تشیع لندنی از گروهها و جریانهای افراطی ساخت استکبار جهانی تشکیل شده که نقش پیاده نظام دشمن در اجرای اهداف آن که همان تفرقه و دشمنی بین مذاهب اسلامی است را دارد.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، مقام معظم رهبری (مدظله) در جهت تشریح عوامل تفرقه و تاثیر تشیع لندنی : امروز اتحاد اسلامى، برادرى اسلامى، همبستگى اسلامى، یکى از لازم ترین و واجب ترین وظایف همه جوامع اسلامى است و بایستى همه به این وظیفه ملتزم باشیم و نباید به وحدت، به چشم تاکتیک نگاه کرد؛ وحدت یک اصل اسلامى است.
مسئله وحدت اسلامی از دغدغه های همیشگی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظلهالعالی) نسبت به دنیای اسلام بوده است، ایشان درباره لزوم وحدت می فرمایند: «امروز اتحاد اسلامى، برادرى اسلامى، همبستگى اسلامى، یکى از لازم ترین و واجب ترین وظایف همه جوامع اسلامى است و بایستى همه به این وظیفه ملتزم باشیم و نباید به وحدت به چشم تاکتیک نگاه کرد؛ وحدت اصل اسلام است.»[۱]
اشاره به ماهیت و معانی وحدت در کلام مقام معظم رهبری (مدظله)
رهبر انقلاب اسلامی معانی متعددی برای وحدت بیان کردهاند، از آن جمله میتوان به این معانی اشاره کرد: مقابله با دشمن و همدلی با همدیگر و تکیه بر مشترکات؛ همکاری فِرَق مسلمین با همدیگر و عدم معارضه و تضاد آنها با هم؛ احساس برادری و نفی تنازع نه نفی اثبات عقیده؛ یکدلی عاطفی و سیاسی در مقابل دشمن.[۲]
عوامل درونی:
از دیدگاه حضرت آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) مهمترین عامل درونی ایجاد تفرقه، پیروی کردن از شیطان است. جهالت و کج فهمی یکی دیگر از آسیبهای درونی وحدت مذاهب اسلامی است که رهبر انقلاب اسلامی بارها بر آن تأکید کردهاند. همچنین غرور و خود برتربینی و تعصبات قومیتی و فرقهای و مذهبی سبب ایجاد تفرقه و شکاف در جهان اسلام شده است.
عوامل بیرونی:
عوامل بیرونی بسیاری ناقض وحدت هستند، استعمار و استکبار نقش عمده و اصلی در ایجاد و استمرار تفرقه و دامن زدن به آن را برعهده دارد.[۳] همچنین گروهها و جریانات تکفیری ساخت استکبار جهانی که به طور بیسابقه و فزایندهای در حال رشد و نمو در بعضی جوامع اسلامی هستند، نقش پیاده نظام دشمن در اجرای اهداف آن که همان تفرقه و دشمنی بین مذاهب اسلامی است را دارند[۴] که هم در شیعه و هم در اهل سنت از اینگونه گروههای ساخت استکبار که مجری اهداف دولت های استکباری هستند وجود دارد.
در طرف شیعه می توان به جریان تشیع لندنی اشاره کرد که رویکرد اصلی آنها افراطی گری و توهین به مقدسات سایر مذاهب است که نتیجه ای جز ایجاد تفرقه و دشمنی در بین امت مسلمان ندارد. همچنین از جمله فِرق جعلی در جهان اسلام، وهابیت است که در قرن اخیر در جهان اسلام پدید آمد و برخی از سادهاندیشان جهان اسلام را هم با خود همراه ساخته است. اختلاف و تفرقه، شاهراه بزرگ نفوذ دشمنان در جوامع اسلامی است که تاکنون از این راه ضربات فراوانی بر پیکره امت اسلامی وارد کرده است.
پینوشت:
[۱]. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار رئیس جمهور موقت افغانستان، ۱۱ مهر ۱۳۶۸.
[۲]. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنفرانس وحدت اسلامی، ۲۴ مهر ۱۳۶۸.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنفرانس وحدت اسلامی، ۲۹ دی ۱۳۹۲.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در کنفرانس وحدت اسلامی، ۴ شهریور ۱۳۷۳.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی روحانیون اهل سنت، ۵ دی ۱۳۶۸.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمعی از شیعیان پاکستان، ۱۹ مهر ۱۳۶۸.
بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار کارگزاران حج، ۱۶ اسفند ۱۳۷۵.
[۳]. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار مردم سقز، ۲۹ اردیبهشت ۱۳۸۸.
[۴]. بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمعی از روحانیون اهل سنت، ۵ دی ۱۳۶۸.