این پژوهشگر یهودی با اشاره به وضعیت یهودیان در ایران که متفاوت از یهودیان در دیگر کشورها است، گفت: اکثر یهودیان دنیا در حال مهاجرت و جابجایی هستند، در حالی که یهودیان در ایران هم سابقه حضور و هم اصالت دارند.
به گزارش ردنا (ادیان نیوز)، علیاکبر ضیایی، رئیس مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به همراه علی اصغر عامری، معاون این مرکز، هایده رستمآبادی، رئیس گروه گفتوگوی اسلام و مسیحیت کاتولیک و یهودیت و زهرا رشیدبیگی، رئیس گروه گفتوگوی اسلام و مسیحیت ارتدوکس و پروتستان از انجمن کلیمیان تهران بازدید کردند.
ضیایی در سخنانی، با تشریح فعالیتهای مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها گفت: علاوه بر گفتوگوی خوب و مؤثر با جامعه کلیمی کشورمان به دنبال آن هستیم که تعامل با پیروان ادیان را مستندسازی کنیم. معتقدیم علیرغم تفاوتها نکات ارزشمندی برای به اشتراک گذاشتن در عرصه بینالملل داریم که یکی از این نکات، همزیستی مسالمت آمیز پیروان ادیان در کشورمان است.
وی افزود: به همین منظور برای تهیه مستندی در زمینه تفاهم و همزیستی پیروان ادیان در حال مذاکره هستیم که به مدت ۲۰ دقیقه از خیابان سی تیر تهیه و به زبانهای فارسی، عربی و انگلیسی ترجمه شود. بخش کلیمیان این مستند میتواند با همکاری و هماهنگی انجمن کلیمیان تهران صورت پذیرد.
ضیایی در ادامه با اشاره به برگزاری همایش ملی «نقش ادیان الهی در خروج از بحرانهای جهانی محیط زیست» طی روزهای پایانی آذرماه در اصفهان، از حاخام حمامی لاله زار، مرجع یهودیان ایران و رئیس و اعضای انجمن کلیمیان برای حضور در این اجلاس دعوت به عمل آورد.
همایون سامه یح، رئیس انجمن کلیمیان تهران گفت: به نظر میرسد یکی از موضوعاتی که بتوان تفکرات منفی نسبت به ایران را زدود، ارائه تصویر صحیح از رعایت حقوق بشر در ایران به جهانیان است. انجمن کلیمیان تهران آمادگی همکاری برای ارائه تصویر صحیح از جامعه کلیمی ایران در عرصه بینالمللی را دارد.
آرش آبائی، پژوهشگر کلیمی نیز با اشاره به وضعیت یهودیان در ایران که متفاوت از یهودیان در دیگر کشورها است، گفت: اکثر یهودیان دنیا در حال مهاجرت و جابجایی هستند، در حالی که یهودیان در ایران هم سابقه حضور و هم اصالت دارند. این یک تجربه فرهنگی است که یک یهودی در نظام اسلامی زندگی میکند، با ایرانیان تعامل دارد و این برگرفته از تأثیر فرهنگ ایرانی و اسلامی بر یهودیت است.