فرصتها برای ابلاغ دین و تحول در جامعه بیشتر از تهدیدهاست
حجتالاسلام والمسلمین پناهیان:
سخنران حرم حضرت معصومه (س) بر چرایی وجوب فوری و عینی بودن جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: بیش از این که نگران تهدیدها باشیم، باید نگران ازدستدادن فرصتها باشیم. فرصتهای ما برای ابلاغ دین و تحول در جامعه بسیار زیادتر از تهدیدهاست.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، حجتالاسلام والمسلمین پناهیان، شب گذشته در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر، به ضرورتهای جهاد تبیین و فرصتها و میزان امکان و تحقق آن، اشاره کرد و با بیان این که تبیین کار پیامبران الهی است و در همه جوامع بشری توسط مؤمنین انجام میگیرد، اظهار داشت: اثبات فوری و عینی بودن وجوب جهاد تبیین در این عصر برای تکتک آحاد جامعه، نیازمند تبیین دقیق دلایل و ضرورتهای جهاد تبیین است.
سخنران حرم کریمه اهلبیت (س)، با بیان این که اقبال معنویت در جهان معاصر بیش از تمام دوران گذشته است، اظهار داشت: این اقبال عمومی جهانی به معنویت، بازار معنویتهای دروغین را نیز رونق داده است؛ تبیین معنویت راستین از تکالیفی است که بر عهده تکتک مسلمین نهاده شده است.
وی ضمن اشاره به نگرانیهای معنویت در جامعه، با بیان این که با جهاد تبیین مطالب و معارف دینی دربستههایی مناسب به مخاطبان منتقل میشود، خاطرنشان کرد: اگر در این ۱۰ سال پیشرو نتوانیم تحولات عمیق و پایداری در حوزه دینداری و معرفتبخشی به جامعه جهانی ایجاد نماییم، قطعاً مقصر خواهیم بود.
پناهیان، رشد عقلانی جوامع در اثر تجربه تاریخی را یکی از ویژگیهای این دوران توصیف کرد و اذعان داشت: گسترش ارتباطات در سایهسار تکنولوژیهای روز، انتقال تجربیات بینالمللی را تسهیل نموده، پوچی الگوهای دموکراسی لیبرال را نمایانتر و خلأهای تئوریک را در جهان ایجاد نموده است.
سخنران این مراسم، با بیان این که تا همین ۴۰ سال پیش جامعهشناسان غربی دین را افیون جامعه ذکر میکردند، یادآور شد: هماکنون هیچ جامعهشناسی نیست که دین را قدرتمند، ضروری و مؤثر بر جوامع نداند. بحث کنونی در جهان بر سر انتخاب کدام دین و کدام معنویت است.
وی افزود: علیرغم تمام کاستی های صورتگرفته در حوزههای تبلیغی کشور و تبلیغات مسموم ماهوارهها و رسانههای خودفروختگان علیه حجاب، این گستره از حجاب در کشور نشاندهنده اهتمام مردم غیور ایران به دین و دینداری است.
پناهیان، بر گستره استقبال جهان و تمام سلایق زیستی بشر از معنویتهای اسلامی تأکید کرد و با بیان این که متأسفانه هنوز در تبلیغ و تلقیمان از فضای فرهنگی جامعه مبتنی بر وضعیت انفعالی است، اظهار داشت: احصا حقایق زندگی از منظر آیات الهی و روایات اهلبیت علیهمالسلام، مورد تاکید و استقبال جوامع بشری است.
وی با بیان این که ادارهکنندگان جهان بافکر منحط و فرهنگ غلط مبتنی بر اندیشه ناروای الحادی، به دنبال اداره جهان بر اساس هوای نفس بودند، اظهار داشت: «أَفَرَأَیْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَهَهُ هَوَاهُ …» (آیه ۲۳ سوره جاثیه)؛ تمدن غرب تئوریزه کننده هواپرستی است و در این عصر مردم از هواپرستی خسته شدهاند و روزبهروز به معنویت نزدیکتر میشوند.
سخنران حرم کریمه اهلبیت (س)، بر چرایی وجوب فوری و عینی بودن جهاد تبیین اشاره کرد و یادآور شد: بیش از این که نگران تهدیدها باشیم، باید نگران ازدستدادن فرصتها باشیم. فرصتهای ما برای ابلاغ دین و تحول در جامعه بسیار زیادتر از تهدیدهاست.
پناهیان، ضمن اشاره به آزمایشهای گوناگون جامعهشناسان با بیان این که بر اساس یافتههای روانشناسان خودداری نفس از شهوات مهمترین عامل رشد و موفقیت آدمی است، اظهار داشت: با این یافتههای دانشی که بهنوعی برگشت به معنویت است، تمدن غربی مبتنی بر توجه به شهوات، افول خواهد کرد.
وی با بیان این که در جهان قیامهای مختلفی علیه فرهنگ هرزگی غرب برپا میشود و دوران هرزگی برچیده شده است، خاطرنشان کرد: مسیحیان بیدار جهان، یکشنبهها بعد از کلیسا دورههای آموزشی برای زندگی سالم برگزار میکنند. اگر سایتی به زبانهای مختلف دنیا بتواند زندگی سالم را بهخوبی تبیین کند، مورد استقبال تمام پیروان نگرشهای مختلف جهانی قرار خواهد گرفت.
سخنران حرم کریمه اهلبیت (س)، نقص تبیین را مهمترین پایه شکلگیری بیدینی در تمام جوامع انسانی برشمرد و ابراز داشت: ضرورت جهاد تبیین امروز بهخاطر فرصتهای فراوانی است که وجود دارد؛ باید به سمت مرده در حال احتضار تفکر الحادی در جهان یورش بیاوریم.
پناهیان، در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که دشمنان در مقابل کارهای قوی تبیین مبانی اسلامی عاجز هستند، اظهار داشت: در جهاد تبیین با محوریت اخلاص، با کمترین اقدام و تبیین بیشترین نتیجه را شاهد خواهیم بود. نباید این فرصتهای بسیار خوبی که ایجاد شده را از دست دهیم.