ورود پاپ فرانسیس به بحرین در حالی صورت میگیرد که بحرین میزبان کنفرانسی با موضوع گفتگو بین ادیان برای همزیستی شرق و غرب است.
به گزارش ردنا (ادیاننیوز)، این نخستین سفر پاپ فرانسیس به کشور مسلماننشین و پادشاهی بحرین و نیز دومین سفر او به یک کشور حوزه خلیج فارس پس از دیدار از امارات عربی متحده در سال ۲۰۱۹ میلادی است.
این سفر در حالی صورت میگیرد که حکومت پادشاهی سنی مذهب بحرین میزبان کنفرانسی با موضوع گفتگو بین ادیان برای همزیستی شرق و غرب است.
پایان مجازات اعدام و سرکوب سیاسی در بحرین
رهبر کاتولیکهای جهان در حالی با محور نزدیکی ادیان و مذاهب و احیای گفتگو با جهان اسلام وارد بحرن شده که حکومت این کشور از سوی نهادها و سازمانهای حقوق بشری به تبعیض و سرکوب آزادیهای اکثریت شیعه ساکن متهم شده است.
گروههای حقوق بشری و نزدیکان برخی فعالان شیعه که پیشتر از سوی حکومت به اعدام محکوم شدهاند از پاپ فرانسیس خواستهاند تا از این سفر برای فراهم ساختن زمینه پایان مجازات اعدام و سرکوب سیاسی در بحرین استفاده کند.
در همین راستا، ۹ سازمان غیر دولتی روز سهشنبه از پاپ خواستند تا «به صراحت از حکومت بحرین بخواهد که به اعدامها پایان دهد، مجازات اعدام را به کلی لغو کند و به اتهامات شکنجه و نقض حق دادرسی عادلانه به طور جدی رسیدگی کند.»
از سوی دیگر، دیده بان حقوق بشر در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، ضمن انتقاد از «به حاشیه راندن هدفمند» مخالفان سیاسی تاکید کرد که «بحرین را نمی توان یک دموکراسی نامید.»
دولت بحرین اما در برابر این انتقادها بازی با کارت تساهل را در دستور کار خود قرار داده تا از این طریق بتواند وجهه بین المللی خود را حفظ کند.
آزادی مذهب و عبادت
مقامات ارشد دولت بحرین در این خصوص تاکید کردهاند که «آزادی مذهب و عبادت» از حقوقی به شمار میرود که در قانون اساسی این کشور لحاظ شده است.
دولت بحرین در عین حال یادآور شده است که «تبعیض، آزار و اذیت یا تفرقهافکنی بر اساس قومیت، فرهنگ یا اعتقادات را تحمل نمی کند.»
گفتوگو ابزاری کارآمد برای گسترش صلح جهانی
پاپ فرانسیس مدتهاست که گفتوگو را بهعنوان ابزاری کارآمد برای صلح ترویج میکند و معتقد است که ایجاد هماهنگی بین ادیان و مذاهب و تبلیغ آن بهویژه با توجه به جنگ جاری در اوکراین و درگیریهای مختلف منطقهای مانند مناقشه یمن بسیار لازم و ضروری است.
ترویج برادری و صلح یک الزام است
رهبر کاتولیکهای جهان پیش از عزیمت به بحرین از خدا خواسته بود که این سفر سبب ترویج «برادری و صلح شود که روزگار ما به شدت به آن نیاز دارد.»