افتتاحیه چهاردهمین کنفرانس گفتگوی ادیان دوحه با حضور ۳۰۰ نفر از دانشگاهیان، روحانیون، پژوهشگران و خبرنگاران از ۷۰ کشور جهان با موضوع “سخنان تنفرآمیز در ادیان؛ در عمل و در متون” برگزار میشود.
به گزارش ردنا (ادیاننیوز)، چهاردهمین کنفرانس گفتگوی ادیان دوحه که با موضوع “سخنان تنفرآمیز در ادیان؛ در عمل و در متون” برگزار میشود، امسال در قطر آغاز شد.
افتتاحیه این کنفرانس با حضور ۳۰۰ نفر از دانشگاهیان، روحانیون، پژوهشگران و خبرنگاران از ۷۰ کشور جهان در دوحه پایتخت قطر برگزار شد.
در این کنفرانس موضوعاتی همچون؛ “سخنان تنفرآمیز در ادیان در عمل و متون”، مفهوم سخنان نفرت انگیز، علل و انگیزه های آن، ” الگوهای گفتار نفرت پراکنی و راههای مقابله با سخنان نفرت انگیز” در ۳ نشست مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.
گفتگوی سازنده و پرهیز از سخنان نفرتانگیز
سلطان بن سعد المریخی وزیر دولت در امور خارجی قطر طی سخنانی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس گفت که افراد، گروههای مذهبی و دولتها باید برای همزیستی و همکاری یکدیگر را به رسمیت بشناسند و گفتوگوی سازنده مبتنی بر احترام به فرهنگها، اعتقادات و مقدسات را توسعه و گسترش دهند.
وی تاکید کرد که سخنان تنفرآمیز به یک مشکل مهم تبدیل شده است که تنها با قوانین بین المللی قابل حل نیست. تأثیرات آن بر جهان را نمیتوان به خطبهها و متون دینی محدود کرد. در واقع برای تلفیق همه این تلاشها نیاز به کار جدی است.
تعادل و همزیستی میان ادیان بر پایه شناخت محقق میشود
علی کاراداغی، دبیرکل اتحادیه جهانی علمای مسلمان نیز در سخنرانی خود گفت که روابط بین مردم بر اساس یک تعادل مبتنی بر شناخت یکدیگر بنا شده است.
وی با بیان اینکه با ایجاد روابط متقابل بر مخالفتها و درگیریها غلبه میشود، گفت: سخنان تنفرآمیز زمانی پایان مییابد که سیاستمداران به ارزشها احترام بگذارند.
اسقف اعظم پایتخت آلبانی، “تیرانا”، آنتونی جورج فریندو، به نوبه خود گفت که اعتقاد به خدا بر رابطه انسان با همنوع خود تأثیر می گذارد. با ایجاد رابطه مثبت در راستای تحقق عدالت و صلح، با تاکید بر اینکه هیچ دینی خواستار بی عدالتی و تبعیض نیست، خاطرنشان کرد: جوامع به سیاست نیاز ندارند، بلکه به قانون اخلاقی نیاز دارند که ادیان برای رسیدن به هماهنگی بین مردم ارائه می کنند.
همگی به یک خالق تعلق داریم و مخالف ما برادر ماست
وی همچنین با بیان اینکه باورها به تنهایی با این باور که ما به یک خالق تعلق داریم به تغییر جوامع کمک می کند، تاکید کرد: همه بشریت یک خانواده است و “آنهایی که با ما مخالف هستند در نهایت برادران ما هستند.”
کنفرانس گفتگوی ادیان دوحه که برای اولین بار در سال ۲۰۰۳ برگزار شد، قرار است به مدت دو روز ادامه یابد.