حج | بهترین تجلی نگاه مکتب اسلام به انسان و حقوق بشر
حجتالاسلام تویسرکانی بیان کرد:
نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه در اغلب آیات مربوط به حج از واژه «ناس» استفاده شده گفت: در این سفر معنوی یک نوع برابری، برادری و اخوت تجربه میشود و میتوان فریضه حج را بهترین تجلی نگاه مکتب اسلام به انسان، مردم و حقوق بشر دانست.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجتالاسلام و المسلمین محمدرضا تویسرکانی، نماینده ولی فقیه در سازمان بسیج مستضعفین، درباره ظرفیتها و جنبههای حقوق بشری حج و معرفی این فریضه به مثابه نماد نگاه اسلام به انسان گفت: آیاتی که درباره حج در قرآن وجود دارد از واژه «ناس» استفاده میکند؛ «وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا» و «إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّهَ مُبَارَکًا». طبق این آیات این مکان برای مردم، فارغ جنسیت، نژاد، طبقه اجتماعی، سطح تحصیلات و …آنهاست و این واقعا نکته عجیبی است.
خدا و ناس؛ دو روی یک سکه در سفر حج
وی افزود: در تمام لحظات این سفر نورانی از طواف گرفته تا احرام و حضور در منا و عرفات، هیچگونه تمایزی بین انسانها دیده نمیشود و یک نوع برابری، برادری، اخوت و یکسانی در این سفر معنوی تجربه میشود که این اتفاق بهترین تجلی نگاه مکتب اسلام به انسان و مردم و حقوق بشر است.
نماینده ولی فقیه در سازمان حج اظهار کرد: در حقیقت حج حامل این پیام است که هر کس که نسبت به مردم عاطفه، محبت، تواضع و خدمت بیشتری نشان دهد، به خدا نزدیکتر است. به عبارتی در حج خدا و ناس دو روی یک سکه هستند و تنها راه رسیدن به خدا خدمت به مردم و رعایت حقوق آنهاست و از طرفی هیچ مؤلفهای مانند ظلم به مردم و تضییع حقوق آنها نیز انسان را از خدا دور نمیکند و این نیاز به تبیین دارد. البته این نه فقط در حج بلکه در سایر عبادات نیز دیده میشود.
حجتالاسلام تویسرکانی با بیان اینکه در مکتب اسلام معنویت با خدمت به مردم و رعایت حقوق انسانها پیوند خورده، گفت: این پیوند در قرآن، سیره و سنت رسول اکرم(ص) و اهل بیت(ع) کاملا موج میزند.
تبیین ظرفیت حقوق بشری حج برای خنثیسازی اسلامهراسی
حجتالاسلام و المسلمین تویسرکانی در خصوص ضرورت جهاد تبیین در جهت معرفی بعد حقوق بشری حج برای مقابله با اسلامهراسی دشمنان گفت: یکی از بهترین اعمال در حج تلاوت آیات قرآن کریم است. تلاوت به معنای قرائت همراه با تدبر و فهم و تبیین است و میتوان در حج جلساتی به مانند کرسیهای آزاداندیشی پیرامون آیات نورانی قرآن برگزار کرد زیرا هیچ چیزی مانند قرآن نمیتواند چهره نورانی اسلام را متجلی و معرفی کند.
وی با اشاره به اینکه بهترین زمان و مکان برای بهرهمندی از آیات نورانی قرآن در قالب جهاد تبیین، موسم حج است، گفت: غذای فکری و معنوی ما مسلمانان قرآن است و هر وقتی که از قرآن دور میشویم منافقان، مشرکان و کافران موفق میشوند چهره نورانی اسلام را مخدوش جلوه می دهند. در حالی که اگر مسلمانان با قرآن انس داشته باشند اسلامهراسی و جنگ روانی دشمنان علیه اسلام توفیقی پیدا نمیکند.