظر در این زمینه به دست آید و حساسیت های ویرانگر منظور در سطح جامعه میزبان و میهمان به سرعت فراگیر شود، رشد کند و در چارچوب اقدامات و واکنش های خشماگین و ویرانگر، بروز پیدا کند.

تاکنون چندین مورد از ویدیوها، تصاویر و گزارش‌ها و اطلاعیه های جعلی و بی بنیاد یا قدیمی از سوی دشمنان دو ملت در فضای سایبری منتشر شده که هدف از آن ایجاد تنش و تقابل میان ایران و افغانستان بوده و در این میان، متاسفانه شماری بی خبر و ساده انگار نیز تحت تاثیر این تبلیغات مسموم و القائات موهوم قرار گرفته و واکنش نشان داده اند.

این واکنش ها حتی در سطح مقام های محلی در برخی مناطق جامعه میزبان نیز مشاهده شده است که ناامیدکننده و هشدارآمیز است و انتظار می رود که با درک و درایت و دشمن شناسی مراجع و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران، مانند همیشه به خوبی مدیریت شود و این توطئه های شوم خنثی شده و دشمنان شناخته شده دو ملت مجاهد و مسلمان و همسایه، ناامید شوند.

البته آنچه این امید را تقویت می کند برخورد شایسته جمهوری اسلامی ایران در عالی ترین سطح با توطئه های خطرناک جاری است. تاکنون نهادهای سیاسی، مذهبی، امنیتی و اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران به دشمنان اجازه نداده اند تا با استفاده از ابزارهای قدیمی، بحران های تازه ای بیافرینند و روابط برادرانه ایرانیان و مهاجران را تنش آلود سازند. در همین راستا، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که هرگونه رویداد مرتبط با ناامنی های اجتماعی منسوب به مهاجرین افغانستانی و سایر اتباع خارجی، از طریق تریبون های رسمی و پایگاه های معلوماتی این نهاد منتشر و همرسانی می شود و جز این مجاری، هر خبر دیگری در این زمینه، کذب و بی پایه است.

این نشان می دهد که سربازان گمنام امام زمان(عج) و نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران به طور مستمر بر تمام ابعاد نظارت می کنند و اجازه نمی دهند که توطئه های خطرناک دشمنان ایران و اسلام و انقلاب، بر روابط تاریخی ایران و مهاجران تاثیر منفی بگذارد و ده ها سال خدمت بی بدیل و جبران ناپذیر جمهوری اسلامی ایران به مهاجران مسلمان افغانستان را بی اثر سازد.

با اینهمه، این نکته را نیز نباید از یاد برد که در حوزه حساسیت های موجود و تهدیدهای بالقوه امنیتی، جامعه مهاجر نیز مسئولیت دارد تا به طور همه جانبه با نهادهای رسمی جمهوری اسلامی ایران همکاری داشته و موارد مشکوک را به اطلاع نهادهای مربوطه برسانند تا به این ترتیب، هم نوعی همکاری دوجانبه مبتنی بر شناخت متقابل شکل بگیرد و هم توطئه های دشمنان، خنثی شود و امنیت جامعه آسیب نبیند؛ زیرا هیچ تردیدی وجود ندارد که دست های قدرتمندی در پشت پرده تلاش می کنند تا با استفاده از هویت هردو طرف، ایجاد آشوب و بحران کنند و از این رهگذر، زمینه های برادری و همکاری همدلانه میان مسلمانان ایرانی و افغانستانی را از میان ببرند.

هوشیار و مسئول و مترصد باشیم و علیه دشمنان مشترک، متحد شویم؛ این مسئولیت مستقیم همه ماست.

ایران و افغانستان

و نکته آخر اینکه در زمینه روابط ایران و افغانستان، میزبان و میهمان، مهاجرین و انصار، فصل الخطاب، فرمایش تاریخی رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای (مد ظله العالی) است که در دیدار با شماری از خانواده های شهدای عالیقدر فاطمیون فرمود: «بلندگوهایی سعی داشته اند و دارند که بین این دو ملت (ایران و افغانستان) جدایی بیاندازند؛ اما ما در سخت‌ترین شرایط هیچ مصلحتی را بر مصلحت دفاع از افغانستان غلبه ندادیم. اگر کسی بخواهد این وحدت را بشکند و در داخل ایجاد فتنه کند، با او احساس برادری نخواهیم کرد و او را دست شیطان به حساب خواهیم آورد.»

منبع افغان ایرکا
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.

2 نظرات
  1. حداد می گوید

    یا الله! مهاجران افغان تقریبا از تمامی حقوق و امتیازات یک شهروند ایرانی بجز شرکت در انتخابات برخوردار اند؟! دروغ محضه. مهاجر افغان بعد چهل سال حتی اجازه بنام زدن خونه و ماشین به اسم خودش نداره. گاها در خرید یک سیم‌کارت دچار مشکله. حتی با کسب رتبه یک دانشگاه باید شهریه سنگین بپردازه. ورود به نصف شهرهای ایران براش ممنوعه. به هر خانواده تنها یک گواهینامه داده میشه اونم در صورت داشتن پاسپورت! تنها شغل قانونی که می‌تونه انتخاب کنه کارگریه و با وجود همین مشاغل سطح پایین هر ساله مبلغی بابت تمدید اقامتش در ایران می‌پردازه.
    حفظ وحدت بجای خود ولی افغانستانی در ایران شهروند درجه سه و چهار هم محسوب نمیشه. یکسریش به تحریم های ایران و مهاجرپذیر بودنش برمیگرده و یکسریش هم به تدبیر بودن دولت و بی اهمیت بودن مهاجران.

    1. محمد پناه زاده می گوید

      سلام و درود
      در اظهار نظر و نگریستن بر پدیده های سیال اجتماعی و سیاسی بایستی با بینش جامعه‌شناسان بر تمامی لایه های پنهان و آشکار قضایا نگریست. نگاه تک بعدی سالیان سال منسوخ شده است.
      تشکر از توجهتان