کشف مقبرهای متعلق به دوران فرعون رامسس دوم در اسرائیل
کارگران ساختمانی در سواحل اسرائیل یک مقبره دست نخورده متعلق به دوره فرعون رامسس دوم، از فراعنه مصر را کشف کردند. در این مقبره اشیای مختلف و نیز استخوانهای انسان کشف شده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، یک مقبره سالم و دست نخورده از قرن ۱۳ پیش از میلاد مسیح در دوران فرعون رامسس دوم در سواحل اسرائیل کشف شد. در خلال کارهای ساختمانی در کیبوتس پالماخیم واقع در ۱۰ کیلومتری جنوب تلآویو در سواحل دریای مدیترانه این مقبره که میان سنگها پنهان شده بود، پدیدار شد.
به گزارش اداره آثار باستانی اسرائیل، باستانشناسان در این مقبره اشیای گوناگونی از جمله انواع مختلف کوزه، چراغ نفتی، لیوان و کاسه، ظرفهای کوچک برای مواد گرانبها و نیز تیرها و سرنیزههای ساخته شده از برنز پیدا کردهاند.
الی یناعی، کارشناس عصر برنز در اداره آثار باستانی گفته: «این مانند صحنهای از ایندیانا جونز است، غاری با ظروفی روی زمین که ۳۳۰۰ سال است لمس نشدهاند.»
به گفته او این مجموعه متعلق به زمان فرعون رامسس دوم است که قلمرو فرمانرواییاش از مصر تا سواحل مدیترانه و سوریه گسترده بود.
روزنامه اسرائیلی هاآرتص به نقل از اداره باستانشناسی این کشور نوشته مشخص نیست این مقبره متعلق به چه کسانی است. احتمالن باید برای چندین نسل به عنوان محل دفن یک خانواده یا گروه استفاده شده باشد.
برخی از اجساد داخل این مقبره به پشت خوابانده شدهاند و برخی دیگر ظاهرن جابه جا شدهاند. امکان تجزیه و تحلیل دیایان (DNA) بقایای این اجساد وجود ندارد اما این امیدواری هست که از باقیماندههای موجود در کاسهها و کوزهها اطلاعاتی به دست بیاید.
حداقل اینکه میتوان از میان این اشیا فهمید که انسانها در آن زمان چه چیزهایی میخوردهاند. خوشبختانه مقبره پالماخیم مانند بسیاری دیگر از اماکن باستانی از سوی دزدان قبرها زیر و رو نشده اما ظاهرا سارقان مدرن توانستهاند برخی اشیا را به سرقت ببرند.
به گزارش سایت “تاگسشاو” اداره باستان شناسی اسرائیل پس از باز شدن مهر این مقبره در روز جمعه ۱۶ سپتامبر، ممنوعیت رسانهای اعمال کرد اما این خبر در شبکههای اجتماعی دست به دست شد و ظاهرن افراد غیرمجاز توانستهاند از زیر دست نگهبانان رد شده و وارد این غار شوند.
الی یناعی، باستان شناس اداره آثار باستانی از کشفی “بسیار نادر” سخن گفته که محققان فقط “یک بار در طول زندگی” به آن دست مییابند.
اتاق تدفین که تا زمان کشف آن مهر و موم شده بود، احتمالن میتواند «تصویری کامل از آیینهای تدفین عصر برنز» در منطقه ارائه دهد.