تغییر هویت تاریخی و اسلامی جزیره شیعهنشین “تاروت” توسط محمد بن سلمان
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی برای تغییر کلی هویت این جزیره شیعه نشین مانند دیگر آثار و بناهای تاریخی و اسلامی در مناطق مختلف عربستان اقدامات مخوفی کرده است.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، درحالی که حکومت عربستان سعودی در تلاش است تا موقعیت تاریخی جزیره “تاروت” و ویژگیهای باستان آن را از بین ببرد، انجمن مخالفان شبه جزیره عربستان نسبت به تلاش محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی برای تغییر کلی هویت این جزیره شیعه نشین مانند دیگر آثار و بناهای تاریخی و اسلامی در مناطق مختلف، از جمله مراکز دیدنی اسلامی در مکه مکرمه و مدینه منوره، محلههای تاریخی در شهر جده و مناطق دیگر هشدار داده است.
در بیانیه این انجمن آمده است: آنچه محمد بن سلمان تحت عنوان “راهنمای توسعه جزیره «دارین و تاروت» و طرحهای وسوسهانگیز” اعلام کرده در چارچوب پروژههای گمراه کننده قرار میگیرند که نیازهای مردم را برآورده نمیکند بلکه هدفش در وهله نخست ایجاد هویتی جدید و تضعیف تنوع فرهنگی مناطق شبه جزیره عربستان است.
انجمن مخالفان شبه جزیره عربستان در ادامه تاکید کرده است: این تنها پوششی برای پنهان کردن فساد اداری و غفلت عمدی است که در بدنه نهادهای عربستان سعودی نفوذ کرده است. این طرح درحالی مطرح شده است که حکومت سعودی نسبت به مطالبات مردم این جزیره برای ساخت یک بیمارستان عمومی بی توجه بوده است و علاوه بر این بسیاری از پروژههای عمرانی و توسعه زیرساختها در این جزیره تعطیل شدهاند. این مسائل ثابت میکند که هدف؛ تغییر موقعیت تاریخی فرهنگی است.
در این بیانیه همچنین آمده است: اقدام عمدی حکومت برای تغییر نام جزیره “تاروت” به جزیره “دارین و تاروت” بیانگر تجاوز به حقایق تاریخی و تغییر هویت ساکنان منطقه بوده و این یک رفتار تحریک آمیز و غیر مسئولانه است و عمداً جایگاه تمدنی ویژه جزیره “تاروت” را هدف گرفته است.
هشدارها نسبت به تغییر هویت تاریخی، فرهنگی و اسلامی جزیره “تاروت” پس از آن مطرح شده است که اخیرا منابع رسانهای اعلام کردند ولیعهد عربستان سعودی، ۷۰۲ میلیون دلار برای هدایت توسعه در جزیره “دارین و تاروت” اختصاص داده است. این امر پس از آن صورت میگیرد که بن سلمان دستورالعمل توسعه جزیره را تایید و مجوز ایجاد نهادی برای فرایند توسعه را صادر کرد.
هدف از توسعه این جزیره “بهبود کیفیت زندگی در پادشاهی سعودی و در عین حال توسعه محصولات محلی با بهرهبرداری از مزیتهای نسبی و رقابتی جزیره از نظر میراث فرهنگی، محیط زیست و گردشگری” اعلام و گفته شده است که این موضوع به تنوع منابع درآمد اقتصادی در عربستان سعودی هم کمک خواهد کرد.
جزیره تاروت در قسمت شرقی شبهجزیره عربستان و در حاشیه خلیج فارس واقع شده و با مساحتی حدود ۷۰ کیلومترمربع، ۱۲۰ هزار نفر را در خود جای داده است. این جزیره چندین روستا و شهر دارد. شهرهای “تاروت”، “دارین” و “دیراه” از جمله شهرهای این جزیرهاند.
از منظر فرهنگی، قلعه و فرودگاه دارین به عنوان مقاصد گردشگری در نظر گرفته شدهاند و قرار است تعدادی جشنواره فرهنگی نیز در جزیره برگزار شود. علاوه بر اینها، ایجاد مسیرهای متعدد پیادهروی برای عبور از دل مناطق بومی جزیره نیز در دستور کار قرار دارد.
در طول مسیر، یک جنگل بزرگ حرا وجود دارد و چندین هتل و اقامتگاه بومگردی نیز در مناطق طبیعی و سواحل خلیج فارس احداث میشوند. جادهها، زیرساختها و پارکهای عمومی متعدد دارای چندین زمین بازی و امکانات ورزشی مدرن نیز به مجموعه اضافه خواهند شد. طبق این برنامه توسعه، ۴۸ درصد از مساحت جزیره به پارکهای عمومی، اسکلهها، جادهها و امکانات اختصاص خواهد یافت.
طبق اعلام مقامات سعودی، انتظار میرود این جزیره سالانه به طور متوسط حدود ۸۰ میلیون دلار به تولید ناخالص داخلی عربستان سعودی کمک کند و به این ترتیب، تاثیر اجتماعی و اقتصادی قابلتوجهی بر منطقه داشته باشد.