ادیان نیوز: تاکنون خبرهایی زیادی شنیدهایم که یک وهابی یا مسیحی شیعه شده است؛ اما کمتر با مبلغین وهابی که شیعه شده اند برخورد داشتهایم. شیخ محمود ابراهیم اهل کشور یک میلیون نفری کومور یکی از این افراد است که پس از تحصیل در مدینه و بازگشت به کشور خود به تبلیغ وهابیت میپرداخته و سخنرانیهایش در دفاع از وهابیت هنوز موجود است. آنچه در ادامه میآید گفتگوی خبرنگار خبرگزاری حوزه [۱] با این مستبصر است:
لطفا کمی درباره فعالیت ها و سوابقتان بگویید.
– شیخ محمود عبدالله ابراهیم اهل کشور کومور هستم. در دهه هفتاد میلادی ابتدا در مدینه منوره مشغول درس خواندن شدم. بعد از آن به کویت و سپس به مصر رفتم و بعد به کشورم بازگشتم. بعد از آنکه شیعه شدم برای یک دوره کوتاه مدت به ایران آمدم.
چطور از مذهب اهل تسنن به شیعه گرویدید؟
– من وهابی بودم، نه سنی! بین وهابی و سنی فرق وجود دارد. من تا دهه هشتاد و تا زمانی که به کویت رفتم وهابی بودم. بعد از آن هم که به کشورم برگشتم هنوز وهابی بودم. حتی سخنرانیهایی که در آن زمان انجام دادم و با برخی امور مثل توسل مخالفت میکردم موجود است. بعد از آن چون مسائلی درباره شیعیان شنیده بودم به جستجوی حقیقت پرداختم و در خلال این تحقیقات به حقیقت دست یافتم.
چه چیزی در تشیع دیدید که شیعه شدید؟
– حقیقت را یافتم. حدیثی وجود دارد که به تنهایی برای من کافی بود. پیامبر در حدیثی فرمود: «حدثنا عبد اللَّهِ حدثنی أبی ثنا بن نُمَیرٍ ثنا عبد الْمَلِکِ بن أبی سُلَیمَانَ عن عَطِیهَ العوفی عن أبی سَعِیدٍ الخدری قال قال رسول اللَّهِ صلى الله علیه وسلم انی قد تَرَکْتُ فِیکُمْ ما ان أَخَذْتُمْ بِهِ لَنْ تَضِلُّوا بعدی الثَّقَلَینِ أَحَدُهُمَا أَکْبَرُ مِنَ الآخَرِ کِتَابُ اللَّهِ حَبْلٌ مَمْدُودٌ مِنَ السَّمَاءِ إلى الأَرْضِ وعترتی أَهْلُ بیتی الا وانهما لَنْ یفْتَرِقَا حتى یرِدَا عَلَىَّ الْحَوْضَ.[۲] به نقل ابى سعید خدرى رسول خدا فرمود: من دوچیز گرانبها را که یکى بزرگتر از دیگرى است در میان شما گذاشتم که اگر به آن تمسک کنید هرگز بعد از من گمراه نمىشوید یکى کتاب خدا؛ ریسمانى است که از آسمان تا زمین امتداد دارد، و دیگرى عترت و اهل بیت من. این دو، تا هنگامى که بر حوض کوثر بر من وارد شوند هرگز از هم جدا نمىشوند.» معنای « لَن» ابدیت است و مفید استقبال است. من دوست نداشتم مضلّ و گمراه باشم لذا پیرو اهل بیت شدم.
حدیث دیگری هم در این خصوص وجود دارد؟
– حدیث در این باره زیاد است. در حدیث معروف و صحیح دیگری پیامبر فرمودند: «مَثَلُ أهلِ بَیتی مَثَلُ سَفینَهِ نُوحٍ؛ مَن رَکِبَها نَجا و مَن تَخَلّفَ عَنها غَرِقَ[۳] اهل بیت من در میان شما و براى شما امت مانند کشتى نوح است که هر کس آن را سوار شد، نجات پیدا کرد و هر کس از آن کناره گرفت هلاک گردید». من دوست ندارم غرق شوم دوست دارم نجات یابم به همین دلیل شیعه شدم. در بخاری آمده است که پیامبر فرمود: «حدثنی محمد بن الْمُثَنَّى حدثنا غُنْدَرٌ حدثنا شُعْبَهُ عن عبد الْمَلِکِ سمعت جَابِرَ بن سَمُرَهَ قال سمعت النبی صلى الله علیه وسلم یقول یَکُونُ اثْنَا عَشَرَ أَمِیرًا فقال کَلِمَهً لم أَسْمَعْهَا فقال أبی إنه قال کلهم من قُرَیْشٍ[۴] در آینده، دوازده نفر ریاست و مسؤلیت مردم را به عهده میگیرند، بعد جمله را فرمود که من نشنیدم، از پدرم سؤال کردم، پدرم گفت: پیغمبر فرمود: تمام این دوازده امیر، از قریش هستند.» محال است پیامبر حدیثی را بفرماید ولی آن را تبیین نکند. و محال است پیامبر این حدیث را برای صحابه بگویند و هیچ کدام از صحابه از پیامبر نپرسد که این خلفا چه کسانی هستند؟! هیچ کدام از دو حالت امکان ندارد. اینکه بگوییم پیامبر فرموده خلفا بعد از من ۱۲ نفرند ولی آنها را مشخص نکرده باشد، مسخره کردن پیامبر است. همه این احادیث مرا به سوی تشیع کشاند.
تعداد مسلمانان در کشور شما چقدر است؟
– میتوانم بگویم ۹۹ درصد جمعیت را مسلمانان تشکیل میدهند. ولی از بیست سال قبل حرکتهای تبشیری در کشور ما آغاز شد که مردم را به سمت مسیحیت دعوت میکنند و متأسفانه تعدادی هم جذب آنها شدهاند.
چه چیزی در مسیحیت دیدهاند که گرایش پیدا کردهاند؟
– تسهیلات خوبی میدهند. مثلا گرفتن ویزای کشور فرانسه آسانتر میشود و اموالی به آنها میدهند.
کومور دقیقا کجاست؟
– بین ماداگاسکار و موزامبیک و از چهار جزیره تشکیل شده که من از جزیره آنژوان هستم.
چند مبلغ دینی در کومور وجود دارد؟
– بیشتر از ده مبلغ شیعه جعفری هست. مبلغان وهابیت هم وجود دارند.
مدرسه علمیه هم وجود دارد؟
– نه هیچ مدرسه ای در جزیره آنژوان وجود ندارد.
منابع:
[۱]. کد خبر: ۳۴۰۷۶۵. تاریخ خبر: ۱۳۹۳/۹/۱۷.کلیک کنید (link is external)
[۲]. أحمد بن حنبل، مسند أحمد بن حنبل، ج۳، ص۵۹، ح۱۱۵۷۸. ناشر، مؤسسه قرطبه، مصر.
[۳]. احمد الطبرانی، المعجم الأوسط، ج ۶ ص ۸۵. دار النشر: دار الحرمین، القاهره، ۱۴۱۵. تحقیق: طارق بن عوض الله بن محمد، عبد المحسن بن إبراهیم الحسینی
[۴]. بخاری، الجامع الصحیح المختصر، ج ۶ ص ۲۶۴۰. دار النشر: دار ابن کثیر، الیمامه، بیروت، ۱۹۸۷، الطبعه الثالثه، تحقیق، د. مصطفى دیب البغا
منبع: پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب