تجارت حلال کشورهای اسلامی و کسری ۶۳ میلیارد دلاری در سال ۲۰۲۲
بر اساس نتایج گزارش سازمان همکاری اسلامی درباره اقتصاد و تجارت حلال سال ۲۰۲۲، کشورهای عضو این سازمان دارای ۶۳ میلیارد دلار کسری تجارت در اقتصاد حلال هستند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، کسری تجارت حلال شامل محصولاتی از انواع محصولات غذایی، مد، دارویی و مواد آرایشی و بهداشتی بوده و تنها ۳ کشور از اعضای سازمان همکاری اسلامی ۲۰ صادرکننده برتر محصولات اقتصاد حلال در جهان بوده است.
لطیفه البوعبدلاوی، مدیرکل مرکز توسعه تجارت نیز به نوبه خود گفت: نزدیک به چهار دهه است که این مرکز به دنبال تجارت و سرمایهگذاری در سازمان همکاری اسلامی بوده است. مرکز شامل ترویج محصولات و خدمات اقتصاد حلال و توسعه مشارکتها و شرکتهای راهبردی بین طرفین بوده است.
بنا بر سازمان همکاری اسلامی در سراسر کشور عضو گزارش بخشهای غذا، دارو و لوازم آرایشی وابسته به واردات هستند اما در زمینه تولید محصولات پوشاک و کفش یک منبع مهم تلقی میشوند در سال ۲۰۲۱ این کشور، در حدود ۱۰۱ میلیارد دلار کفش و لباس صادر میکنند. کرده است، در حالی که میزان رشد آنها تنها در حدود ۳۵ میلیارد دلار بوده است.
از نظر سرمایهگذاری، در مجموع ۱۸۰ طرح سرمایهگذاری در بخش اقتصاد حلال قرارداد عضو سازمان همکاری اسلامی صورت گرفته و ۱۲۰ قرارداد به ارزش ۷،۹ میلیارد دلار امضا شده است.
بر اساس این گزارش، ارزش داراییهای مالی اسلامی در عضو سازمان همکاری اسلامی در سال ۲۰۲۰ به ۳۳۲ دلار تریلیون رسیده و پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۵ با نرخ رشد مرکب سالانه ۷.۸ درصد به ۴.۸۲ تریلیون دلار میرسد. در سال ۲۰۲۱، قراردادهای مالی ۲۳ درصد از کل قراردادها در عضویت تشکیل میداده است.
عضو سازمان همکاری اسلامی همچنین در سال ۲۰۲۱ شش بازار از ۱۰ بازار بزرگ جهانی در زمینه رسانه و سرگرمی را به خود اختصاص داده و این کشور را در سال ۲۰۲۱ حدود ۱۱۱ میلیارد دلار برای رسانه و سرگرمی هزینه کرده و انتظار می رود تا سال ۲۰۲۶ این مبلغ را به دست آورد. ۲۳۱ میلیارد دلار آمریکا برسد.
این گزارش با اشاره به آموزش عامل مهم اسلامی در توانمندسازی اقتصاد حلال است و آموزش این صنعت در مورد نیاز حلال مورد نیاز است، گفت: مصرفکنندگان مسلمان عضو سازمان همکاری اسلامی در سال ۲۰۲۱، ۱۵ میلیارد دلار برای آموزش عالی هزینهها انجام میدهند.