خبری تحلیلی ردنا (ادیان نیوز)
آخرین اخبار ادیان ایران و جهان، خبرهای دینی ارامنه زرتشتیان کلیمیان شیعه اقلیت‌های دینی و مذهبی و فرقه‌ها جریان‌‌های دینی

مهم‌ترین طوایف مسیحی در عراق کدامند؟

برخی منابع آماری تخمین زده اند که نزدیک به ۳۰۰ هزار خانواده مسیحی در عراق زندگی می‌کنند که عمدتا در مناطق شمالی این کشور در نینوا و اقلیم کردستان عراق ساکن هستند.

به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، بعد از سفر چهار روزه پاپ فرانسیس به عراق، توجه ها به جمعیت مسیحیان عراق جلب شده است. به طوری که حتی پاپ فرانسیس در آن سفر درباره همزیستی میان ادیان سخن گفت و برای حمایت از مسیحیانی که به دلیل درگیری‌ها از خاورمیانه و خصوصا از عراق مهاجرت کرده‌اند، صحبت کرد.

اکثریت غالب مردم عراق مسلمان هستند اما طوایف قدیمی مسیحیان نیز که شمارشان بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود، در این کشور زندگی می‌کنند اما گفته می‌شود شمار مسیحیان پیش از حمله ایالات متحده امریکا و سرنگونی رژیم بعث در سال ۲۰۰۳ میلادی یک و نیم میلیون نفر بوده است.

۱۴ طائفه مسیحی در عراق وجود دارد که به رسمیت شناخته‌اند و اغلب آنها در بغداد، استان نینوا و اقلیم کردستان زندگی می‌کنند؛ در زیر به معرفی مهم‌ترین طوائف مسیحی در عراق خواهیم پرداخت:

کلدانی‌ها

کلدانی‌ها پرشمارترین طائفه مسیحی در عراق هستند که ۸۰ درصد مسیحیان این کشور را تشکیل می‌دهند، کلیسای کلدانی نیز وابسته به مذهب کاتولیک است اما آیین‌ها و مراسم خاص خود را حفظ کرده و از قرن نخست میلادی در عراق حضور داشته است.

مقر کلیسای در بغداد است و ریاست آن را کاردینال رافائل ساکو برعهده دارد؛ بخش عمده کلدانی‌ها در عراق، ایران و لبنان زندگی می‌کنند و به لهجه برگرفته شده از زبان آرامی سخن می‌گویند که زیر مجموعه‌ زبان سامی محسوب می‌شود.

 کلیسای کلدانی عراق
۱۱۰ کلیسای کلدانی در سراسر عراق وجود دارد/ عکس: میدل ایست نیوز

سریانی‌ها

سریانی‌ها حدود ۱۰ درصد از جمعیت مسیحیان عراق را تشکیل می‌دهند که برخی پیرو مذهب کاتولیک و بخش عمده آنها از پیروان مذهب ارتودکس هستند، سریانی‌ها در مناطق قره قوش، بعشیقه و برطله در شمال عراق زندگی می‌کنند.

مقر کلیسای سریانی کاتولیک در لبنان و مقر کلیسای ارتودکس در سوریه است.

۸۲ کلیسای سریانی اعم از کاتولیک یا ارتودکس در عراق وجود دارد.

آشوری‌ها

دیگر جمعیت مسیحیان عراق را آشوری‌ها تشکیل می‌دهند که بازماندگان امپراطوریهای باستانی آشور و بابل اند و حدود ۵ درصد از جمعیت مسیحیان عراق را تشکیل می‌دهند.

در قرن اول میلادی آنها به مسیحیت گرویدند و این باور وجود دارد که کلیسای باستانی آنها قدیمی‌ترین کلیسای عراق باشد.

کلیسای آشوری عراق
۲۱ کلیسای آشوری در عراق وجود دارد که ۱۷ مورد آن در بغداد است/ عکس: میدل ایست نیوز

ارمنی‌ها

ارمنی‌ها تقریبا ۳ درصد از مسیحیان عراق را تشکیل می‌دهند و به زبان ارمنی سخن می‌گویند.

۱۹ کلسیای ارمنی اعم از کاتولیک یا ارتودکس در عراق وجود دارد.

به علاوه این ها، گروه‌های کوچکی از کلیسای ارتودکس یونان، کلیسای کاتولیک یونانی، ‌کلیسای انگلستان و کلیسای انجیلی نیز در عراق وجود دارد.

سایت رسمی پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان پیشتر برنامه سفر وی به عراق را این گونه اعلام کرده بود: پاپ روز جمعه ۵ مارس وارد فرودگاه بین‌المللی بغداد شد و «مصطفی الکاظمی»، نخست‌وزیر عراق در سالن تشریفات فرودگاه از وی استقبال کرد.

پاپ فرانسیس پس از آن برای استقبال رسمی به کاخ ریاست جمهوری رفت و با مقامات بلندپایه عراقی، اسقف‌ها و بزرگان کلیسای سریانی کاتولیک (سید النجاه) بغداد دیدار و گفت‌وگو کرد.

در ادامه برنامه سفر سال گذشته پاپ فرانسیس آمده است که وی در روز شنبه ۶ مارس با هواپیما بغداد را به مقصد نجف ترک کرد تا با آیت‌الله سیستانی مرجعیت عالیقدر تشیع دیدار کند. سپس با هواپیما به الناصریه مرکز استان ذی قار رفت و از شهر باستانی اور (زادگاه حضرت ابراهیم علیه السلام) دیدن کرد.

پاپ پس از ذی‌ قار در بعد از ظهر همان روز به بغداد بازگشت تا در مراسم کلیسای مار یوسف بغداد شرکت کند.

رهبر کاتولیک‌های جهان روز یکشنبه ۷ مارس ۲۰۲۱ به اربیل سفر کرده و با مقامات اقلیم و شماری از شخصیت‌های دینی در سالن فرودگاه اربیل دیدار کرد، سپس با هلیکوپتر به شهر الموصل رفت و در کلیسای حوش البیعه این شهر برای جان‌ باختگان و قربانیان جنگ دعا کرد.

پاپ فرانسیس در سال گذشته با بالگرد به کلیسای الطاهره در منطقه قره قوش رفت و بعد از ظهر به اربیل بازگشت و در مراسم ورزشگاه فرانسو حریری شهر اربیل شرکت کرد.

کلیسای الطاهره عراق
عکس: میدل ایست نیوز
منبع mdeast
به خواندن ادامه دهید
گفت‌وگو درباره مطلبی که خواندید

آدرس ایمیل شما منتشر نمی‌شود.